Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rzucampalenie

jak rzucić palenie

Polecane posty

Gość rzucampalenie

takie mam postanowienie na ten rok. palę 20 lat.ostatnio uświadomiłam sobie (choć zawsze wiedziałam ,że to droga impreza) ile przepaliłam pieniędzy,palimy z mężem po paczce dziennie co daje w m-c 731 zł. ogromna kwota . postanowiliśmy rzucić od dzisiaj. ja miałam jeszcze 4 papierosy w ukryciu wypaliłam 2 szt. boję się tego,lubię palić ale.....już czas z tym skończyć. jak sobie radziliście rzucając palenie?boję się przytyc. może jakieś rady?

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
sam chce rzucić

JA TEŻ RZUCAM. Palę dużo mniej niż wcześniej,ale palę....Biorę tabletki przepisane przez lekarza,które mają mi pomóc w rzuceniu....Jak to będzie ,zobaczymy. Jestem dobrej myśli. Palę 19 lat.

Gość a co mi tam walnę prawdę
Jak chcesz to rzucisz :) Takie dyrdymały jak postanowienia noworoczne możesz sobie między poślady wsadzić ! Albo palisz, albo nie ! Trzeba CHCIEĆ RZUCIĆ ! Osobiście polecam stronkę http://www.jakrzucicpalenie.pl/ Motywują, pomagają w kryzysie, który jest pewniakiem na 100% Mnie bardzo pomogła. Wytrwałości I zdrówka :D

ja rzuciłem 5 tygodni temu. paliłem ze 20-30 fajek dziennie. miałem tego dosyć bo to nie tylko szkoda kasy ale jeszcze kapeć w gębie, śmierdzące ubrania, palce itp. więc w pewnym momencie po prostu powiedziałem dość... i przestałem. miałem taki dzień że po południu po prostu wypaliłem ostatniego fajka i koniec. Ciągnęlo mnie 2-3 dni. potem już coraz mniej. zrobiłem wczoraj próbę - po północy wypaliłem 3 fajki, żeby zobaczyć czy skończyłem z nałogiem, czy po tych 3 fajkach znowu mnie będzie ciągnąc. i nic. nie mam ochoty wypalić więcej. udało się

Gość francja elegancja 35
nie chce mi sie rozpisywać ale polecam e papierosa, jeśli rzucicie tak po prostu bez substytutu to nie dacie rady

Gość rzucampalenie
a co to za tabl.? no i co lekarz powiedział?lepiej z dnia na dzień czy tak jak Ty ograniczać>? ja kiedyś nie paliłam tydz. (rzucałam) i zaczęło się od tego,ze miałam problem z załatwianiem się :) .rano jest rytuał kawa,fajka i WC :) no i mówię sobie zapalę tylko rano tak do kawy. później były dwa , trzy i poszło.... w sumie gdybym umiała sobie wydzielić np.3 papierosy dziennie to było by super ale ja nie umiem

Gość she po 12,oozł
Paliłam paczkę dziennie .Rzuciłam w Wigilę .Nie zapaliłam ani jednego .Nie mam głodu nikotynowego tylko żal mi tych chwil z papieroskiem,tego trzymania go w dłoni .Zwycięzył rozsądek -zdrowie ,kasa ,brak smrodu i fakt ,że byłam jedną z ostatnich palaczek wśród znajomych

Gość radaba
Ja też rzucam. Mam plastry Nicorette i nie odczuwam głodu nikotynowego. Brak mi jedynie papierocha w łapach :O więc zaczynam podżerać. Obawiam się, że niedługo będę na jakaś dietę musiała przejść :O

Gość luuuuudzie
ja sie przerzuciłam na e papierosa z dnia na dzien, pale tylko e fajki. mniej kaszle , nic nie smierdzi, smaczne , tylko na początek wydatek ok 200 zl.

Gość rzucampalenie
ja tez boje sie przytyć! do tej pory jadałam wszystko na co miałam ochotę i mam fajna figurkę.ja też uwielbiam wyjść sobie na balkon zapalić,posiedzieć,jadąc autem np.uwielbiam palić!!!! boję się ,że będę nerwowa!!! kupiłam sobie e-papierocha by zająć łapki. właśnie weszłam na tamt ą podaną stronę.i na ten kalkulator.aż mi się słabo zrobiło .o to mój wynik: no a ze palimy z mężem to u nas to będzie x 2 jakaś masakra.puściłam z dymem normalnie mieszkanie!!! Podsumowanie: # Wypaliłeś około 146000 szt. !! # Zmarnowałeś około 86141 zł !! # Zobacz co "puściłeś z dymem": 2 x samochód osobowy # 28 x komputer z oprzyrządowaniem # 47 x sofa trzyosobowa renomowanej firmy # 71 x wyjazd kolonijny dla dziecka # 93 x podróż koleją Transsyberyjską np. do Chin przez Mongolię # 172 x komórka # 344 x masaż w salonie SPA # 506 x zabieg mikrodermabrazji # 662 x kolacja w restauracji dla dwóch osób # 861 x perfumy # 861 x sukienka # 861 x skok na bungee # 1076 x paintball - godzina gry # 4785 x bilet do kina # 7178 x eleganckie skarpetki # 17228 x prezerwatywy 3 szt # 28713 x baton # 28713 x hot-dog

