Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość georginiaaa

Do jakiego wieku zdecydowałybyście się na urodzenie dziecka (kolejnego)????

Polecane posty

Gość georginiaaa

Patrząc tak zdroworozsądkowo, czyli biorac pod uwagę własne potrzeby i mozliwości, ale też dobro tego ewentualnego dziecka....

Gość troche nie tennnnn
ja ma 29 i staram sie dopiero o 1 dzidzie juz 4 rok ale mysle ze jak by sie znow udalo to za jakies 2 lata kolejne i ostanie

Gość Pierwsze planuję w wieku lat
37. Myślę, że tak do 42-43

Gość takakulturalna
Moja Mama urodziła moją siostrę mając 39 lat i było okej. Ale po 40stce to już bym się zastanowiła...

zdroworozsądkowo pierwsze urodziłam w wieku 32 lat kiedy miałam sytuacje zawodowo-finansowo-rodzinną na tyle ugruntowaną że czułam się w pełni bezpieczna za siebie i dziecko, a kolejnego nie planuje, bo chcę dać jak najwięcej mojemu synkowi, zresztą nie chciałoby mi się znowu przechodzić przez ciąże, i okres noworodkowo-wczesno-niemowlęcy - zdecydowanie uwielbiam mojego synka coraz bardziej im jest starszy :) chociaż w każdym okresie wydawało mi się że już się go bardziej nie da uwielbiać :P

Gość takakulturalna
p.s. Nie ma co planować pierwszego dziecka przed 40 bo : -może się okazać że będą problemy z zajściem a leczenie może trwać lata -organizm już nie tak szybko dojdzie do siebie po porodzie -hormony mogą inaczej działać i możesz mieć problemy z wagą

Gość mireczkaa
kolejnego nie chcę, mam jedną córką urodzoną w wieku 30lat. Dla mnie osobiście taki deadline do urodzenia to 40lat.

Gość troche nie tennnnn
takakulturalna tak zgadzam sie z toba jak najbardziej

Gość dla mnie max granica to 35
potem bym sie nie decydowała - po pierwsze balabym sie komplikacji, powikłań , które oczywiscie moga byc w kazdym wieku, ale wiadomo im starsza kobieta tym ryzyko wieksze. kobiety po 35 roku zycia juz maja obiwazkowe badania typu pappa i inne genetyczne a to o czymś świadczy. owszem mozna rodzic póxniej ale...nie chciałabym byc starą matką w przyszłości. ja mam 31 lat i w lecie rodze swoje pierwsze zaplanowane dziecko, drugiego nie przewiduje.

Gość vzvv v
Pierwsze urodziłam w wieku 31 lat - żałuję, że tak późno :-( Drugie planuję urodzić w wieku 35 lat - też trochę za późno, ale cóż tak mi się życie potoczyło :-) Więcej dzieci nie planuję. Gdybym dziecka nie miała i dopiero w wieku 38-42 lat trafiłby się odpowiedni kandydat na ojca moich dzieci to z całą pewnością zdecydowałabym się na dziecko. Później już nie

Pierwsza ciąża 25 lat- urodziłam 3 tygodnie przed 26 urodzinami. Druga 38,ale urodzę mając skończone 39 :)

Gość georginiaaa
Heh... bo ja mam 34 lata i tak mi się marzy jeszcze maleństwo, ale (bez obrazy dla nikogo) zastanawiam się, czy nie za stara bym była, bo za jakies pol roku bym dopiero sie postarała :-O Dziekuję za odpowiedzi, dla mnie optymistyczne :-)

no cóż ja młodego urodziłam w wieku 34 lat i wcale za stara sie nie czułam jestem raczej rozrywkowa (nie mylić z hulaszcza) i wesoła, co mnie chyba odmładza jeszcze bardziej i staro wcale się nie czuąłm wręcz bałąm się czy dam sobie radę, ale jakoś daję

Gość tak, jasne :D
mysle ze za jakies 3-4 lata bedziemy sie starac (o pierwsze) bede miala 30-31 lat :)

Gość Nasturcja Mama
Ja mam zdanie bardzo podobnie do pani Jaheira, z tym że urodziłam w wieku 26 lat. Akurat już nam się uało szybko ustabilizować pod względem finansowym więc dlatego. Natomiast patrząc na siebie osobiście wydaje mi się że 35 to max w moim przypadku byłby.

Gość to czemu nie zroibsz test
tak, jasne :D a skad wiesz czy nie bedziesz do tego czasu miala jakis problemow z zajsciem taka jestes pewna ze zajdziesz:O