Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_Olki

5 miesięcy i nadal ulewa CO ROBIĆ ?

Polecane posty

Gość mama_Olki

hej Moja córka ma już ponad 5 miesięcy i nadal ulewa i to dość często po każdym jedzeniu ale nie po słoiczku tylko po mleku czasami również i poleci jakaś marchewka ale to rzadko czy powinnam się martwić i udać do jakiegoś lekarza ? na początku myślałam że to normalne ale teraz... już ponad 5 miesięcy się ulewa Aha nie ulewa sie tylko wtedy jak zaśnie przy butelce

poczekać. u nas skończyło sie jak mały skończył 10 miesięcy. od 9 miesiaca zaczęło się wyciszać, tzn ulewał coraz mniej i rzadziej.

Gość mama_Olki
oo kurczę aż tak długo ? Już powolutku zaczyna mnie denerwować to ciągłe przebieranie :)

do roku czasu dziecko moze ulewać, mojemu przeszło ok 6 miesiąca, ale później kilka razy sie zdarzyło

ja też miałam dosyć! zwłaszcza jak po raz kolejny chlusnął na łóżko i w środku nocy wszystko miałam do przebrania, albo w czasie spaceru ulał. ale co zrobić?

Gość udac sie do lekarza
bo to może być refluks warto sprawdzić , a tak poz a wszystkim jest syrop w aptece , ale na receptę niestety nie pamiętam nazwy który sie podaje po karmieniu który zapobiega ulewaniu własnie . Córka mojej szwagierki niedawno własnie dostała od lekarza i jest skuteczny

Gość mama_Olki
mała_agatka własnie najgorzej jak na spacerze to wtedy i kurtka mokra i trzeba wracać do domu chociaż podkładam pieluchę a jak zaśnie to zabieram ale nie raz się zdarzy tak jak wczoraj że ulała razem z marchewką a mamy kremową kurteczkę i co ? jedna wielka plama i chybe będę musiała kupić nową bo wstyd z taką plamą chodzić a raczej tego nie odpiorę ? chyb aże naszymi proszkami bo lovela mi pieluch ani innych ubranek nie puszcza W nocy mi się nie zdarzyło aby ulała bo tak jak mówiłam od razu zasypia... A gdzieś kiedyś czytałam jak byłam w ciąży że jest jakieś mleko bez żadnych witamin i bez żadnego smaku i że ono wlaśnie jest dla dzieci ulewających które dodaje się do mleka

Gość sajjsd
Moj syn ulewal do 6 miesiaca. W koncu poszlam prywatnie do lekarza - bo pediatra z rejonu mowil ze taki urok. Lekarz prywatny przepisal mi lek- robiony w aptece- cena całe 5 zł ;) na bazie papaweryny. W ciagu 5 dni po ulewaniu zostało tylko wspomnienie.

Gość mama_Olki
powiem przy następnej wizycie lekarzowi i może akurat coś poradzi. I myślałam że jak córka zacznie siadać to wtedy się uspokoi

Gość mama_Olki
Nasz lekarz też mówił że to taki urok że niektóre dzieci tak po prostu mają więc chyb aten lekarz do którego chodzimy nie wiele nam pomoże i tak jak ty wybierzemy się prywatnie

nasza lekarka też kazała czekać. mówiła że samo przejdzie, skoro maluch przybiera prawidłowo na wadze to nie ma problemu. no i czekałam. ja karmiłam piersią, więc żadnych zagęstników nie stosowałam.

Gość mój syn miał ponad rokk
gdy przestał ulewać, a ulewał bardzo:O chodziliśmy po lekarzach, usg jamy brzusznej, sprawdzany przełyk - wszystko prawidłowo, a on wciąż ulewał i po prostu nagle się skończyło, ale był juz na pewno po 1 urodzinach na pewno nie można tego zrzucić na pokarm, bo przez 9 miesięcy karmiłam go piersią (przez 6 tylko piersią), a potem mlekiem modyfikowanym niektóre dzieci po prostu tak mają;) bo poza tym ulewaniem okaz zdrowia:)