Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

basia1551

Bank spółdzielczy w zawadzkiem. Problem

Polecane posty

Moja mama ma konto w tym banku, typowym dla rolników. Za każde wyciągnięcie najmniejszej kwoty musi zapłacić 20 zł. Przy kupowaniu przez internet również tak jest. Trochę mi się to nie podoba, bo chcesz kupić byle co za dajmy na to 5zł a tak naprawdę bulisz 25zł :/ W każdym banku tak jest, że przez internet też pobierają opłaty za dokonywanie przelewów, albo wyciąganie pieniędzy?

w większości banków nie ma opłat za przelewy, albo są symboliczne, typu 50 groszy za wypłatę ze swojego bankomatu nikt nei pobiera opłat, z nieswojego - niekótre banki naliczają opłaty rzędu 5 zł za 100 zł, potem kwota rośnie ja mam ror w deutsche banku (konto można założyć korespondencyjnie) nie płacę za przelewy ani za wypłaty ze wszystkich bankomatów na świecie

Niech ktoś oprócz tematów o sylwestrze zainteresuje się na chwilę moim, bo muszę zrobić przelew przez internet,a irytuje mnie te pobierane 20 zł:/

To niby ten bank jest jedyny, w którym pobierają pieniądze?? :/ Również jest tak, że nawet robiąc zakupy na allegro zawsze muszę zaznaczyć zwykły przelew, bo przy wybieraniu banku spośród wymienionych ten nigdzie się nie znajduje:/

to jest relikt komunistycznej przeszłości, nie wiem, że to w ogóle jeszcze działa i ktoś chce tam mieć konto ? przy takich opłatach? śmieszne...

Gość ten bank jest
przereklamowany i do dupy ja mam wbk i za nic nie place🖐️

Gość nowy roczek jestemmmm
baska co ty pleciesz!!! moi rodzice tez maja konto w baku społdzielczym tyle ze w Jemielnicy( to jest ten sam bank tylko rozne fillie..czy zawadzkie czy jemielnica, czy strzelce opolskie czy Lesnica)i co ja wiem brat nie ma zadnych opłat...a wszystkie zmiany na koncie dostaje darmowym sms..... co krencisz....idz do banku i sie zapytaj czemu tak ma twoja mama!!!!!!!!!!!!

brat ma tam konto....kredydty preferncyjne jak w zadnym innym banku...wpłaty i wypłaty za darmo.....wszystkie powaidomienia smsem - za darmo!

Gość to jakas sciema to
co piszesz. jakies dziwne musisz miec te konto. banki spoldzielcze raczej sa tanie aby jakos konkurowac z zagranicznymi bankami.

Kiedyś przelałam pieniądze przez internet i zdziwiłam się, że pobrało mi dodatkowo 20 zł, a moja mama powiedziała, że to przez to, że przy każdej wypłacie kasy odejmują jej te 20 zł i mówiła, że zawsze tak było i przez to większość kasy wyciąga z konta za jednym razem, żeby nie płacić co chwila tych 20 zł :/ Też wydaje mi się śmieszny ten bank, ale moja mama powiedziała, że nie chce zmieniać. Ale chyba trzeba będzie jej przemówić do rozsądku skoro w innych bankach nic nie pobierają:/

nowy roczek jestemmmm no to ja już się w tym całkiem pogubiłam:/ to ciekawe czemu moja mama nie może mieć za darmo. A skoro płaci tak od zawsze to nie wydaje mi się, żeby od tak mogła płacić zero...

Gość oufhightr
dziwne rzeczy opowiadasz bo ja też mam konto w tym banku i takich opłat nie ma. miesieczne prowadzenie konta kosztuję 7,90 a przelew internetowy 90gr.

Gość to jakas sciema to
pewnie ma jakies dziwne konto dla Vipow z jakimis kartami kredytowymi albo cos w tym stylu. W moim banku np place 2 zl za posiadanie karty, wyplaty zero zl. Jak bym chcial lepsza karte jakos kredytowa visa clasic czy cos to bym placil za posiadanie karty ze 30 zl za rok plus za wyplate z bankomatu miniumum 5 zl. Pewnie twoja matka ma jakies dziwne konto gdzie takie sa oplaty, Na pewno w tym samym banku maja jakies tanie RoRy, tylko trzeba sie upomniec.

posłuchaj..moi rodzice maja gospdrstwo..własciewe brat i wierz mi ze jezeli by tam były takie opłaty jak ty piszesz to by tam nie mieli konta!!!!!!!!!!!!! nie są na tyle głupi by dawac bankowi tyle kasy..20 zl za kazdy przelwe czy wyciagane kasy! nie przelwea sie i kazda złotówka jest oszczędzna! w tym banku napewno nie ma takich opłat jak ty piszesz! ja osobiscie mam ING zero opłat...zero przeniesc sie tam moze

