Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienormalnaaaaaaaaaderwrfewr

W jakim wieku dziecko juz mowi dosc sensownie, raczej pelnymi zdaniami?

Polecane posty

3lata?

Gość 1aaaaaaaa
5 lat

no a te w przedszkolu nie mowia? mowie o takich zdaniach typu :to jest rozowy kwiatek: albo :wczoraj widzialem sie z tata:...

Gość mój brat miał 1,5
roku jak zaczął budować proste zdania, zależy od dziecka

To zależy, niektóre dwuletnie już świetnie się wypowiada a drugie jeszcze jako 5-latek ma problem.

"Wczoraj widziałem sie z tatą" :) nawet jeśli trzylatek powie coś takiego to nie jest to pewne czy wczoraj to było wczoraj :p

Gość a ja natojaknalatoooo
Mój syn ma 2 lata i 3 miesiące i mówi pełnymi zdaniami,złozonymi.. no i sensownie.Można sie z nim normalnie dogadac.Jak miał równe 2 lata juz sprawnie mówił,ale wiadomo,nie tak jak teraz.Czasami brakuje mu jakiegos słowa,szczególnie jak jest czyms podekscytowany i wówczas trzeba mu podpowiedziec.Ale tak naparwde wszystko zależy od dziecka.Jak sąsiadki córka w wieku 2 lat trajkotała,to uważałam to za cud natury;) Okazało się,ze mam to samo.W środowisku,w którym przebywam,jest naparwde róznie.Jedne dzieci móiwą b.ładnie (własnie w okolicach 2 roku zycia),ale inne jedynie mama i tata.Jedno jest pewne,warto poczekac;) Mj mały mói tak (jak nabroi i krzycze)-"jestes szczęśliwa?kocham cie najabrdziej na świecie" ;) haha