Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcelina898

Sposoby na nieświeży oddech

Polecane posty

Gość marcelina898

Macie jakieś skuteczne sposoby na nieświeży oddech?

Gość Piotr789
Mycie pożądne zębów i języka

Gość marcelina898
A może coś konkretniej jakaś pasta itp

Gość marcelina898
to nieświży oddech jest z płytki nazębnej. Dużo się naczytałam z czego może powstać ale jak poprostu tak mam

Gość sprawdź stan
uzębienia, polecam elektryczną szczoteczkę, a jak nie pomoże to sprawdź się pod kątem migdałków - może ci się w nich ropa zbierać jak często chorujesz, albo jak to nie to to może gastrolog coś doradzi. Do tego jest tu taki topik: "Jedzie ci z ust jak Shrekowi", tam poszukaj porady

Ostatnio widziałam program w którym tłumaczyli, że jedną z przyczyn nie świeżego oddechu są bakterie na języku i samo umycie zębów nie wystarczy tylko należy jeszcze myć zęby specjalną szczoteczką ja kupiłam sobie taki zestaw na allegro szczoteczka do czyszczenia języka i i płyn do tego coś jak pasta do zębów.

Gość marcelina898
Byłam na tym forum ale tam piszą o jakimś spotkanu nie wiem co będaą na nim robić chuchać sobie:) ja szukam konkretów

Gość Candeo
Dzięki żuciu gumy bezcukrowej nawet kilkukrotnie zwiększamy wydzielanie śliny, która wypłukuje resztki jedzenia spomiędzy zębów, a także przywraca właściwe pH w ustach. To sprawia, że jesteśmy mniej narażeni na próchnicę. Warto jednak pamiętać, by stosowanie gumy do żucia traktować jak sytuację wyjątkową i sięgać po nią, gdy nie mamy możliwości wyszczotkowania zębów. Pamiętamy, że gumę możemy żuć maksymalnie dwa razy dziennie przez 10-20 minut. Ten czas wystarczy, by przywrócić właściwe pH w jamie ustnej. Jeśli będziemy robić to częściej, możemy nadmiernie obciążyć stawy skroniowo-żuchwowe, czego efektem mogą być bóle głowy, a także przerost mięśni żwaczy, ścieranie zębów, a także utrata wypełnień oraz uszkodzenie uzupełnień protetycznych. Centrum Stomatologii Candeo

Gość paula marska
Podstawa to mycie zębów trzy razy dziennie. Jeśli tego nie dotrzymasz, to nie ma szans na utrzymanie świeżości oddechu. Inna sprawa jest taka, że tylko nieliczne pasty rzeczywiście są w tym zakresie skuteczne, raczej nie pasty telewizyjne. Wypróbujcie pastę ajona, do kupienia w aptece - jak na razie to jedyna pasta, przy której nie mam problemów z oddechem ;-)

Gość gość
Ja polecam mycie zębów kupą i płukanie kałem

Gość gość
Noo dobry sposób też próbowałem działa w 100%

Gość gość
Najlepszy sposob to plukanie codziennie woda utleniona.Mi pomaga.

Gość gość
Ja miałam problem z permanentnie nieświeżym oddechem i stwierdziłam, że nie ma na to innej rady niż wizyta u dentysty. Poszłam do http://dentalservice.pl/ i jestem bardzo zadowolona z usług, nie mam już żadnego problemu z oddechem.

Gość bacha189
kolezanka borykala sie z przykrym zapachem z ust, ja mialam podobny problem jak ona, polecila mi z miesiac temu halitomin - takie bezcukrowe tabletki do ssania z mentolem, cynkiem, tymiankiem, bylam sceptycznie nastawiona, ale dal sobie radę, super smak, koi gardlo, dziala na przyczyne zlego zapachu z japy i przez wiele godzin mozemy chuchać świeżością :)

Gość Balinkowa
halitomin to bardzo dobry preparat choć żadna nowość dla osób, które już wcześniej poszukiwały sposobu na zwalczenie przykrego zapachu z ust polecam też płyn do płukania ust i pastę meridol http://www.i-apteka.pl/search.php?text=halit w aptekach internetowych dostępne od ręki.

Gość gość
Zadne preparaty- odzywiaj sie bezmiesnie, nie pij kawy

Gość harteks
ZMień pastę na ajonę - ona sobie radzi z takimi problemami. Przede wszystkim zęby wyglądają przy niej zdrowo, a świeży oddcech to już odrębna kwestia. Poza tym - zwracajcie uwagę na to co jecie. Kiepska dieta nie pomaga.

