Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 Nucler

KURZAJKA na nodze. Mocno zakorzeniona!!

Polecane posty

Go艣膰 Nucler

Jak w temacie mam problem z kurzajk膮 g艂臋boko umiejscowionej na stopie. Kurzajka jest do艣膰 uparta i mam j膮 przesz艂o 8 lat. Staram si臋 j膮 regularnie 艣ciera膰 pumeksem ale z czasem naskurek robi si臋 zn贸w twardy. Aktualnie stosuje Brodacid i zastanawiam si臋 czy pomo偶e. Gdy偶 po starciu wierzchniej warstwy kurzajki ods艂ania si臋 bia艂a twarda sk贸ra mocno zakorzeniona. Czy mo偶e wiecie czy Brodacid dzia艂a tylko na wypalenie wierzchniej sk贸ry czy te偶 dzia艂a bezpo艣rednio w g艂膮b kurzajki? Prosz臋 o pomoc w innych metodach pozbycia si臋 tej mocno zakorzenionej kurzajki.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Nucler
Nadmieniam 偶e przeczyta艂em ju偶 kilkadziesi膮t w膮tk贸w dotycz膮cych kurzajek i nie znalaz艂em jednoznacznej odpowiedzi na to pytanie. Nie interesuj膮 mnie porady na brodawki, czy te偶 kurzajki na r臋kaw w formie brodawek, b膮belk贸w tylko d艂ugotrwa艂e, mocno zakorzenione kurzajki. Dlatego prosz臋 o porady ludzi, kt贸rzy mieli do czynienia z tym problemem.

Udost臋pnij ten post

Robisz tak: *Obierasz cytryn臋 ze sk贸rki - do艣膰 grubo *kroisz t膮 sk贸rk臋 na kwadraciki (w zale偶no艣ci od wielko艣ci kurzajki - ja kroi艂am takie 1cmx1cm) *Wrzucasz tak pokrojone kawa艂ki sk贸rki od cytryny do s艂iczka/szklanki/kieliszka i zalewasz octem *Wstawiasz to do zimnego pomieszenia na dob臋 (ja trzyma艂am w zimnej piwnicy) *po up艂ywie doby tak nas膮czony kawa艂ek sk贸rki przyk艂adasz do kurzajki i przyklejasz plastrem 偶eby si臋 nie rusza艂 (przyk艂adasz bia艂膮/wewn臋trzna stron臋 sk贸rki do kurzajki) *robisz takie ok艂ady oko艂o tygodnia - ja robi艂am i rano i na noc Potem przestajesz robic ok艂ady i czekasz kilka dni U mnie po odstawieniu po 3 dniach kurzajka zrobi艂a si臋 czarna i odpad艂a! Nie ma po niej teraz znaku i co najwazniejsze - nie boli mi stopa Jesli od razu ci nie pomo偶e to powt贸rz wszystko jeszcze raz Powodzenia:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 a czy ten spos贸b z cytryn膮
mo偶e pom贸c na stary bolesny odcisk pod stop膮?Od kilku lat co jaki艣 czas przyklejam plastry i wycinam,ale to nie likwiduje problemu tylko daje chwilow膮 ulg臋 .Mo偶e jest tu kto艣 kto da艂 sobie rad臋 z takim modzelem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Echhhh(((((
A ja podj膮艂em walk臋 ze swoj膮, kt贸r膮 mam na palcu stopy oko艂o miesi膮ca. Traktuje j膮 Brodacitem i co dzie艅 k膮pie stopy w urz膮dzeniu z ozonem. Po tygodniu jest ju偶 o po艂ow臋 mniejsza. Co dzie艅 jak zrywam warstw臋 Brodacitu to wyrywaj膮 si臋 takie kawa艂ki tego paskudztwa. Wygl膮da to jak rurki z grzyba. Wyrywanie jest bolesne niestety :(. Ale chyba dam rad臋 :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kurzajkowa08098
ja mialam uparta kurzajke na stopie przez jakies 4/5 lat ,rok temu sie jej pozbylam chodzac co 2 miesiace do dermatologa na wymrazanie... 7 wizyt i nie ma po niej sladu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zalamana8203
a co zrobi膰 kiedy kurzajka jest bardzo bolesna? Czasami sama bole艣nie pulsuje, cz臋sto przy dotyku. Stosowa艂am r贸偶ne preparaty, kurzajka w wielkich b贸lach schodzi艂a (m臋czarnia, nieprzespane noce, b贸l nie daj膮cy 偶y膰) ale od nowa wyrasta艂a, jeszcze wi臋ksza. Korzenie musz膮 bardzo g艂臋boko siedzie膰. Ja ju偶 nie mam si艂y na to... My艣licie, 偶e najlepszy spos贸b to dermatolog? Tylko, 偶e wymra偶anie odpada, przy mojej kurzajce mo偶e to by膰 b贸l nie do zniesienia. Mo偶e jakie艣 ma艣ci zapisze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 mojemu synowi pomog艂o
zawi膮偶 nad kurzajk膮 w臋ze艂ek (nitka bawe艂niana) i t膮 nitk臋 schowaj pod kamie艅 pod rynn膮, jak nitka zdnije to zniknie kurzajka, niby zabobony ale m贸j syn mia艂 na twarzy 36 takich kurzajek...i zrobili艣my 36 w臋ze艂k贸w:P po 2 miesi膮cach nie bylo 艣ladu, a pr贸bowali艣my wszystkim czym si臋 da艂o, bez skutku. Spr贸buj, nie zaszkodzi a mo偶e pomo偶e:)