Kurczę no, gdyby tak nie było, nie pisałabym tutaj... Niedługo zrobię przelew przez internet i jesli znów pobiorą 20 zł to moja mama pójdzie się zapytać o te opłaty :/

koniec języka za przweodnika! jak ja zakłądałam konto w banku to mnie tylko interesowało takie za darmo - bez zbędnych opłat! pytałam tylko o darmowe konta....! głupia nie jestem zeby jeszcze płacic, i tak juz mają moja kase i na niej zarabiają!!!!!!!!

prosze http://www.bslesnica.pl/index.htm info na zielonym tle - zero opłat za wszystko ja bym ososbicie ne dała zarobic bankowi - 20 zl za przelwe

Gość oufhightr
to wejdź na stronę banku i sobie sprawdź jakie są płatności. ja konto w tym banku mam od 4 lat, moi rodzice mają od znacznie dłuższego czasu i nikt takich opłat nigdy nie pobierał.

No dokładnie, nam też się nie przelewa i bardzo mnie dziwi, że moja mama dalej ma konto w tym banku. Trzeba będzie się upomnieć, bo jak dalej tak będzie to przekonam ją, żeby po prostu bank zmieniła i problemu nie będzie...

Gość oufhightr
bank jest w porządku - to wy jesteście głupi

soryyyy!!!!!!!!!!11 teraz wyczaiłam ze bank spółdzielczy z Leśnicy to nie ten sam bank spółdzieczy co w Zawadzkim! ale jak dla mnie to jest nie mozliwe ze pobierajo sobie 20 zl za przelwe...masakra

wiesz co ci powiem...drogi ten bank...masakra jak czytam te opłaty za wszystko.........zmien na jaki inny np ING...nie wiem czy jest w zawadzkim ale jest w strzlecach...zero opłat, mozan wszystko internetem płacic....naprawde..albo jakis inny ale ten jest drogi

nowy roczek jestemmmm Spoko :) własnie zauwazyłam, że Twój bank jest inny i u Ciebie przynajmniej pisze jak byk 0 zł za wykonywane przelewy przez internet, a u mnie pełno tabel z przeróżnymi opłatami...

Gość istotnie tam drogo
20 zl za posiadanie rachunku i 0,5 procenta od wtplaty to zdzierstwo. Przelewy zewnetrzne 2;5 tez drozyzna

Gość oufhightr
no jak byk piszę że przelewy sa po 1 zł

Gość w5w54w
Weź tą umowę rodziców co mają z bankiem i przeczytaj jakie mają założone konto ;) Zresztą w umowie mają jakie są opłaty

http://www.bs-zawadzkie.pl/oplaty-i-prowizje/ osoby-fizyczne.html Jeśli możecie sprawdźcie pdp.6 "czynności w obrocie dewizowym" tam są przelewy regulowane, są to takie które wykonuje się przez internet? (bo niestety nie znam się na tym) i jeśli tak to faktycznie wychodzi z tabelki, że opłata za przelew wynosi 20 zł

Gość kjgpihioh
Przelew regulowany, to polecenie przelewu albo wpłata gotówkowa dokonywana przez Klienta banku krajowego na rachunek beneficjenta prowadzony w innym kraju Unii Europejskiej oraz Norwegii, Islandii i Lichtensteinie lub przelew zrealizowany na rzecz Klienta banku krajowego, jeśli zleceniodawca wysyła przelew z jednego z ww. krajów, spełniające następujące warunki: 1. Waluta transakcji EUR. 2. Kwota transakcji mniejsza lub równa 50.000 EUR. 3. Dyspozycja przelewu zawiera prawidłowy numer konta beneficjenta w standardzie IBAN (Międzynarodowy Numer Rachunku Bankowego - ang. International Bank Account Number), poprzedzony kodem kraju, w którym jest on prowadzony oraz prawidłowy adres BIC banku (Kod Identyfikacyjny Banku - ang. Bank Identifier Code), który jest równoznaczny z adresem Swift - owym banku (Swift code), do którego jest kierowany przekaz. 4. Występuje opcja kosztowa „SHA, co oznacza przy przekazach: * wysyłanych, że prowizje i opłaty Banku pokrywa zleceniodawca przekazu, banku beneficjenta - beneficjent, * otrzymywanych, że prowizje i opłaty Banku pokrywa beneficjent przekazu, banku zleceniodawcy - zleceniodawca. Podehrzewam że wy w milionach przelewów do unii nie robicie :D

No cóż nie znam się na tym ;) to może znajdziesz mi w tych tabelkach ile kosztuje przelew wykonywany przez internet? bo szukam i nic ;)