Gość gość
Mam nadzieję że komuś pomogę w lepszym funkcjonowaniu w otaczającym nas świecie :). Nieświeży oddech 24h na dobę od 30 lat patologia szczególnie po mleku,serze,słodyczach,nabiale. Kilka gastroskopii liczne badania ( w tym labolatoryjne bardzo dobre wyniki) nic nie wykazywały po za przepukliną. Trafiłem więc ph-metrie i manometrie tam potwierdziła się teoria o przepuklinie lecz w badaniach okazało się że mam refluksy niekwaśne na co szanowne grono bardzo uznawanej kliniki po konsutlacjach przepisało mi leki obniżające kwasowość bo tak się robi w naszym kraju gastrolodzy przepisują te leki na wszystkie dolegliwości gastro.Efektu zero a nawet gorzej. Dzięki uporowi i determinacji w koncu wpadłem na pewien trop. Rozmawiałem z Pacjentami z przepuklina którzy nie mieli prolemów z nieświeżym oddechem. Więc po troszku a do celu po 15 latach leczenia dolegliwość w dużym stopniu została zminimalizowana poprzez podniesieniu kwasowości w żółądku poprzez zastosownie preparatu betaine hcl(kwas solny) , pół godz przed każym posiłkiem szklanka wody z sokiem z cytryny i wyeliminowanie w/w produktów tj.słodycze,nabiał,itd. po zjedzeniu których objawy były najgorsze. Mam nadzieje że komuś poprawię tym humor :) i nie wierzcie w gumy, odświeżacze czy tabletki do ssania. Pozdrawiam Paul

Gość gorteks
Systematyczne szczotkowanie daje znakomite efekty, ale wiadomo, że nie z dnia na dzień. Dobre podejście do działania wymaga czasu - ale ogólnie chodzi o podstawy, no chyba że chodzi o kwasy żołądkowe.

Gość gość
Nieświeży oddech często nie jest wynikiem zaniedbań w higienie jamy ustnej, tylko choroby- halitozy. Leczenie halitozy nie jest łatwe, ale wykonalne. Mnie pomogły tabletki na halitozę- Halitomin, polecam też odwiedzić stronę http://halitomin.pl/ , dużo ciekawych i użytecznych informacji jak pozbyć się nieświeżego oddechu.

Jak jestem u mojego Mysia na noc to zawsze przed spaniem myję dokładnie ząbki - tak jak zawsze. Jednak rano jak się budzę moje Mysie zawsze mówi mi, że mam bardzo nieprzyjemny zapach z ust. Nie będę przecież ładowała pod poduszkę preparatów na świeży oddech i po kryjomu ich używała. Słyszałam o środku Halitomin. Używa ktoś z Was?? Czy jeśli użyłabym przed spaniem tego specyfiku mój oddech z ust rano byłby lepszy? Ile godzin trwa działanie tego leku ? Proszę o odpowiedź :)

Gość gość
Pasta ajona wystarczy. Zapewniam - ona jest łaśnie pod takie problemy. A jeśli i to nie przyniesie zmian, to radzę wybrać się na badania, bo prawdopodobnie chodzi o kwasy żołądkowe. Na pewno nie jest to normalne.

Gość gość
Bardzo dobra pasta to Ajona, do kupienia w aptece za ok 9 zł. Jedyna pasta która naprawdę niweluje zapach. Oprócz tego do słodzenia herbaty ksylitol zamiast cukru. Ten zestaw mi bardzo pomaga.

Gość gość
Jesli wszystkie zeby sa wyleczone, sciagniety kamien i dalej jest smrod w ustach to mogą byc chore nerki albo inne problemy zdrowotne. W takiej sytuacji najlepiej isc do lekarza i poprosic o wszystkie potrzebne badania, w tym gastroskopie. Smierdzace grudki zbierajace sie w okolicy migdalkow mozna wyciskac co jakis czas az przestana sie tworzyc.

Gość gość
Używajcie systematycznie ajony i będzie ok - ona właśnie jest na takie problemy. ogólnie zęby powionny się przy niej zdecydowanie odmienić, na pewno nie dojdzie do tego natychmiast, ale z czasem zmiana będzie znaczana

Gość gość
Normalnie, dbajcie o systematyczność i odpowiednią pastę, bo właśnie ta odpowiednia pasta ma w tych tematach kluczowe znaczenie. U mnie znaczna zmiana wymagała mnóstwa czasu, ale swoje zdecydowanie zrobiłam - bez cudownych metod.

Gość gość
Ciągła, odpowiednia i systematyczna pielęgnacja. Niczego od razu nie zrobicie, ale stopniowo poprawa na pewno będzie widoczna. A ogólnie stosowanie dobrej pasty to naprawdę absolutna podstawa - trzeba tylko solidnie o to zadbać.