Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość imargam

JAk myslicie???

Polecane posty

Gość imargam

Jutro ksiądz chodzi po koledzie i wkoncu do czegos sie przyda. Zadam mu pytanie ktore nurtuje mnie od wiekow. Skoro Adam i Ewa byli powstawli z piasku i to oni są nasimi najstarszymi przodkami to dlaczego teoria naukowa mowi zupelnie co innego ze czlowiek pochodzi od malpy, z ktorej sie ewoluowal a nie z jakiegos piasku... Mam nadzieje ze go przyskrzynie tym pytaniem i jak mi racjonalnie nie odpowie to nigdy wiecej go nie wpuszcze do domu, bedzie to ostatnia wizyta ksiedza po koledzie w domu.

ojej to już oklepane a każdy ksiądz ma już wykuta odpowiedź. przecież teorie ewolucji zaakceptował nawet watykan. odpowie że opis w biblii jest przenośnią a nie dokładnym opisem

Gość imargam
to po co ta przenosnia? i po co te bajki o adami i ewie? nie mogli odrazu napisac ze powstal z maply? a moze nie wiedzieli o tym i dlatego pierw napisali o adamie i ewie

Gość Piotrek39
Możesz go też zapytać, na jakiej podstawie JPII oficjalnie poparł Darwinizm i stwierdził, że jest zgodny z naukami kościoła katolickiego. A odpowiedzi Ci na pewno nie udzieli, bo jest dla kościoła niewygodna. Powód jest taki sam, dla którego kościół wziął pod swoje skrzydła pogańską choinkę, święto boga słońca, mikołaja, "matkę boską", trójcę i kupę innych śmieci. Bo to populistyczna religia jest po prostu.

Gość trelemoreleee
nie uważałaś na lekcji religii i biologii?? Bio nie wpieprza się do religii więc są 2 opinie na ten temat religia wierzy w A i E a biologia w australopiteków i tych wszystkich...