Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama jasia ale mądrego \:)

Moj synek ma 4 latka i dalej korzysta z nocniczka, jak go przekonac

Polecane posty

do toalety? niedlug skonczy 5 a za rok juz szkola a tam nocników chyba nie maja? wtedy sie bedzie musial nauczyc ale hccialabym juz zaczac go przestawic na dorosly kibelek.

Gość czytaj tu
a z nakładką probowałaś? mój 4 latek najpierw korzystał z nakładki a teraz już zwyczajnie bez z wc

ile ma teraz ze mówisz ze korzysta z normalnej toalety bez nakladki? pupka mu nie wpada? przeciez to maluszki jeszcze hmm. a nakladki próbowalismy ale nie chce sie przekonac woli ten nocnik. jedna dziewczynka i on w przedszkolu korzystaja z nocnika tak to cala grupa korzysta z toalety :(

Gość czytaj tu
w październiku skończył 4 lata dokładnie. jakoś tak sam się nauczył siadać na wc bez nakładki mimo że mógł z niej korzystać to wolał bez. Siada i bez najmniejszego problemu się utrzymuje a pupa nie wpada do środka.

moja córa też nie chciała kożystac z kibelka z nakładką ale jak ze 2 razy zobaczyła mame na normalnym kibelku to tez zaczęła na niego wołać ale bez nakładki bo ona chciała jak dorosły :)

moja zaczeła korzystać z normalnej toalety jask poszła do przedszkola i zobaczyła, że tam są takie dla dzieci (niższe i mniejsze). Przedszkole jest przy szkole i dla klas 0-3 też są mniejsze toalety. Wtedy też w domu zrezygnowała z nocnika.