Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile jeszcze tak pożyję

dzisiaj przeżyłam SZOK! zakupy

Polecane posty

Gość niestety.........
wszebąd zniszcz lewaków spal ich domy! teraz Korwin będzie czczony!

Gość takakulturalna
Proszę mnie nie wyzywać bo to nie jest w dobrym tonie, nic nikomu nie zrobiłam złego. Jako obywatela też mnie to wkurza, bo pamiętam jak kilka lat temu za 100zł miałam cały koszyk a teraz za ten sam koszyk płacę 300zł. U nas nikt nie żył i nie żyje ponad stan, to nie o to chodzi! Chodzi o to aby trzymać rękę na pulsie i pilnować stanu finansów kraju. Nie patrzycie globalnie ale trzeba, właśnie dlatego aby zrozumieć, bo szkoda nerwów. Też bym chciała aby było tanio, ale wiem że nie może być bo są ciężkie czasy i jeśli TERAZ rząd nie podejmie cięć to może się to dla nas skończyć tragicznie- nie obchodzi Was Grecja? A może powinna bo na ich przykładzie świetnie widać do czego prowadzi nie wprowadzanie cięć na czas. Mi też to się nie podoba, ale lepiej by było gdyby teraz wszystko było tanio, robilibyśmy sobie większe długi jako kraj i w końcu doszłoby do masakry gospodarczej? Tego chcecie?

nie mam pod drodze do Carrefoura, ale moze kiedyś pojade po te rybki. Ja wpadłam do sklepu w drodze z jednej pracy do drugiej (nie mam nawet czasu, zeby zajechać do domu) i chciałam po prostu coś zjeść, a taki łosoś w plastrach jest łatwy w obsłudze, bo nie wymaga gotowania.Niestety jak zobaczyłam tą cenę to odechciało mi sie wszystkiego, no i nie kupiłam, bo w takim szoku byłam :-O

ok, ale co z tego, ze podnieśli tak ceny skoro ludzie nie beda tego kupować? czyli towar będzie szedł na zmarnowanie. czy nie lepiej zarobić 6,99,niż nie zarobić 12,99 i mieć 0?

Gość takakulturalna
Lepiej, ale nie wiem o ile wzrosły koszty sklepu. Może urosła cena u producenta, ceny dowozu towaru do sklepu, ceny prądu, wody itd- utrzymanie sklepu, vat? Ciężko powiedzieć czy to sklep sobie ot tak taką marżę narzucił nagle czy faktycznie aż tak wzrosły im koszty utrzymania. Naprawdę nie warto kupować łososia w plastrach, na wagę wyjdzie Cię o wiele taniej a jest tak samo pyszny- kilka ości wyjmiesz, kroisz i gotowe. Łososia przecież się nie gotuje na kanapki.

o jakim Ty łososie piszesz? o wędzonym na wagę czy surowym?

Gość monopol
jakby wygrał pis to za tego łososia musiałabyś zapłacić 30zł

łososie :-D łososiu ciągle jestem w szoku :-D

Gość takakulturalna
Na wagę jest taki sam jak ten który kupujesz w plastrach- już gotowy do spożycia, wędzony bodajże.

może spróbuję chcoiaz mam jakąs jedzeniową fobię i nie tykam nic co jest na wagę. siostra pracowała w kilku sklepach i mówi, ze nie raz ... jeśli nie chcesz to NIE CZYTAJ DALEJ, bo będzie odrzucające! nie raz widziała myszy łazące po produktach na wagę :-O, po pistacjach, serach, szynkach :-O a juz codziennością są bobki mysie i inne larwy w jedzeniu :-O

Gość takakulturalna
Wiem, takie sytuacje się zdarzają, ale nie zmienia to faktu że łosoś pakowany przed zapakowaniem też leży w bardzo różnych warunkach- jedne są okej, inne nie, tego nie wiadomo. I na wagę jak odkroisz boki to w środku mięsa nikt Ci nie macał, a te pakowane ktoś musiał dotykać aby pokroić i ości wyjąć- może robią to maszyny, nie wiem. Trzeba mieć zaufany sklep, najlepszy byłby taki sprawdzony osiedlowy, mam znajomych i w rodzinie osoby które takie sklepy prowadzą i mają bardzo dobre warunki sanitarne więc może popytaj znajomych- może ktoś ma sklep gdzie ma ryby na wagę i jest godny zaufania? Trochę więcej zachodu ale finansowo spora różnica.

