Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

paula93

Czy jestem w ciazy?

Polecane posty

Sylwestra spedzilam w domu ze swoim chlopakiem. Pilismy i to dosc duzo. Stracilismy kontrole i kochalismy sie bez zabezpieczenia. Moj chlopak mial we mnie wytrysk, a ja orgazm. Czy moge bys w ciazy? Dzisiaj okres dostalam, ale on nie jest taki jak zawsze.

Gość ped-ro
to znaczy co? chlopak czy okres?

:o Wiesz co to jest owulacja? Wiesz co to jest menstruacja? Wiesz w jaki sposób jedno wiąże się z drugim? Nie? To najpierw się dowiedz, a dopiero potem dupy dawaj...

Gość blondynkaZnatury
za wczesnie zeby stwierdzic czy jestes w ciazy czy nie. Okres moglas dostac normalnie. Gdybym nie dostala nastepnego zaczelabym sie martwic :P

Nei :P Czy mi się wydaje, czy ty jakoś tak dziś szczuplejsza o połowę jesteś? :classic_cool:

S_M :D No w końcu długośc nie ma znaczenia, nie? :D

Gość wójekstaryhuejk
określenie okres samo w sobie nie jest gwarancją nie bycia w ciąży bo młoda kobieta może mieć okres i być w ciąży lecz to bardzo rzadki przypadek ale w 99% był to 20 do 5 dzień cyklu czyli ryzykowny jeśli jajeczkowanie nastąpi a plemniki dotrwały maksymalnie to masz ciąże

wiem wiem... parę miesięcy temu radykalnie zredukowałem swojego nicka i faktycznie, nie odczułem z tego powodu żadnego dyskomfortu :)

I następny. [brak odpowiedniej emotki] S_M, a ja nawet pamiętam twój stary. ;)

Gość blondynkaZnatury
nei, zablysnij wiedza.

Jakby ktoś nie pamiętał, to wystarczy mi zajrzeć do .... profilu oczywiście :P

To nie jest blyszczenie wiedza, to PODSTAWOWA wiedza na temat cyklu płodności kobiety! Na miłośc boską, wystarczy jeden dobry artykuł, żeby zrozumieć jak funkcjonuje układ rozrodczy kobiety, nie trzeba mieć doktoratu żeby znać podstawy! Podczas owulacji uwalnia się pecherzyk z jajęczkiem. Niezaplodnione jajeczko żyje ok 36h, jeżeli ulegnie zaplodnieniu (co dzieje się w jajowodzie, a nie w macicy, jak niektórzy sądzą) w ciągu ok 72h dociera do macicy i tam dopiero się zagniezdza. ( i właśnie ten proces uniemożliwiają pigułki postkoitalne, czyli tzw pigułka 72h - teraz wiadoma skąd jej nazwa?) Jeżeli NIE dojdzie do zapłodnienia po 14 dniach (ta faza ulega tylko minimalnym wahnięciom, dlatego przyjmuje się, że zawsze jest to 14 dni) wysciolka macicy zaczyna się zluszczac i następuje krwawienie menstruacyjne. Jeżeli autorka wspolzyla 3-4 dni temu, a dziś zaczęło się krwawienię, to dość prosty wniosek - owulację miała jakieś 10 dni temu, a więc teraz ma dni nieplodne, 4 dni temu też były niepłodne, a gdyby nawet jakimś cudem doszło do zapłodnienia to wysciolka macicy właśnie się zluszcza, czyli jajeczko nie ma się gdzie zagniezdzic. Oczywiście okres może być trochę inny, bo 3 dni temu ostro pochlala i alkohol wyplukal z organizmu wszystkie witaminy i mikroelementy, więc organizm może się bronić przed utratą jeszcze większej ilości substancji odżywczych minimalizujac krwawienie. Gdyby okres wypadł jej tuż po piciu pewnie byłby znacznie obfitszy niż zwykle, bo alkohol rozrzedza krew. Ale autorka nie ma już go we krwi, tylko odczuwa skutki. Faktem jest, że czasem kobiety mogą krwawic przez pierwsze 2-3 mce, ale musi najpierw być szansa zapłodnienia, a nie da się zaplodnic kobiety tuż przed menstruacja! I tyle. O fazie po krwawieniu pisać nie będę. Pora skorzystać z googli :P Jeden dobry artykuł!