Udost臋pnij ten post

i mam nadziej臋, ze tobie pomo偶e, mimo,ze wydaje si臋 by膰 艣mieszne:P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Echhhh(((((
No i min膮艂 miesi膮c od mojego wpisu i kurzajka jest histori膮 . Pokona艂em paskud臋 :)

Udost臋pnij ten post

kt贸rym sposobem?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 pomog臋 wam bo tez to mialam
ja mia艂am kurzajk臋 i ocet z cytryn膮 j膮 za艂atwi艂 :P cho膰 bola艂o i pulsowa艂o, a potem zrobi艂a si臋 czarna i po niej :) polecam ten spos贸b, od tego brodacilu roznios艂y mi si臋 kurzajki i zrobi艂o si臋 wi臋cej, wol臋 cytryn臋 z octem, choc bola艂o, ale skuteczne:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Echhhh(((((
Tak jak pisa艂em, Brodacid i k膮piel ozonowa. Znaku po paskudzie nie ma :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Groshki_pl
ja te偶 do艣膰 cz臋sto walcz臋 z kurzajkami, bo gdy pozb臋d臋 si臋 jednych pojawiaj膮 si臋 drugie. I zawsze stosuj臋 Brodacit b膮d藕 taki domowy spos贸b ze sk贸rk膮 od cytryny. Oba sposoby jak dla mnie s膮 sprawdzone i tak usuwanie kurzajki trwa oko艂o tygodnia. Tylko, 偶e za jaki艣 czas wyskakuj膮 nowe w innych miejscach;/

Udost臋pnij ten post

Cze艣膰 :) Albo wypali膰 u dermatologa. Albo zastosowa膰 metody naturalne. Poszukajcie sobie na temat _ Glistnik jask贸艂cze ziele_ - to pomaga.

