Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalia898989

Łojotokowe zapalenie skóry, pomocy!!!

Polecane posty

Gość natalia898989

Witam, wiem ze istnieje taki temat, ale bardzo rzadko ktokolwiek sie tam wypowiada, moze ktos sie przylaczy i bedzie wspieral w leczeniu. Ja jestem chora dopiero ze 2 miesiace ale powoli trace nadzieje na sukces, z dnia na dzien mam wiecej placow na twarzy, ktore nie gina. Stosowalam protopic, treederm i lorinden. Lorinden juz 4 dni i łudze sie ze pomoze. Mam nadzieje ze ktos sie przylaczy i bedzie wspieral.

Gość qwer
protopic jest bardzo dobrym lekiem . A wiec jestem osoba ktora tez miała to , ale juz nie mam zapalenia . U mnie protopic pomógł . Zaraz napisze ci jaki szampon stosować

Gość qwer
idz do apteki po szampon stieprox . Ale w aptece sa tylko 2 % na recepte jest 5 % . Wiec podczas nastepnej wizyty u dermatologa powiedz zeby ci przepisal ten szampon . Mi ten szampon pomógł , ale nie od razu . Dopiero po roku kuracji lojotok zniknał . A ta kuracja to było mycie stieproxem wlosow i protopiciem twarzy . Inne wazne rzeczy . Nie myj wlosow szamponami przeciwlupiezowymi . Tylko łągodnymi z pokrzywy najlepiej i płucz wlosy zawsze zimna wodą . NIe stosuj ciepłej wody bo pobudza twoj organizm do wiekszej produkcji łoju . Myjesz wlosy tylko zimną albo letnia wodą . Nigdy ciepłą czy gorącą

Gość natalia898989
dzieki za rady tylko u mnie protopic lekko lagodzil zmiany, a te dwie pozostale masci ktore stosowalam sa sterydowe, w sumie to zalezy mi na tym zeby to zeszlo, wiec masci sterydowe nie stanowia problemu, zaczynam sie martwic ze te plamy konkretnie sie zadomowily u mnie na buzi, a moze jakis wymaz by sie przydal??

Gość natalia898989
ja do mycia glowy mam pirolam i myje tym szamponem ze 2 razy w tyg i glowa wogole mnie nie swedzi, czy to mozliwe ze mam zmiany tylko na buzi a z ze skora glowy jest ok ??

Gość qwer
co 2 dni myj wlosy stieproxem , CZyli w sumie 3 razy w tygodniu pozostałe 4 dni jakims szamponem co nie drazni wlosów pokrzywowym na przyklad http://photos03.istore.pl/6405/photos/big/592726.jpg U mnie tez był łojotok i to długo , ale już go nie mam . Lekarze przepisywali mi rozne leki . Dopiero te powyzej podane przeze mnie mi pomogły . Inne ? nie działały prawie wcale ..

Gość qwer
nie swedzi, czy to mozliwe ze mam zmiany tylko na buzi a z ze skora glowy jest ok ?? mozliwe .

Gość qwer
wiec jesli nie masz nic na glowie , to myj twarz tylko zimna wodą . Ciepla tylko podrażnia

Gość qwer
z tych 3 masci ktore stosowalas na pewno protopic jest najlepszy . Tylko byc moze bedziesz musiala go brac nie kilka miesiecy , tylko dłuzej . Nawet pół roku U mnie masci sterydowe nic nie pomogly .

Gość natalia898989
tak moze zmienie pielegnacje, teraz przez zime mam krem z kwasami , a wlosy myje radicalem na zmiane, juz sama nie wiem co robic zeby zeszlo, czytalam o kremie Kerium LPR i Pityval, ale wydaje mi sie ze to kwestia zle dobranych masci przez dermatologa

Gość katrina151
na pryszcz najlepszy ZINETYT cena około 40 zł polecam wybiłam nim wszystkie pryszcz - skuteczny.!!!

Gość natalia898989
Protopic no moze najlepszy tylko na poczatku pomagal lekko zbladly te place, a pozniej nic jakby wszystko stanelo w miejscu, skad to sie wzielo, nigdy nie mialam cudownej cery to jeszcze mi takie chorobsko dowalilo

Gość natalia898989
katrina zeby to zwykly pryszcz byl to bym sie cieszyla

Gość natalia898989
up up moze ktos jeszcze pomoze

Gość Pauli 323849579385
WITAM SERDECZNIE , MAM DO ODSPRZEDANIA MAŚĆ PROTOPIC 0,1% 10G KUPIONĄ DZIŚ W APTECE , NOWA I NIEUŻYWANA . PROSZĘ O KONTAKT OSOBY ZAINTERESOWANE