Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gyros

Dieta od 3.01.2012 czyli od jutra

Polecane posty

Gość aodsdsdsdsd
hej :0 Mam podobne wymiary, ważę 54kg i mam 170 :). Wiec startujemy!!! :D

hej, można się przyłączyć?? ja również startuję od jutra. mój plan 12-14kg w zależności ile ważę ale coś czuję że ponad 65kg, jutro z rana się zważę. dzisiaj tez ułożyłam sobie plan diety i ćwiczeń. Moją zmorą są nogi i tyłek, brzuszek mam wporządku, choć po świetach to nie tak całkiem wporzadku. pozdrawiam i miłego wieczorku życzę.

Kochane kobietki zaczynamy od jutra ja już się przygotowuje i to duże wyzwanie . czas spełnić swoje marzenia do jutra . pozdrawiam

witam serdecznie mój pierwszy posiłek jajecznica z pomidorem kromka chleba razowego z masłem jabłko

Gość dieta&ćwiczenia
Jakie masło ?:) jajecznica z ilu jajek ? ile wynosi Twoje zapotrzebowanie kaloryczne ? i jak wygląda rozkład makroelementów ? acha co do chlebka to chleb razowy ? czy zabarwiany karmelem ?:)

jajecznica z dwóch jajek masło 82 % zapotrzebowanie wynosi 1600 kalorii

Gość dieta&ćwiczenia
No takiego masełka mozna uzywać. Najważniejsze by unikać margaryn. Te 1600 kcal wyliczyłaś do suchej masy ciała ? i czy uwzględniłas w bilansie wysiłek? Ile gram białka na kg ciała wziełaś przy obliczaniu zapotrzebowania na makroelementy ?

Gość dieta&ćwiczenia
Te obliczenia to podstawa :D Skup się na nich. Bo sobie zrobisz dodatni bilans i będziesz tyła zamiast chudnąć.

przyznam że trochę to skomplikowane te wyliczenia na stronie był podany przykładowy ułożony jadłospis na dzień z podziałem na tłuszcze węglowodany i białka w posiłkach

Gość dieta&ćwiczenia
Dla Ciebie jednaj policzę za darmochę. Do 14-15 to zrobię. Koszt mojej kompleksowej miesiecznej opieki to 75-100 zł zaleznie od skomplikowania zadania :)

a tak wogóle to od dziś winda dla mnie nie istnieje chodzę po schodach na szóste piętro:)

Gość dieta&ćwiczenia
Jesli nie bola Ciebie po tym kolana to jak najbardziej :)

Gość dieta&ćwiczenia
Nie sugeruj sie tym. Wyszło mi, że moje zapotrzebowanie to 3600 kcal. Z czego wiekszość w tym kalkulatorze przeznaczają na węglowodany...zasugerowano mi blisko 450 g dziennie. Białko niecałe 120 g. Biorąc pod uwagę, że ćwiczę 5 x w tyg dosyć intensywnie. Moje zapotrzebowanie na białko to około 2-2,2 g bialka na kg masy ciała. Moja sucha masa to coś koło 95 kg, czyli moje dzienne zapotrzebowanie na białko to koło 190 gramów. Kolejna rubryka wskazuje że gdybym chciał zrzucić 1 kg w ciagu tygodnia to musiałbym obciać zapotrzebowanie do 2600 kcal czyli blisko 1000 kcal. Z moich "ręcznych" wyliczeń wynika, że moje zapotrzebowanie na energię to koło 2700 kcal. Jestem na poczatku redukcji więc przez pierwsze 2-3 m-ce w zasadzie nie muszę wchodzic na ujemny bilans. Natomiast gdybym chciał jechać na minusik to uciałbym koło 100-200 kcal. I ucinałbym z węgli własnie. BTW. moje obecne zapotrzebowanie na wegle to cos koło 170 gramów dziennie. Wieksza ilośc pochodzi umnie z tłuszczy. Oliwa z oliwek, tran, olej lniany, tłuste ryby morskie, orzechy.

a powiesz mi jak wyliczyć to u mnie? moje zapotrzebowanie wynosi 1406 kcal tak mi wyszło doliczając do tego aktywność wyszło 1540 kcal 384 kcal białka

Gość dieta&ćwiczenia
Podaj mi swój wiek, wagę, poziom zatłuszczenia (przynjamniej orientacyjnie), wzrost oraz formy aktywności fizycznej czyli jak trenujesz i jak czesto. rozumiem, że mozesz nie chciec podawac takich danych na forum więc podaje maila.

