Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a ja sie was pytammmm

a ja mam pytanie do was............................

Polecane posty

Witam! Może mi któras z mam coś podpowiedzieć?chodzi o mleko w granulkach.Mój syn (ponad 2 lata) jest strasznym niejadkiem.Nie pije i niggdy nie pił mleka modyfikowanego (był długo karmiony piersią).Wiadomo,ze conajmniej do 3 roku zycia powinien mleko pić, jeść coś zastępczego z wapmniem ewentualnie.Ostatnio ktoś mi wspomnial,ze sam miał taki problem z dzieckiem (tyle,ze to było około 30 la temu!!) i dawał córce mleko w granulkach,do podjadania.Pierwszy raz o tym słyszę, nigdy nie widziałam lub nie zwracałam uwago, czy cos takiego lezy na łkach w sklepie.Moje pytania-co to jest?jaki ma smak?gdzie można kupic??? będe wdzięczna!

ja widziałam mleko w granulkach w lewiatanie. Nie wiem czy w innym marketach można je kupić.

Oki, wielkie dzięki, bo nawet nie wiedziałam gdzi emam tego szukac;) Lewiatan mam co prawda w inej miejscowości,ale spróbuje dotrzec;)

Gość maomam27
u nas podobnie mały nie chce pic melka jesc serów i przetworów mlecznych, chetnie za to pije kakao wiec robie mu kubek mleka z mala plaska lyzeczka kakao dla koloru, sprobuj kupowalam tez kiedys takie smakowe slomki do mleka ale pil odrobine i mowil ze nie dobre

Gość Koks na emeryturze
ja jak cwiczylem potrafilem wciagnąc 1,2 opakowania mleka w granulkach dziennie.. jest troche słodkawe.. i napewno dużo tansze od zwyklego mleka w proszku

Gość maomam27
a mleko garnulowane w proszku to wszedzie kupisz, w kazdym markecie

kakao czasami pije,ale na pół kubka musze dodac 3-4 łyżeczki z czubem!!! proszku. Rano zje troszkę serka homogenizowanego,ale to akurat nic zdrowego;/ czasami wieczorem ze 2 łyżeczki jogurtu.U nas sprawdzały się wcześniej twarożki i jogurty ze słoiczków (gerber), chyba muszę do tego wrócic.

Gość maomam27
dobre sa te twarozki z hippa tylko ze to koszt 6zł za sloik ja robie czasmi twaróg półtłusty z bananami lub jagodami wblenderze i tym smaruje mu bagietke pelnoziarnista, to zje ze 2 kawałeczki

Oki, dzięki za odpwoiedzi.Rzadko jestem w jakichś marketach, nigdy nie zwracałam uwagi na to,bo nie wiedziałam ze istnieje.Cena fakt,jest podobno niska-w granicach 5 zł chyba.Wczoraj mi ktoś o tym mleku powiedział,dlatego pytam.Może warto spróbiwac;)

Gość maomam27
tylko ze to mleko jest suche i łatwo buzke zakleic nim;-)

No własnie,nie wiem jak to może wyglądac.Ja ze swojego dzieciństwa pamietam jeszcze mleko w proszku, z którego robiło sie np czekoadę czy blok.A to podobno dziecko moze wziąć w paluszki i tak sobie dziobac... ;)

Gość maomam27
wiesz wg mnie sredni pomysł, ale spróbuj jezeli bedzie to jadło to chyba oki? ja bym probowala robic rozne koktajle deserki itp ja tak bynajmniej sie staram, maly ma dokladnie 31 mc-y i pomaga mi a pozniej chetniej spozywa

Ja z takiego mleka robię blok-takie ciasto z mleka, kakao i herbatników. Kupuję Gostyń lub Łaciate. Łaciate nie jest granulowane, ale moja córka czasami podje mi kilka łyżeczek. Ja kupuję w Kauflandzie.

U nas nic juz nie pomaga, moje pomysły chyba także się skończyły;/ Chodzi o to,żeby choc pare ziarenek skubnął. Mój syn ogólnie nic nie chce jeść, karmienie to tragednia.Do ust weźmie większośc rzeczy, ale praktycznie wszystko wypluje, a jak juz trzyma w ustach, to potrafi i pół godziny.NIGDY nie zjadł kotleta,mięska pieroga...czegokolwiek NORMALNEGO.Troszke skubnie w zabawie,przy bajce.W miare chętnie je owoce.Mały b.lubi przygotowywac ze mna posiłki, mieszac,siekac... no ale na tym sie to konczy;)