Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 slawietta

Sernik z brzoskwiniami nie wyszedl mi ?

Polecane posty

Go艣膰 slawietta

hmm...pieklam go pierrwszy raz i totalna klapa . dlaczego, powie mi ktos ?Mimo ze pieklam go 1 godzine to i tak byl niedopieczony ( wlasciwie kruszonka z wierzchu byla juz ciemna wiec musialam go juz wyjac ) i taki wodnisty , ponadto ser tak jakby skwasnial od tych brzoskwin .Co zrobilam nie tak drogie panie ? a wszyscy go tak chwalili ze jaki dobry a tu u mnie totalna klapa .

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Jatamwol臋
Z jakiego przepisu piek艂a艣 i z jakiego sera?

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slawietta
z normalnego twarogu a z przepisu tu na jakims blogu znalazlam

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poczekaj
jak dobrze ostygnie to ser si臋 艣ciagnie. Ja za pierwszym razem te偶 mia艂am takie wra偶enie jak opisujesz. Po porz膮dnym wysygni臋ciu bedzie ok.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slawietta
wiesz to chyba nie , u mnie to nic nie dalo , bo sernik wystygl i nie byl goracy a i tak wodnisty i tak go bylo dziwnie czuc takim kwasnym jakby skwasnial a tyle sie orobilam a i skladniki eh..

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 w艂oszzzkaa
dziwne,to ciasto mi zawsze wychodzi,ale fakt roznie,poza tym ten sernik raczej smakuje jak sie odstoi ,w ogole serniki mi akurat smakuj膮 jak polezakuj膮 :P ale moze uzylas niezbyt dobrego sera pilnowalas proporcji,przypomnij sobie

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slawietta
ja ten sernik pieklam pierwszy raz , tu znalazlam na jakims blogu i tak byl zachwalany ze jaki fajny puszysty no i bylo zdjecie i te brzoskwinki , wygladal smakowicie a tu totalna klapa na swieta pieklam sernik w kratke i wyszedl super no jesli chodzo o proporcje to w przepisie bylo 1kg sera , a ja mialam troche wiecej ale mysle ze chyba to nie zaszkodzilo , z uwagi na to ze mam duza blache nie chcialam zeby byl niski polezal , wystygl i jak go kroilam to caly sie rozpadal i byl mokry no widac bylo ze nie jest dobry , taki jak powinien byc od spodu ciasto tez takby mi sie nie dopieko bo byl mokry ( a mial byc taki kruchutki ) a skolei musialam go juz wyciagnac bo z gory sie przypalal juz i musze sie jeszcze do czegos przyznac ze nawet jak juz byl zimny to jeszcze raz go do piekarnika i pieklam ale potem wywalilam szkoda mi tak bylo bo kasy troche poszlo i roboty a za to mialabym gotowe ciasto ze skepu i bez nawalu roboty bo i jeszcze dzieciaki ale jak sie chce miec swojej roboty to sie potem na " dutka "wychodzi ehh.... i ten zapach taki skwasnialy ( czy to mozliwe ze od tych brzoskwin w syropie )

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 anisss
Ja te偶 piek艂am na 艣wi臋ta i wyszed艂 wspaniale.Co u ciebie mog艂o by膰 nie tak ? my艣l臋 偶e ods膮czy艂a艣 brzoskwinie !!!! Ja robi艂am te偶 wed艂ug przepisu z internetu a mianowicie ciasto kruche wiadomo , same 偶贸艂tka i t艂uszcz, 1 kg sera mielonego z biedronki , 70 gr mas艂a , 2 jajka i 1 budy艅 , 1 szkl. cukru pudru , no i te ods膮czone pokroje brzoskwinie. Najpierw wylepi艂am ciastem blach臋 , potem uciera艂am mas艂o z 偶贸艂tkami i cukrem pudrem , doda艂am 2 bia艂ka i dalej uciera艂am , nast臋pnie ser ma艂ymi porcjami i na koniec proszek budyniowy, i koniec ucierania , [ nie za d艂ugo ] , masa serowa gotowa , wylewam na ciasto. Ukladam na niej pokrojone brzoskwinie i 艣cieram na tarce kruszonk臋 i do piekarnika elektrycznego zimnego nastawionego na 180 stopni na 1 godzin臋.Ale ten czas nale偶y zacz膮膰 liczy膰 od czasu a偶 piekarnik osi膮gnie 偶膮dan膮 temperatur臋.Serniki si臋 d艂ugo piek膮 , czasem trzeba regulowa膰 doln膮 lub g贸rn膮 grza艂k膮 albo w艂膮cza膰 termoobieg , wszystko zale偶y od kuchenki.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 mi najlepiej
wychodzi jak piek臋 30 minut w 220 stopni. Z ubitych bia艂ek na brzoskwiniach wychodzi wspania艂a beza.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 slawietta
anis ja robilam tak 1kostka masla , 3 lyzki cukru pudru , 5 zoltek , 1 lyzeczka proszku , 3 szkl maki - ciasto zagniatam i do lodowki 1kg sera , 2 lyzki budyniu , 1|2 kostki masla 3 jajka 1szkl cukru pudru cale jajka ucieram z cukrem ( tu mi bylo dziwne ze cale jaka ) + maslo ( balam sie czy sie to nie zwazy ) , budyn i ser porcjami i na koniec wyszla puszysta masa , potem brzoskwinie , bialka z cukrem ubite i dalej juz wiesz wiec ja robilam troche inaczej niz ty ale taki byl przepis i niestety nie udal sie