20 lat 168 cm 65kg poziom zatłuszczenia nie wiem codziennie godzina ćwiczeń aerobowych + bieganie bądź stepper

Gość karabinek na sznurku ..
powiem wam jak ja schudłam 27 kg ...:D Zaczełam od oczyszczenia organizmu -oczyszczałam sie sola gorzką . Ale to ja -wy nie musicie. Potem ...jadłam wszystko ale baaaardzo powoli obrajając kes w ustach ok 20 razy .Az osięgnie płynną mase ...nie brzmi to apetycznie ale cóż. Nie wierzycie to zróbcie eksperyment .Zjedz normalnie 2-3 bułki na sniadanie z czy tam chcesz A na drugi dzień zrób JEDNĄ bułeczke z tym samym i jedz baardzo powoli żując .Ledwo ją wciśniesz :D to nie czary tylko prawda. Mozecie jesć co chcecie w tej metodzie organizm sam eliminuje jedzenie nie odpowiednie .Np nie mogłam strawic schabowego :O niw smakował mi taki żuty i koniec/ Od pewnych pokarmów zwyczajnie odrzuca.Trzeba sie przyzwyczaic do tego sposobu jedzenie a efekty są spektakularne . Ograniczamy jedynie słodycze,no i ostatni posiłek max o 18,30 Ja nie wróciłam do swojej wagi ale mówie ze wszelkiego rodzaju diety są nie zawsze dla nas odpowiednie .A w tej nic sie wam stac nie może bo jecie co chcecie.:D Tylko ze tego powolnego jedzenia trzeba sie jednak nauczyc a uwierzcie ze warto /

pierwsze słyszę o takiej diecie .. ale pozostaje przy tym..

Gość he he znam to znam
najprostsza dieta ŻP (żreć połowe) A dlatego jest skuteczna ,że po ok 10 min od momentu rozpoczecia jedzenie do mózgu dociera impuls ,że organizm juz dostał odpowiednią dawke "paliwa".Tylko to żucie nie każdy ma tyle cierpliwości.

czas na drugi posiłek ..... garść orzechów włoskich jabłko

na obiad planuje pierś z kurczaka na oliwie z oliwek do tego jakieś warzywa pomidory albo brokuły;) mam pytanie oczywiście sól i cukier odstawiłam czym można doprawić mięso aby było równie smaczne?

Gość dieta&ćwiczenia
Co do tego zucia..w zasadzie tak powinno sie jeść. Jestesmy tak zaprojektowani, że już w jamie ustnej rozpoczyna się proces trawienia. Takie długie żucie i ten dziwny smak po długim żuciu jest efektem tego, że ropoczyna się trawienie cukrów. Tak jak pisałem do godziny 14-15 wyliczę Twoje zapotrzebowanie i rozkład. Posiłki o 18.30 kolejny mit....Jak mam trening od 18 do 19.30-20 to po nim nie powinienem już jeść ? a nawet jak mam dzien nie treningowy to powinienem jeść ostatni posiłek o 18.30 jak spac ide np o 2 ? Sugeruje byś mieszała aeroby z interwałami. Wykonywała je naprzemiennie. pon.sr.pt-aeroby w pozostale dni interwaly. Trening interwałowy jest o tyle fajny, że tak jakby działa jeszcze 24 po jego ukończeniu(najogólniej rzecz biorąc). Aeroby zaś działają tylko wtedy kiedy je wykonujesz.

Gość dieta&ćwiczenia
Co do doprawiania mięsa jest masa przypraw :) Co do oliwy z oliwek zwracaj uwagę na to, że jest tłoczona na zimno i czy jest z pierwszego tłoczenia. Staraj się unikać obrabiania jej termicznie.

Gość pozegnałam sie z butlą jak
piers z kurczaka lub schab mozesz przeciez ugotowac .Jest sposób na gotowanie ,żeby nie było wiórowate :) mam ten przepis od lat i w moim domu nie jemy marketowych świństw tu masz link do tego ja robie podobnie piers z indyka również zaleta tego gotowania jest to ,że moze to stac w lodówce troche http://mycuisine.blox.pl/2009/02/Domowy-schab-gotowany.html