rzucampalenie,tabletki nazywają się Champix ( Varenicline). Leczenie trwa 12 tygodni. Tabletki nie zawierają nikotyny. Działają na receptory w mózgu odpowiedzialne za uzależnienie się od nikotyny. W pierwszym tygodniu mam ograniczać palenie,potem przestać całkiem.

Gość rzucampalenie
kiedyś żułam te gumy nicorette ale bardzo bolał mnie żołądek po nich.a te tabl.połykasz jak aspirynę? czy są do ssania? i ile kosztują?

To suma z mojego linka ? Na mnie też zrobiła wrażenie :D

Gość rzucampalenie
tak!!!! aż mi słabo :)

Gość a ja polecam kudzu root
po,aga zucic nałogi

Gość rzucampalenie
od 4 lat palę R1 a wśród moich znajomych NIKT ich nie pali więc mam nadzieję ,że nie skuszę się na fajeczkę od kumpeli na przerwie w pracy bo mam obrzydzenie do wszystkich innych fajek. jak skończyły mi się fajki to nie poczęstowałam się do nikogo bo nikt nie miał takich jak ja palę.

rzucampalenie,połykasz.Pierwsze trzy dni po jednej,nastepne dni 2,rano i wieczorem. Nie wiem ile kosztują w Polsce. Ja mieszkam w UK i mam za darmo.

Tak postanowienie Noworoczne można mieć , ale co do realizacji ciężko. Mam ochotę także rzucić, ale bardziej martwię się tym, ze zaczną się problemy zdrowotne w otoczeniu znajomych ci którzy rzucili papierosy są po prostu chorzy i to poważne choroby nie ma znaczenia wiek. I właśnie dlatego mam obawy z rzuceniem.

Mnie tak naszło z chwili na chwilę Pomyślałam rzucę i poszło to było 14.09.2008 Nie jarałam ponad 3 m-ce Ale świat mnie kwurwił na maxa i zapaliłam ...o ironio (!!) właśnie 01.01.2009 I palę sobie, chociaż może ...może jebnę w końcu raz na zawsze w kąt ten nałóg

Plasterki,gumy i tabletki ( także te na receptę) można sobie wsadzić w.....yh Może i pomagają, ale przede wszystkim trzeba mieć silną wolę ! Tak sobie myślę, może i ja spróbuję ponownie ? ....kiedyś miałam już kilka "jabłuszek na stronce" :D

Gość rzucampalenie
tak też uważam ,że to wszystko na nic się zdaje.silna wola to podstawa a ja raz ,że nie jestem konsekwentna, dwa slabiutka więc ....czy mam szanse? :) kiedyś byłam na takim komputerze -wytrzymałam tydz. a po jakim czasie przybieraliście na wadze?

Gość rzucampalenie
www.sendspace.com/file/5lvszr ściągnęłam i czytam....o metodzie allena carra

Gość Dymek zmorek
A ja juz ponad roczek nie pale, po 25 latach udalo sie wiec zycze wszystkim powodzenia, skoro mi sie udalo to nie ma mowy byscie dalej palili.

WitamMiłego dnia. Hmmmm ostatnio pale od 3 lat i jakoś nie potrafie tego pieroństwa rzucić.W całym życiu nie paliłem 20 lat w sumie.Były przerwy 5, 3, 2,1,0.5 roczne lecz zawsze wracałem po spożyciu %Teraz przerzuciłem sie na niskoalkoholowe trunki i powinno mi wyjść.Powinno a jednak nie.Samotność mnie dobija i nie moge sie oduczyć.A tak chciałbym.Jakaś słaba wola mnie opanowała.obiecuję sobie z dnia na dzień lecz guzik mi nie wychodzi.Czytałem wiele publikacji na temat nie palenia lecz jakoś nie daje na razie rady.Straszne są nałogi.

01.01.12 [zgłoś do usunięcia] rzucampalenie www.sendspace.com/file/5lvszr ściągnęłam i czytam....o metodzie allena carra--czytałem 2 lata temu ,wytrzymałem miesiac i znów porazka.