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poczekaj
ja zawsze robi臋 z przepisu ciasto: 2 szklanki m膮ki 2 艂y偶ki cukru 5 z贸ltek 3 p艂askie 艂y偶eczki proszku 1 margaryna Kasia masa: 1 ca艂e jajko 1 paczka budyniu 艣mietankowego 1/2 szklanki cukru 1/2 mas艂a lub kasi 80 dkg twarogu p贸艂t艂ustego mi臋kkiego

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poczekaj
wydaje mi si臋, 偶e Ci nie wyszed艂, bo za ma艂a proporcja budyniu, kt贸ry za zadanie ma 艣ciagn膮膰 sernik wstosunku do ca艂ego kg twarogu. Ja nie ucieram cukru z jajkiem, tylko wszystko opr贸cz twarogu miksuj臋 i potem powoli dadaje twar贸g nadal miksuj膮c. Piek臋 30 minut w 2220 stopniach

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 poczekaj
oczywi艣cie 220 stopni

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lotta 23
Ten zawsze si臋 udaje 3 szklanki m膮ki 20 dag margaryny 5 偶贸艂tek 5艂y偶ek cukru 1 艂y偶eczka proszku do piecz. 1 kg sera 1 jajko 15 dag mas艂a 1 szklanka cukru pudru 1 budy艅 艣mietankowy 2 艂y偶ki maki ziemniaczanej

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Mi si臋 zawsze udaje sernik z brzoskwiniami i robi臋 go z bez膮 na wierzchu a na spodzie biszkopt. My艣l臋, 偶e mo偶e autorka u偶y艂a brzoskwi艅 z domowych przetwor贸w a nie z puszki, inaczej nie wyobra偶am sobie jak takie ciasto mo偶e si臋 nie uda膰.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Link z bu艂eczkami呕
Sernik sprawdzony i pewny: Ciasto: 2 ca艂e jajka 2 szklanki maki 1 kostka margaryny 2 艂y偶eczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki g臋stej 艣mietany 8 艂y偶ek cukru 1 cukier waniliowy Wszystkie sk艂adniki zagnie艣膰 i wyrobi膰 dok艂adnie,ciasto owin膮膰 w foli臋 i da膰 na kilka godzin do lod贸wki. MASA SEROWA: 1 kg dobrego sera t艂ustego,ostatecznie p贸艂t艂ustego 2 x zmielonego 2 cukry waniliowe 2 budynie waniliowe 4 偶贸艂tka 2 ca艂e jajka 1 szklanka mleka 1 szklanka cukru 1/2 szklanki oleju Wszystkie sk艂adniki dobrze zmiksowa膰,pod koniec miksowa膰 blenderem lub ko艅c贸wk膮 miksera z no偶em - na b.puszyst膮,jednolit膮 mas臋. Ciasto rozwa艂kowa膰 do艣膰 cienko i wy艂o偶y膰 na nat艂uszczona blaszk臋 prostok膮tn膮 24 x 38 lub podobn膮.Ciasto ponak艂uwa膰 widelcem i podpiec przez 10 minut.Wy艂o偶y膰 mas臋 serow膮 a na ni膮 do wyboru - albo dobrze ods膮czone kawa艂ki brzoskwini,albo pokrojone 艣liwki suszone,albo rodzynki,albo be偶 owoc贸w i posypa膰 wierzch wi贸rkami kokosowymi - do wyboru.A tobie sernik m贸g艂 si臋 nie uda膰 bo ser by艂 do d......nie wyra偶aj膮c si臋:)

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 anisss
Ja , na 艣mier膰 zapomnia艂am 偶e jeszcze ubijam pian臋 , wylewam na u艂o偶one brzoskwinie i dopiero 艣cieram ciasto [ wyj臋te z zamra偶arki ]na kruszonk臋.Pozdrawiam wszystkich i 偶ycz臋 udanych wypiek贸w w Nowym Roku.

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 dropset
Psu za bud臋 wywal

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 doradczyni si臋 znalaz艂a
sama wywal sw贸j m贸zg

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 ty sobie lisbet
wiele nie potrafisz wyobrazic, za mala glowke masz hehehehe

Udost臋pnij ten post


Link to postu
Udost臋pnij na innych stronach

×