Gość mikikun
przepraszam pis obniżał ceny paliwa a nie podwyższał

Gość qwdqwdwqd
To co ,ze głosowalaś na PiS .. To akurat nie wina PO tylko kryzysu co do nas dotarł jak do innych krajów Europy

Gość takakulturalna
Racja, tutaj rząd nie ma nic do tego, oni tylko reagują na gospodarkę światową. Czy pis, czy po, czy sld- cokolwiek. Nie ma ludzi którzy będąc rządem naszego kraju uzdrowiliby gospodarkę i finanse świata.

Gość Armataaaaa
podziekuj KOrvom co na PEło glosowaly :D smiecie.. z reszta na pocieszenie..zobaczcie jak bylo kiedys..duzo gorzej..np w XIX wieku.. nie bylo emerytur, rent, zasilkow, pomocy, pracy, jedzenia...ludzie biedni zdychali z glodu a maly odsetek bogatych plawilo sie w luksusach...ale w sumie u nas za niedlugo bedzie to samo :D

Gość takakulturalna
Tak, a co by zrobił teraz Jarosław Polskę Zbaw na którego pewnie głosowałaś? Myślisz że coś lepszego by wymyślił? Uratował by świat przed kryzysem? Jedyne co potraficie pisowcy to szukanie spisków, wszczynanie awantur i zwalanie winy na innych - a to wszystko pięknymi epitetami, dajesz przykład. Pięknie.

Gość scnjdvndvh
takakulturalna ty tępa cipo :O 🖐️

Gość o i chuuj
Donald "nic nie mogę" Tusk nas zbawi :classic_cool:

Gość takakulturalna
Tępą jest osoba używająca takich słów, widocznie masz zbyt małe horyzonty aby obrazić kogoś -jak już musisz aby wylać swoje frustracje- w jakiś bardziej wyrafinowany sposób, współczuję. Mniej komputera radzę.

rentajo w którym miejscu mój temat jest śmieszny dla Ciebie? Ja uważam, ze temat jest dołujący...

Gość pieedolicie kochani
tluamczycie rzad, ktory tylko grabi, biednym zabiera, szkoda tylko ze sobie ciec nie robi! jakos zaden polityk w czasie kryzysu niezbiednial, tak jak wiekszosc spoleczenstwa durni polaczkiiiiii :O

Gość takakulturalna
Ale nikt nie broni iść do polityki, skoro masz super plan na uzdrowienie finansów Polski to zostań premierem- gdzie masz problem?

Gość warszawski poliocjanttt
posłowie otrzymaja w tym roku 500 zł podwyzki na reke w 2011 równiez mieli podwyzke

Gość takakulturalna
To nic tylko zostać posłem :) Ja nie mówię że to jest dobre, to skandal w biały dzień! Nikt tutaj nie broni polityków, rozprawiamy tylko o reagowaniu na kryzys światowy.

ale zrozum tępa babo ze to nie jest tak ze chcesz zostac premierem i nim zostajesz musisz miec uklady pieknie krasc i nie bac sie zajebac nawet kogos w drodze do kariery :)

Gość takakulturalna
A prawda jest taka że NIKT nam nie da- ani po, ani pis, ani inni! Jaki rząd by nie był to KAŻDY myśli tylko o tym aby samemu się nachapać. Ja nie siedzę i nie narzekam, wiem że jedyne co mogę to pracować a nie siedzieć na dupie, jęczeć i oczekiwać na mannę z nieba. Ch* dostaniemy od innych.

Gość takakulturalna
Wawcia- wybacz wulgarna babo, ale mam dość teorii spiskowych, widać Jarosława za dużo oglądasz- tylko spiski, morderstwa i układy. Cuda na kiju.

niech w szpitalach rzadza ldzie ktorzy sie na tym znaja a nie z przypadku i kazdy szpital zadluzony po maxach tak samo z kazda inna funkcja bo na razie rzadza nami ludzie kompletnie przypadkowi