Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

martka1987

miejsce na tatuaż a przyszla praca..

Polecane posty

Gość gość
W karcie zdrowia jest informacja dla pracodawcy o tatuażu, a badanie lekarskie wykonuje lekarz zatrudniony przez linie lotnicze.

Gość gość
trochę jak w wojsku...ale jakoś nie wyobrażam sobie sytuacji kiedy lekarz każe się potencjalnemu pracownikowi rozebrać do naga i dokładnie obejrzeć. To jest uwłaczające i nie wiem czy ktoś chciałby dać się tak poniżać za możliwość pracy na lotnisku.

Gość gość
Wiesz... Myśl przyszłościowo... Oczywiście, że młoda osoba zaraz nie dostanie pracy jako pilot czy stewardessa ;). Nie wiem kim chcesz być, albo będziesz w przyszłości, ale ludzie sceptycznie patrzą na nauczycielkę, au pair, pilota, biznesmena itd., którzy mają dziary na rękach. Niestety, taka jest Polska. Pomijając "elitarne" miejsca pracy to zakładając, że jesteś młodą osobą (nie wiem ile masz lat) możesz przewinąć się przez dyskonty typu sklepy, tesco, lidl, fastfoody, punkty obsługi, a tam jak patrzą na osoby z pomalowanymi łapami nie wiem. Są mniej i bardziej wyrozumiali kierownicy. Jak sprawdzają? A nie wiem. Myślę, że jak ktoś ma kwiatka na dupsku czy nad to ich nie boli. Badania lekarskie są różne. Lekarz może zechcieć, żeby np. podnieść bluzkę, rękaw, żeby zmierzyć ciśnienie itp., chociaż na karcie raczej nie ma czegoś takiego czy pacjent ma tatuaż czy nie ;).

Gość gość
Pracodawcy mając do wyboru kandydata do pracy wytatuowanego lub nie, najczęściej wybiera tego bez obrazków na skórze. Taka prawda.

Gość gość
No taka prawda...

Gość gość
Dlatego na rozmowę kwalifikacyjną tatuaże się zasłania.

Gość gość
Szydło wyjdzie z worka prędzej czy później

Gość gość
i co, zwolnią dobrego pracownika bo ktoś spotka ów pracownika na mieście i zobaczy, że ma tatuaż na barku?

Gość gość
@gość 2014.12.04 - ale mowa tutaj o tym, że autorka chce mieć na przedramieniu, a to już w niektórych zawodach może być problem. Na rozmowę kwalifikacyjną założysz długi rękaw, a co jak okaże się, że praca wymaga krótkiego? Masz okres próbny, jeśli kierownikowi się to nie spodoba to do widzenia, albo nawet z dnia na dzień. Nie wiem - chcesz to zrób

Gość gość
Jest bardzo niewiele zawodów które wymagają krótkiego rękawa, w takim miejscu jak chciała autorka tatuaż byłby widoczny gdyby pracowała gdzieś w szpitalu, jako weterynarz, dentysta (wszędzie gdzie są wymagane sterylne warunki)...albo w kuźni. :P To już prędzej kwestia wygody.

Gość gość
Dlatego nie da się jednoznacznie odpowiedzieć, bo skąd mamy wiedzieć jak potoczy się życie autorki. Mówicie cały czas o prestiżowych zawodach, ale są też g*******e roboty np. dla studentów i uczniów (nie wiem ile autorka ma lat), które jakoś tam pozwalają się utrzymać i awansować i różnie kierownicy mogą zapatrywać się na ślaczki na rękach.

Gość gość
wszystko zależy od tego czy tatuaż może zostać przykryty. Dłonie, twarz czy szyja to raczej kiepskie miejsca, ale pod warunkiem, że ktoś zgadza się na noszenie długiego rękawa to nie powinno być problemu. Pracodawca też nie może wymusić noszenia krótkiego rękawka np. w biurze, to byłoby dziwne.

Gość gość
martka - machnij sobie tatuaż na czole.

Gość gość
to samo powiedział mi tata jak pierwszy tatuaż sobie robiłam :P

Gość gość
czemu ludzie tak chamsko odpisują?

Gość amanda665
Pierwszy tatuaż zrobiłam w miejscu, które można zakryć w razie czego. Trzeba dobrze przemyśleć zarówno wzór jak i miejsce. Dziarę robiłam u Michała w Jah Love Tattoo, można sobie przejrzeć jego prace https://www.facebook.com/pg/studio.tatuazu.warszawa.tattoo/photos/?tab=album&album_id=10153895271611226 wykonuje piekne tatuaże czarno-białe, studio jest czyste, nowoczesne, dbają o higienę.