Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaplakanaa mamass

Mleko modyfikowane a płacz noworodka bardzo proszę o pomoc

Polecane posty

Gość zaplakanaa mamass

Drogie mamy, moja mala w szpitalu dostawała bebilon pepti, my do domu kupiliśmy bebilon 1 zwykły, i mała strasznie płacze, choć je ze smakiem mleko, czy może to oznaczać ze trzeba jej kupić mleko z HA? czy placze bo jest w nowym otoczeniu?:(

Gość Miraculum5
Płacze tylko przy jedzeniu? Czy w ogóle? Może mm wywołuje ból brzuszka?

Gość anetalkjhgf
A może za dużo zjadła na raz? Z butelki szybciej leci a dla takiego noworodka i 30ml to czasem dużo. No chyba że skaza, ale coś podejrzanie szybko się ją dziś diagnozuje... Mam wrażenie, że na każdą nietolerancję jedyną odpowiedzią lekarzy jest zaraz skaza.

Gość zaplakanaa mamass
bardzo szybko zjada, ale płacze jakiś czas po jedzeniu.i teraz nie wiem co robić wypuścili mnie zieloną ze szpitala. :( i nie wiem czy jechać do apteki i kupować teraz inne mleko?czy przeczekać?

Gość Miraculum5
Spróbuj pomasować dziecku brzuszek jak płacze, połóż na brzuszku chociaż na chwilę, jak zaczyna płakać weź na ręce- jak się uspokoi to znaczy, że może maluszek się boi, chce ciepła itp jak nie, to albo kolka albo boli coś.

Gość jeżyk z jabłuszkiem
spróbuj zmienić wodę na źródlaną (nie mineralną).

Gość pewnie ma kolki
i tu zmiana mleka bardzo nie pomoże chociaz po HA lub pepti może być lepiej, niestety najczęściej to trzeba przeczekać aż układ trawienny takiego maluszka dorośnie, u mojej córki to trwało 6 tygodniu potem było juz coraz lepiej

Gość zaplakanaa mamass
a na kolkę co mogę podać takiemu maluchowi? w 4 dobie? własnie mieszamy z wodą mineralną przegotowaną

Gość pewnie ma kolki
kropelki jakieś, możesz zacząć od Espumisanu

Gość proszę racjonalnie i kultura
Po pierwsze nie podawaj mineralnej tylko tak jak wyżej źródlaną. po drugie czy dziecko podkurcza nóżki i ma twardy brzuszek?

może być to kolka. mieliśmy podobnie, Mała podkurczała nóżki, krzyżowała, a brzuszek był twardy i nic nie było w stanie jej uspokoić, żadne ciepłe pieluszki, masaże i dawaliśmy kropelki Delicol, pomogło. Zapytaj pediatrę, niech coś doradzi. Kropelki są bez recepty, ale lepiej się skonsultować.

Gość chyba zwariuje z niewyspania
krople delicol sa od urozenia, chociaz mojej malej nie pomogly :/ Moja tez po jedzeniu nieraz placze i sie prezy i steka i gazy jej ida. Lekarka powiedziala, ze to normalne, ze niektore dzieci tak maja :O a mi jej strasznie szkoda, bo widze jak sie meczy i nieraz nawet to ja wybudza w godzine po jedzeniu. Dawalam jej na to debridat ale tez nie pomaga. Teraz czekamy i mam nadzieje, ze niebawem to nam minie- corka dzis konczy 2 miesiace :) powodzenia autorko i wytrwalosci :)

lekarze zawsze mówią, że to normalne, ale kto jest w stanie patrzeć jak dziecko płacze i nie wiadomo jak pomóc prawda?

Gość chyba zwariuje z niewyspania
no wlasnie :o mnie cholera bierze jak widze, jak mala sie meczy. Pomaga nam suszarka i masaz brzuszka ale nie zawsze :(

na szczęście tzw. kolki mijają, a pojawiają się inne nowe rzeczy :) i tak w kółko :)

Gość zaplakanaa mamass
wczoraj plakalam razem z nią już z bezsilności:( ale może kupie to mleko z HA? tak dla pewności?

ale po co chcesz mleko zmieniać. zapytaj pediatrę, niech coś doradzi.

Gość zaplakanaa mamass
mysle o zmianie bo boje sie ze to wina mleka:( i ze gwaltownie przeslismy z bebilonu pepti na zwykły

Gość fajnajulia
dlaczego w szpitalu dziecko jadło bebilon pepti??? przeciez to mleko podaje się przy podejrzeniu skazy białkowej itp a nie tak od razu. poza tym układ pokarmowy maluszka jest niedojrzały i musi sie przystosować do pozywienia. mleko zmienia sie po konsultacji z pediatrą nie na własna rękę, trzeba tez po zmainie odczekać jakies 2 tygodnie, dać szanse dziecku na przyzwyczajenie się do nowego. zapytaj tez pediatrę o probiotyki,wspomagają niedojrzały układ pokarmowy. ja podawałam latopic, ale moja córka ma stwierdzoną alergie na białko krowie a latopic go nie zawiera.

Gość mamama27
popieram wpis że skąd pepti dla noworodka? dziwne to - przeciez pepti jest na recepte i dla dzieci ze skazą..