Udost臋pnij ten post

Jak by艂am dzieckiem to mia艂am kurzajk臋 na d艂oni, i mama mi smarowa艂a w艂a艣nie mazi膮 z 艂ody偶ki tego glistnika, on wygl膮da tak: https://www.google.pl/search?q=glistnik+jask%C3%B3%C5%82cze+ziele&hl=pl&client=firefox-a&hs=jYT&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=3l4-UNnMK-mn4gSH1oDICg&ved=0CCEQsAQ&biw=1280&bih=661 Zesz艂a chyba w tydzie艅.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Zalamana8203
ja obecnie stosuj臋 olejek rycynowy i co艣 si臋 dzieje! Ta paskuda, przez kt贸r膮 wiele nocy z b贸lu nie przespa艂am zesz艂a, jeszcze nie ca艂kowicie, jest ledwo widoczna. Kuracja ma trwa膰 2 miesi膮ce, stosuj臋 od 1 miesi膮ca wi臋c my艣l臋, 偶e wkr贸tce nie b臋dzie 艣ladu po tym 艣wi艅stwie. Ju偶 teraz mog艂abym przerwa膰 bo naprawd臋 wygl膮da to dobrze ale dla pewno艣ci wytrwam jeszcze miesi膮c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Podpisuj臋 si臋 obiema r臋kami pod sposobem ze sk贸rk膮 z cytryny i octem. wyko艅czy艂am brodawki u siebie, m臋偶a, dzieci oraz kilku innych os贸b. M贸j m艂odszy syn mia艂 brodawk臋 na stopie od spodu, 2 razy bezskutecznie by艂a wymra偶ana azotem ( gdybym wcze艣niej wiedzia艂a, 偶e to tak boli to wcale bym nie posz艂a ) - po 2 lub 3 nocach stosowania cytryny brodawka sczernia艂a a po kilku dniach syn ja sam wyd艂uba艂. Do starszych, d艂ugo hodowanych brodawek trzeba mie膰 wi臋cej cierpliwo艣ci ale naprawd臋 si臋 op艂aca.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰anonim
Ja walcz臋 ju偶 z drug膮, bardzo g艂臋bok膮 i na stopie. Co do kwas贸w, to w aptece mo偶na dosta膰 acerin, jest mocniejszy od reszty a oficjalnie na odciski. Niestety ka偶da taka walka boli, smarujesz, ona si臋 wypala, zrywasz, albo moczysz i zrywasz i znowu kwas. I tak dwa razy dziennie. Na stop臋 dosta艂am teraz mocniejsze kwasy od dermatologa na recept臋 i o dziwo nawet j膮 wypala, ale chodzi膰 si臋 normalnie nie da :/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kurzajek bardzo ci臋偶ko si臋 pozby膰. Wiem co mowie, znam z autopsji! Leczy艂em to wszystkimi mo偶liwymi sposobami. W ko艅cu zw膮tpi艂em w to, 偶e cokolwiek mi pomo偶e. To by艂o dawno i nie pami臋tam co w ko艅cu zniszczy艂o te wstr臋tne kurzajki. Polecam lek WARTIX na kurzajki, tylko to pomaga艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 govcc
Zobacz stron臋 http://nakurzajki.com.pl Tam mo偶esz poczyta膰 o zapobieganiu kurzajkom, jak i o samym leku Wartix. Zazwyczaj wystarcza pojedyncze zastosowanie tego leku. Po 10-14 dniach od wymro偶enia, kurzajka odpada, pozostawiaj膮c zdrowy, zregenerowany nask贸rek.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie kupujcie WARTIX to 艣mieciowy produkt, u偶ywa艂em go 5 razy i nigdy mi nie pom贸g艂. W internecie za艣 mo偶na zaobserwowa膰 na forach pe艂no pozytywnych wpis贸w tego produktu. Sa to wypowiedzi ewidentnie op艂acane przez firm臋, prowadzony jest marketing szeptany gdzie ludzie biorac udzial w dyskusji leja wod臋 chwalac wlasnie ten z****** WARTIX

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mo偶e ktos poleci jakie艣 miejsce, w kt贸rym pomoga usun膮c mi kurzaj臋 na stopie?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Tak偶e mia艂am kiedy艣 problem z kurzajkami. Domowe sposoby r贸wnie偶 nie dzia艂a艂y. Pr贸bowa艂am tak偶e r贸偶nych preparat贸w z apteki, ale kurzajki nie znika艂y. W ko艅cu stwierdzi艂am, 偶e musze uda膰 si臋 do specjalisty. Znajoma poleci艂a mi http://www.zdrowe-stopy.com/ we Wroc艂awiu. Um贸wi艂am si臋 tam na usuni臋cie kurzajek. I problem znikn膮艂. W ko艅cu nic mi nie przesadza podczas chodzenia. Je艣li jeszcze kiedy艣 b臋d臋 mia艂a problem z kurzajkami, na pewno wr贸c臋 do tego gabinetu.

Udost臋pnij ten post