Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerinejj

Wyrzuty sumienia..

Polecane posty

Gość katerinejj

Mam taki dylemat i chciałam się Was poradzić czy powiedzieć o czymś mojemu mężowi czy nie. W tym roku wzięliśmy ślub, przed ślubem, nigdy nawet nie popatrzyłam na innego faceta, bo liczył się tylko mój i zawsze miałam tak że nawet w snach nie potrafiłam go zdradzić, bo nie chciałam. A byliśmy przed ślubem 5 lat ze sobą. Tyle że to był mój pierwszy i jedyny facet. Nasz ślub był koszmarem który zgotowały nam nasze matki kłócąc się ciągle między sobą, za naszym pośrednictwem, nawet nie chce do tego wracać. Wyjechaliśmy w podróż poślubną, mój mąż stał się nagle innym facetem, nie przytulał, nie miał ochoty na seks;/ później przyznał się że myslął ciagle o tym jak będzie wygladało nasze mieszkanie z jego rodzicami itp. W tym czasie kiedy byłam rozczarowana jego zachowaniem, które wczesniej było mi obce, zaczął się kręcić koło mnie jeden z animatorów, na poczatku nie zwracałam na niego uwagi, ale kiedy mój mąż delikatnie mówiąc mnie "zlewał" chciałam zrobic mu na złość żeby stał się zazdrosny. Uśmiechałam się więc do niego, rozmawiałam, tańczyłam itp, a w moim mężu aż się gotowało. Problem w tym że zaczęłam się w to wkręcać i kiedy ten drugi mnie pocałował nie potrafiłam go odepchnąć, całowałam się z nim kilka razy, ale nie pozwoliłam mu na nic więcej. później po przyjeździe miałam z nim kontakt ale w pewnym momencie kiedy mój mąż wrócił do normalności uświadomiłam sobie że na to nie zasłużył bo jest dobrym człowiekiem i nie powinnam była mu tego robić, skończyłam z tamtym. A teraz mam cholerne wyrzuty sumienia, bo nie wiem co we mnie wstąpiło, nigdy w zyciu bym nie pomyślała że jestem do takiego czegoś zdolna, zauroczyłam się tamtym facetem.. czuję się strasznie, szkoda mi mojego męża że ma taką wredną żonę, mimo tego że strasznie go kocham, zrobiłam mu coś takiego:( boli mnie jak mówi mi że jestem idealną żoną, a ja mam mu ochote powiedzieć że zasługuje na kogoś lepszego. Nie wiem czy mam mu się przyznac do wszystkiego czy nie. Ale boję się że to wszystko zniszczy między nami i że już nigdy nie będzie między nami tak jak teraz :( gdybym mogła cofnąć czas juz nigdy bym czegoś takiego nie zrobiła :(:(

Gość posłuchaj_mnie
w życiu mu nic nie mów, nawet jak będzie najlepszy dla Ciebie, bo potem będziesz miała do końca życia przesrane jak ja

Gość katerinejj
w pewnym sensie jest winien ale i tak nie powinnam była tego robić;/

nie mozesz mu tego powiedziec bo Twoje malzenstwo najprawdopodobniej sie skonczy. Schowaj to co zrobilas dla siebie i cierp sama. On nie powinien wiedziec i cierpiec za Twoje wyczyny wg mnie. Ty wyciagnij wnioski z tego co zrobilas i ucz sie na bledach by wiecej tego nie powtorzyc

Gość nigdy nie mów nie miej
takich wyrzutów sumienia, w końcu calowanie to nie grzech śmiertelny kobieto zapomnij o calej sprawie i ciesz sie wspolnym życiem to jednak prawda, że jak baba nie ma problemów to chyba wariuje i musi je sobie sama wyszukac :)

Z tego co piszesz masz wyrzuty sumienia, i słusznie! Ale nie jesteś kobietą pozbawioną uczuć do swojego męża, dlatego też postaraj się postawić w jego sytuacji, czy Ty chcialabyś się dowiedzieć takiej rzeczy? Ja bym nic nie mówiła i spróbowała zapomnieć. I nie rób tak więcej..

Gość katerinejj
MatyldaS-> masz rację ja wolałabym nie wiedzieć jak on by zrobił coś takiego, wstyd mi samej przed sobą;/

Gość kochana przestań
Nie mów mu, konsekwencje niech będą dla Ciebie. Napraw małżeństwo. Przede wszystkim rozmową.

Gość kabanos myśliwski
Jako facet powiadam Ci: nic mu nie mów. Zastanów się poważnie nad tym, jak widzisz swoją przyszłość z nim, co jest w waszym małżeństwie nie tak i zmieńcie to.

Gość herbatnik.
jesteś jebaną szmatą i tyle.. gdyby moja żona całowała się z innym to bym ją zabił

Gość katerinejj
kabanos-> ja naprawdę go kocham, teraz jest już super między nami i mam nadzieję że tak już zostanie, nie wiem może to było spowodowane tym szokiem po weselu które do najmilszych nienależało;/

Gość katerinejj
herbatnik-> masz prawo tak myśleć:) ale żeby od razu zabijać??;p

Gość mikikun
sumienie to głos boga Jezusa słowa Jezusa do Faustyny Napisz: Jestem święty po trzykroć i brzydzę się najmniejszym grzechem. Nie mogę kochać duszy, którą plami grzech, ale kiedy żałuje, to nie ma granicy dla mojej hojności, jaką mam ku niej. Miłosierdzie moje ogarnia ją i usprawiedliwia. Miłosierdziem swoim ścigam grzeszników na wszystkich drogach ich i raduje się serce moje, gdy oni wracają do mnie. Zapominam o goryczach, którymi poili serce moje, a cieszę się z ich powrotu. Powiedz grzesznikom, że żaden nie ujdzie ręki mojej. Jeżeli uciekają przed miłosiernym sercem moim, wpadną w sprawiedliwe ręce moje. Powiedz grzesznikom, że zawsze czekam na nich, wsłuchuję się w tętno ich serca, kiedy uderzy dla mnie. Napisz, że przemawiam do nich przez wyrzuty sumienia, przez niepowodzenie i cierpienia, przez burze i pioruny, przemawiam przez głos Kościoła, a jeżeli udaremnią wszystkie łaski moje, poczynam się gniewać na nich, zostawiając ich samym sobie i daję im, czego pragną.

Gość mikikun
szczera spowiedź tylko ci to pomoże a co powie ci spowiednik to sie zastosuj

Gość hh432h4343
"zaczął się kręcić koło mnie jeden z animatorów" Tzn. twórca filmów animowanych? Czy może chodziło Ci o "adoratorów"?

Gość atanazy_k
oczywiście, że dopuściłaś się zdrady, oczywiście, że powinnaś zachować to dla siebie