Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk

złamanie art 244 kodeksu karnego (jazda mimo zakazu prowadzenia pojazdów na rok)

Polecane posty

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk

mam pytanie, czy ktoś złamał ten artykuł, bo wiem, że grozi pozbawienie wolności, ale mam pytanie czy może to być kara w zawieszeniu?

zapytaj na jakimś prawniczym forum. nie sądzę abyś poszedl do puchy za takie coś. to pierdoła.

Gość HMS..DSS...Petard
W jakim zawieszeniu. Czeka cię ciurma i bolcowanie w perskie oko.

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk
tak się wydawało, że niby błache, a jednak jest to zlekceważenie zakazu sądowego(niestety), dostałem zakaz prowadzenia pojazdami na rok, i kilka dni przed końcem wyroku wsiadłem za kółko....a teraz nie wiem co mnie czeka. pójdę do radcy prawnego, ale ciekawi mnie, czy ktoś z was złamał ten zakaz i jakie sąd wyciągnął konsekwencje

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk
?

Gość zawiasów nie dostaniesz bo
jesteś karany... także możesz 🖐️

Gość STOP MORDERCOM ZA KÓŁKIEM
I bardzo dobrze, że cię złapali. Mam nadzieję, że pójdziesz do pierdla :p

Gość taima
"Mianowicie w kwietniu 2007 r Sąd orzekł wyrok w postaci zakazu prowadzenia pojazdów mechanicznych na okres 36 miesięcy. i nakazał zwrot dokumentu prawa jazdy do organu wydającego. Termin ten upływa z końcem maja 2010r. wydział komunikacji przysłał informacje że po ty okresie moge ubiegać się o zwrot uprawnień do kierowania pojazdami. Jak narazie wszystko jasne jak dla mnie idąc dalej już mam pytanie w maju 2009 złapały mnie miśki na fotoradar przekroczyłem maluchem prędkośc o 15 km z racji zakazu prowadzenia pojazdów sprawa poszła do sądu i sąd w tym przypadku orzekł za złamanie art 244 z poprzedniego wyroku kare w postaci 1 roku pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata. "

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk
no tak, ale czasami w tym pierwszym wyroku sąd daje oprócz zakazu ograniczenie wolności np. na pół roku w zawieszeniu na 2 lata czy coś takiego. ja nie dostałem żadnego wyroku tylko ten zakaz. nawet nie zdawałem sobie sprawy co grozi za złamanie tego zakazu, myślałem, że grzywna, a nie kara pozbawienia wolności

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk
dzięki wielkie Taima u mnie było podobnie tylko krótszy zakaz dostałem, mam nadzieję, że również dostanę w zawiasach. ja po prostu jechałem autem w polnej uliczce, trzeźwy, nie łamiąc przepisów, ktoś z sąsiadów mnie tylko podkablował na policję, przyjechali, sprawdzili, że nie mam prawka i bez mandatu sprawę przekazali dla prokuratora, a potem do sądu

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk
do Taima mam pytanie, to kiedy otrzymałeś prawko w 2010, czy w 2013 dopiero dostaniesz, jak skończą się zawiasy?

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk
?

Gość jarekkkkkkkkkkkkkk
??