Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość IGGGAAA

paszport dla dziecka

Polecane posty

Gość IGGGAAA

mam pytanie chce zlozyc wniosek do sadu o zgode na wydanie paszportu dla dziecko bo jego ojciec sie nie zgadza czy ktos moze wie jak dlugo sie czeka na rozprawe od zlozenia wniosku i czy ten wniosek musze zlozyc ja osbiscie czyli matka czu moze ktos go zlozyc bo w tej chwili jestem za granica

Gość IGGGGAAA
?????????????

Gość IGGGGAAA
??

Gość IGGGGAAA
nie nie chce uciekac on nie utrzymuje kontaktu z dzieckiem ale nie po to tu pisze zeby sie zwierzac z moich prywtnych spraw tylko zeby uzyskac jakas konkretna odpowiedz ale widze zu tu jej nie dostane

Gość nie ma tutaj
prawnika niestety

Gość jesli znasz
adres sądu to możesz wyslac wniosek do sądu,oplacic 40zl za sprawe-czeka sie do 30 dni

Gość Jestem mamą:)
w granicach UE dziecko podrózuje na tymczasowy dowód osobisty,nie trzeba miec paszportu. ojciec dziecka musi wyrazic zgodę na wyjazd dziecka za granicę,chyba,że ma odebrane prawa rodzicielskie do dziecka.

Gość kot 2333
jestem mama, musi wyrazic zgode na dwod osbosty dla dziecka, wiec co za rozncia czy paszport czy dowód? mozesz jasniej?

nie na wydanie dokumentu musi wyrazic zgodę tylko ZGODĘ NA OPUSZCZENIE KRAJU PRZEZ DZIECKO. wyrobienie dokumentu dla dziecka nikogo nie interesuje i nikt nie będzie w to wnikał,po co i dlaczego chcesz mu wyrobić. na granicy muszisz okazac ZGODĘ DRIGIEGO RODZICA NA OPUSZCZENIE KRAJU PRZEZ DZIECKO. A gdzie chcecie jechać,do jakiego kraju i kiedy?

Gość przeczytaj to raz jeszcze
"...na granicy muszisz okazac ZGODĘ DRIGIEGO RODZICA NA OPUSZCZENIE KRAJU"... nas jakiej granicy???:O

o co Tobie autorko chodzi wogóle? Chcesz z dzieckiem wyjechać do innego kraju(opuscic kraj w którym teraz jestescie) ale ojciec dziecka się nie zgadza na to,tak?

Gość nklklklklknl
raczej ty jestem mama nie rozumiesz, ona jasno pisze ze ojciec dziecka nie zgadza sie na paszport a wiec łopatologicznie dla Ciebie napisze, ze ojciec dziecka nie chce wziasc sie z mamusia za rączki i pojsc razem zlozyc podpi na wydanie dokumentu. autorka chce is dosadu by sad wydal zgode na wydanie paszportu i wtedy tataus nie bedzie potrzebny do wydania dokumentu. a to co autorka zrobi z tym paszportem, czy pjedzie do neimiec, keni a moze wsadzi go sobie w doope to tylko i wylacznie bedzie jej sprawa.

Gość karabinek na sznurku ..
.....>>>>>nklklklklknl>>>>>>:D :D :D 🖐️

Gość nklklklklknl
:D

Gość koleczkaaaaaaaaaaaaaaaa
wyrob dowod. moja znajoma wyrobila,nie potrzebny byl podpis ojca. dziecko mialo wtedy chyba 11 lat

Gość A ja wam powiem że
A ja, zeby złożyć podanie o dowód osobisty dla dziecka musiałam razem z mężem do Urzedu Miasta się zgłosić i obydwoje musieliśmy podpisać. Nie było mi to na rękę,bo mąż za granicą pracuje i musiał brac specjalnie urlop i kombinować, więc wiem na pewno, ze sama bym tego nie mogła załatwic.

Gość jesli chcesz wyrobic
dziecku paszport albo dowod to potrzebna jest zgoda obojga rodzicow. Przy skladaniu wniosku musicie byc oboje i podpisac papiery na miejscu i do tego musicie zabrac ze soba dziecko. pozniej mozna juz odebrac dokument samemu ale zeby zlozyc zawsze musicie byc razem. Wiem bo mieszkam za granica i skladalismy tam wniosek o paszport a w polsce wyrabialismy corce dowod.

Gość gość
od 13 roku (chyba, bo moja córka miałą juz 15) można wystąpić o dowód osobisty tymczasowy z podpisem tylko jednego rodzica dowód ten jak zwykły uprawnia do przekraczania granic w krajach należących do "Schengen"