Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berenika sylwestrowa

Jajnik czy wyrostek? Boli! :(

Polecane posty

Od kilku dni pobolewa mnie w prawym dolnym rogu pod brzuchem. Dodam że wcześniej miałam podobne problemy, ale okazało się że to ból jajnika. Jednak niepokoję się. Moje objawy: -ból gdy nic nie robię, samoistny -gdy naciskam a tym bardziej puszczam rękę to mnie boli -mam parcie na stolec, mocz -gdy podnoszę nogę boli -mam wrażenie jakby coś tam było, przeszkadzało Czy to jajnik czy wyrostek, nie wiem pomóżcie Ból jest dokuczliwy, ale mogę wytrzymać.

boli, ale nie jakoś silniej

Pamiętam mój atak wyrostka. Poszłam do przychodni, lekarka kazała mi zgiąć i podnieść prawą nogę i nacisnęła na brzuch i wiem, że bardziej mnie zabolało. Masz temperaturę?

a czy to może być jajnik? bo dawniej miałam podobne objawy i to był jajnik bo byłam z tym u lekarza i na usg

Myślę, że w Twoim przypadku może być to jajnik. Jeśli będziesz miała temperaturę jedź do szpitala, jeśli nie poczekaj do jutra i idź do rodzinnego lub ginekologa :) Nie lekceważ objawów.

boli jak naciskam :O

Gość ja boli gdy naciskasz
to nie wyrostek. Przyłóż rękę, lekko uciśnij - ale lekko i oderwij! Jeśli wtedy, przy oderwaniu ręki poczujesz ból - że cię skręci - to wtedy jest na 100% wyrostek

nie mam, czuję się normalnie oprócz tego bólu i objawów które opisałam wyżej. ale czytałam w necie, że jeśli jest ropne zapalenie wyrostka to ból jest inny i lekarze często się mylą z bólem jajnika właśnie. po prostu jak wyrostek jest "przechodzony", to nie boli tak bardzo

Gość poiuytrewasxcvbhjkl
idz do lekarza jak najszybciej moze to byc wyrostek

Gość słucham muzyki na kacu
ja bym poszła od razu na izbę przyjęć i postękała bardziej żeby mnie zbadali i wykluczyli wyrostek albo coś a swoją drogą, moja siostra też miała niby cyste czy torbiel na jajniku i lekarz jej powiedział że to jest to a dziś chodzi bez wyrostka. lepiej iść

Pamiętam mój atak wyrostka. Miałem chyba z 10 lat. Wsiadłem na rower, zabolało tak, że upadłem na ziemię, a następne, co pamiętam to, że obudziłem się w szpitalu, już bez wyrostka.