Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lubiś na śniadanko

Lubiś na śniadanko?

Polecane posty

Mój syn ostatnio na zakupach w sklepie wybrał sobie Lubisia i pół mi oddał bo stwierdził, że "nie dobre to jest" :) Nie uważam żeby był on wartościowy posiłkiem, tak samo jak i Nutella.

Gość margonik
Bynajmniej nie uważam Lubisia za pełnowartościowe śniadanie, jednakże... akurat śniadanie i II śniadanie to najlepszy czas na jedzenie słodkości. Rano metabilizm działa inaczej i wszystko, co zjemy przed południem, organizm świetnie zużytkuje. Gorzej jeśli je się słodkie w II połowie dnia. Poza tym dzieci to wulkany energii i tej energii mnóstwo potrzebują. Dodam jeszcze, że śniadaniowe propozycje Lubisia to np. ciasteczko + jogurt + owoc + herbatka. I myślę, że w takim połączeniu nie jest aż tak najgorzej, szczególnie jeśli nie jest to codzienne, ale okazjonalne śniadanie. Tym badziej, jeśli ciasteczko jest pełnoziarniste i nie nafaszerowane chemią. Poza tym zdrowa dieta polega w dużej mierze na urozmaiceniu. Nie mówię, że koniecznie trzeba ją urozmaicać Lubiesiem, natomiast jeśli jednego dnia jest Lubiś, drugiego owsianka, a trzeciego chleb razowy (+ oczywiście dodatki), to nie widzę powodów by narzekać... A co do samych Lubisiów, to moje dzieci nie przepadają za nimi.

Gość lubisiesrysie
Lubisie i inne mleczne przekąski to syf i nikt m nie powie, że jest inaczej. Nie zamierzam napychać kabzy jakiemuś koncernowi, który opyli nawet g.wno zawinięte w srebrny papierek, ale Wy i Wasze dzieci i tak to zjecie. Lubisie kojarzą mi się z nowym programem Woli i Tysio, słodkie, ale oczywiście nie przebijają debilizmu okularnika, któremu spada lodówka między posilkami. Debilny marketing, debilne produkty. Kiedy to wreszcie ludzie zrozumiecie?!

Gość majonez z dżemem
Wszyscy oburzeni Lubisiem na sniadanie - zebyscie sie czasami nie posrali z tej nadopiekunczosci.. "Próchnica, słodkie na pusty żołądek, zle nawyki żywieniowe.." A kurczaczek, wieprzowinka zakupione w miesnym na obiadek, to niby co ? A otóż: to cała tablica mendelejewa oraz hormony, dzieki ktorym dzieciaki szybciej dorastaja. Warzywka z warzywniaczka zza rogiem - jakież to nafaszerowane pestycydami. Mniam.. Nie wpływa to ani na ząbki, ani na malenkie żołądeczki, ani na caloksztalt rozwijającego sie organizmu. U niektorych dramat z mysleniem i analizowaniem..

Gość ooo nowosc
tablica Mendelejewa? Jestes lepszy/lepsza niz Maria Curie bo odkryłeś /łaś pierwiastki promieniotwórcze w mięsie ;) nadodatek te sztucznie otrzymane też :p nie przesadzaj z tą chemią jedzenie jest poddawane analizom jezeli nie spełniają pewnych norm to nie nadają się do sprzedaży . Tak samo z Lubisiami. Sama osobisie wole dziecku na sniadanie dac bułkę z dzemem własnej ,,produkcji'' niz lubisia jezeli ma byc na słodko :P

Gość majonez z dżemem
No, no.. normy... Dlatego też panował Creutzfeld- Jacob i inne choroby z którymi związana była epidemia także w Polsce oraz nagłe, zapewne nieuzasadnione (bo przecież pewne normy) wycofywanie mięsa ze sklepów. A dziewczynki zapewne dojrzewaja w wieku 10 lat z powodu globalego ocieplenia...

Gość geez
Majonez z dżemem, dbałość o żywienie swojego dziecka to nie jest żadna przesadna nadopiekuńczość, zapewniam cię. I nie rozumiem Twojego toku myślenia - wszędzie pełno chemii, więc w takim razie jedzmy jej jeszcze więcej, po co w ogóle się tym zajmować, tak?