Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skacowana mama

sposob na kaca-pilne

Polecane posty

Gość skacowana mama

wypilam wczoraj dwa szampany.zaczelam o 20stej skonczylam o 1.A teraztak mi sie w glowie kreci,ze szok. Znacie jakies domowe sposoby na kaca?o 14 jedziemy na obiad do restauracji i lepiej bym wyzdrowiala do tej godziny. Za wszelkie rady z gory dziekuje

Gość nkk
domowy rosołek to dobra rzecz

Gość skacowana mama
przy garach jakos nie usmiecha mi sie stac,w moim stanie to troche nieezpieczne.Mdli mnie na widok jedzenia:(

Gość nkk
a co to za stanie przy garach przy rosole? ale jak tam chcesz.

Najlepszy sposób na kaca... to nie pić i cię kalfas by nie bolał !

Bardzo słodka herbata, z dużą ilością cytryny. Po dwóch, trzech takich jest lepiej. Sposób mojej babci. U mnie działa. :)

Gość skacowana mama
na kacu robienie nawet rosolu to mega poswiecenie:) pozostaje mi chyba woda z cytryna i ciepla kolderka

Gość skacowana mama
damcio-chyba raz do roku,w sylwestra mozna sie napic. lomu-dzieki,lece sobie herbate zrobic,mam miod to miodem poslodze,moze pomoze

Cukier , nie miód. Nie pamiętam dlaczego, ale dużo cukru jest ważne :)

Gość hahah Lomu pelen luz
przelozcie sobie obiad w restauracji na kolacje, wydobrzejesz do tej pory

Gość skacowana mama
lomu-za pozno,nastepna zrobie z cukrem. mamy rezerwacje na 14,nie moge przelozyc.chociaz...mozna sprobowac.dzieki za podsuniecie pomyslu:)

Gość połączenie cukru i cytryny
jest najlepszym sposobem serio, nawet w karetkach podają to jakims pijakom znalezionym przy drogach :P slodka herbata z cytryną, ogolnie coś slodko-kwasnego np. sok z kiszonych ogorkow, maslanka, kafir, itp

Gość fajnajulia
na kaca dobry jest orsalit z elektrolitami. podawałam to dziecku przy biegunce i wymiotach zeby je postawic na nogi i mnie też już raz pomogło ;)

najlepiej jeśli ma się strasznego kaca wziąć 2kc w tabletkach, na mnie zawszze działa;p

Gość ertghyujkl
woda+soda+ocet mi pomaga!

Gość nudna prowokacja
uzupełnij minerały i wodę, dobrze też zjeść coś tłustego co opóźni wchłanianie resztek alko z jelit kup jakiś napój dla sportowców np Gatorade, ewentualnie rozpuszczalne witaminy i minerały łuknij tabetkę przeciwbólową i zjedz jajecznicę z chlebem czerwona herbata też wzmacnia pracę wątroby (ale jest obrzydliwa)

Gość amelkowa mamaaa
pol szklanki wody, 3-4 czubate lyzki cukru, pol cytryny. sprawdzone. pomaga :)

Oj szampan... zdradliwiec;P Rosołek domowy najlepszy, dobrze by było gdyby był tłusty:) A następnym razem pamiętaj o 2kc:) zdecydowanie jeśli chcesz następnego dnia dobrze funkcjonować:)

Gość lady bronka
jesli ma sie dziecko, czesto ma sie w apteczce orsalit. sama testowałam, stawia na nogi. może kaca nie zlikwiduje do konca, ale człowiek czuje się lepiej, bo uzupełni elektrolity.

szampan...echh...był idolem sobotniego wieczoru, masakra rano myślałam że głowa mi pęknie!! nie mogłam z łóżka wstać, a niby poszły tylko 2 na trzy osoby...następnym razem wypróbuję to 2kc, bo kurcze lubię szampana:)

Gość skacowana mama
he he widze,ze moj temat powrocil. teraz jak cos wypijam w wiekszych ilosciach to popijam to zazwyczaj woda z cytryna. Fakt,ze do wc czesto biegam ale poki co dziala!

Gość skacowana mama
szampan ma to do siebie,ze jest zdradliwy! z tymorsalitem,dobry pomysl:)ale to chyba juz lepiej zaczac brac w dzien,w ktorym ma sie zamiar isc na impreze:) albo nawet dzien wczesniej

Rozumiem że popijasz szampana wodą z cytryną? Matko...to rzeczywiście dla pęcherza musi być masakra... ja ogólnie często biegam do wc, ale po takich ilościach płynów musiałabym już tam spędzić całą imprezę:) ;P

Gość pestka28
sposobów jest tyle co ludzi, każdy ma swój, mnie pomaga sok pomidorowy i orsalit - na uzupełnienie elektrolitów, lepiej się po nim czuje, jest też wskazany przy wymiotach:)))

ja powiem szczerze że nigdy gdy mam kaca nie chce mi sie cudować z jakimi sokami, czy czymś ;) wtedy własnie biore 2kc i to mi odpowiada, wystarczy ze polkne tabletke i po jakims czasie kac mija ;p

smacznego :/ nie wiem jak mozna pic sok z ogórków kiszonych, fu :D

też się dziwie.. sok z ogórków, z kapusty kiszonej itp. tylko dodawanie sobie kolejnych nieprzyjemności...