Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

asak

Czy Urzad Skarbowy rozlozy mi platnosc na raty?

Polecane posty

Mam termin 14dni ale czy moge np poprosic o rozlozenie tej platnosci na rok?

to zależy na jakiego gestapowca.. przepraszam, urzędnika trafisz. ale myślę że pójdą na rękę jeżeli wykażesz dobrą wolę

Gość robocop2
zalezy od indywidualnej decyzji naczelnika urzędu skarbowego. napisz prosbe o raty i sugerowany przez ciebie harmonogram spłat i najlepiej jak spotkasz się osobiscie z naczelnikiem i napłaczesz mu w rękaw koszuli - wtedy trudniej mu podpisac odmowę jesli w oczy nie powie ci że nie

aha spotkac sie nie moge bo to dosc daleko ode mnie kurcze nie mam tyle kasy,zeby im wplacic:O

Gość robocop2
napisz pismo, wyslij poczta za zwrotnym potwierdzeniem odbioru i tyle... no i zadzwoń wprost do naczelnika A co to za podatek? Bo czasami nie opłaca sie rozkładac na raty, opłata prolongacyjna wynosi połowe tego co odsetki, a papierów do wypełniania masę

Gość idzie zima............
powinni rozłożyć. Jak rozliczałam się z abolicji podatkowej to w biurze rachunkowym nic mi nie powiedzieli że mam jeszcze coś wpłacić do skarbówki.Po paru miesiącach skarbówka się upomniała ale poprosiłam ich i rozłożyli mi to na 3 raty.była to kwota ok 500 zł.

to doliczaja jakies oplaty?:Oo matko pojde z torbami podatek od niezgloszonego spadku tzn nie zglosilam w ciagu 6 miesiecy i naliczyli mi 10tys:O a tak byla zwolniona tylko przgapilam termin:O

Gość idzie zima............
może zadzwoń do naczelniki i doradzi ci co masz zrobić

idzie zima-a Tobie doliczyli jakas oplate to tych rat,odsetki? ja juz sily nie mam na to:ow ogole to mi taka wartosc wyliczyli jak z ksiezyca

Gość robocop2
no to kiszka, bo podatek od spadku jest wpłacany do miasta i to prezydent decyduje czy dostaniesz raty czy nie...pisz, nic ci nie szkodzi napisać pismo i wyslać. Napisz też od razu w jednym pismie prośbe o wstrzymanie egzekucji komorniczej na czas rozpatrzenia wniosku o rozłożenie na raty ( ważne! bo inaczej może ci wejśc poborca skarbowy mimo iz wniosek nadal jest rozpatrywany). US bedzie sie bujał z tym twoim wnioskiem nie mniej niz miesiąc a może i dwa ( odbieraj polecone na ostatnią chwilę, jak już odleżą 10 dni na poczcie :D)

Gość robocop2
odsetki skarbowe - 14% w skali rocznej opłata prolongacyjna - połowa z tego czyli 7% w skali rocznej najtańszy kredyt na rynku :D

dzieki robocop:)widze,ze sie na tym znasz:)a ja taka gula i rok spadku nie zglosilam:(pluje sobie w gebe bo zaplace podatek zycia za free skad ja mam im wziac te 10tysiakow:O

Gość robocop2
tego nie wiem :( napisz prośbę o raty, na przyjład 20 rat po 500 zł ( nie sądzę, że ci tak dadzą, ale kto nie próbuje ten w kozie nie siedzi ;)) i jednoczesne wstrzymanie egzekucji na czas rozpatrywania wniosku o raty. Pisma z US odbieraj po tym jak odlezą swoje na poczcie (lezą 14 dni, potem są odsyłane), to zawsze przeciagnie sprawe i da ci czas na zebranie kasy.

ale do tych rat jeszcze dolicza ta oplate i odsetki:O? Co za kraj:Ooskubia czlowieka ze wszystkiego ja bym zaplacila bez problemu gdyby dom znalazl kupca

Gość robocop2
do nie zapłaconego w terminie podatku dolicza sie odsetki - 14% w skali rocznej jesli dostaniesz raty nie dolicza się odsetek tylko opłatę prolongacyjną - 7% w skali rocznej

robokop dzieki👄 a skad Ty to wszystko wiesz?:P

Gość powinni rozlozyc
ja mialam 7000 tys rozlozone na 10 rat plus odsetki

Gość robocop2
pracuję w biurze rachunkowym :)

Gość lukaass
no ja dostałem 13000 tys spraw zaraz sie skonczy pojde siedziec bo mam 3000 zł wszsytkich pieniedzy