Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadowity zenek

EWOLUCJA vs RELIGIA pytanie do wierzacych w Boga

Polecane posty

Gość jadowity zenek

Interesuje mnie jak wierzący ludzie traktują ewolucję i fakt że pochodzą od małpy? Idzie pogodzic teorię ewolucji z wiarą czy to się wyklucza?

Gość hwdpxx
ewolucja darwina jeszcze nie została udowodniona przecież nie odnaleziono brakującego ogniwa to tylko teoria jak wielki wybuch nie wiadomo czy to prawda bo niema na to dowodów chociaż jak byśmy pochodzili od małpy to nie wyklucza istnienia boga przecież nas stwórca mógł nas zrobić przy pomocy ewolucji

Gość jadowity zenek
O jakie brakujące ogniwo dokładnie ci chodzi? Między małpa a człowiekiem?

Gość jadowity zenek
A kościół odrzuca teorię ewolucji i popiera stworzenie świata w tydzień? Pytam się bo nie chodzę do kościoła

Gość a niektórzy to nawet myślą
że świat ma 6 tys lat :o

Na ewolucję jest wiele dowodów. Nie znaleziono ogniwa między człowiekiem a małpa ale jest wiele innych dowodów i ogniw między innymi zwierzętami Ludzie którzy wierzą w stworzenie świata w tydzień to prymitywy. To już chyba przewinęło się tutaj tysiące razy że Biblia to nie książka zawierająca fakty.

Gość z warmii i mazur
Normalni wierzący ludzie wierzą w Boga i w ewolucję. Jan Paweł II zaakceptował ewolucję. W najnowszym wydaniu Biblii wydanej przez Paulinów pisze, że opisany obraz świata jest metaforą.

A ja miałam na religii tłumaczone że tak było naprawdę :D jak można dzieciakom takie głupoty wmawiac? Nie dziwie się że potem tyle młodych moherow po świecie chodzi

Gość jadowity zenek
To ile ma lat Ziemia wg was??

Gość z warmii i mazur
Arcybiskup Życiński wykładał ewolucję na uniwersytecie.

Gość o żesz w dupe ale pierdolita
Za duża przetłumaczonych amerykańskich filmów z jutuba się naoglądaliście i nie rozumiecie jednego. W POLSCE RELIGIĄ DOMINUJĄCĄ JEST KATOLICYZM. A KATOLICYZM OD DAWIEN DAWNA NIE ODRZUCA TEORII EWOLUCJI. To protestanci interpretują biblię dosłownie 🖐️

Katolicy nie do końca wiedzą czy kościół akceptuje ewolucję.czy nie. Wiele razy.zostałam zjechana przez kogoś bo bluznie mówiąc że człowiek od małpy pochodzi Niektórzy mądrzejsi twierdzą że Tylko murzyni od małp pochodzą...co to ma być? Brak jakiejkolwiek edukacji.

Świat został stworzony 6 tysięcy lat temu bo tak jest napisane w Biblii. Kto w to nie wierzy ten grzeszy! A ja sie pomodlę za was wszystkich żeby was pan Bóg pokaral.

Mnie Bóg już ukarał. Ułomnymi ludźmi z którymi przyszło mi dyskutować

Gość hwdpxx
bo mają racje murzyn od małpy pochodzi a my od murzyna to znaczy kolor skóry to przystosowanie do środowiska naturalnego ewa i adam byli czarni w sensie pierwsi ludzie potem jak się człowiek przemieszczał np do europy przystosował się do środowiska i jest blady to chodzi o witaminę d np. Eskimosi są ciemni mimo zimnego klimatu dlatego bo głównym ich posiłkiem jest ryba

Gość banda baranów tu siedzi...
A od kiedy to ewolucja głosi, że człowiek pochodzi od małpy? Ja słyszałem co najwyżej o wspólnym przodku... ...zastanawiam się co gorsze. Człowiek wierzący w wiek ziemi wynoszący 6 tyś lat, czy "postępowy" koleś uważający siebie za alfę i omegę a będący tak naprawdę pospolitym debile? :-O

Gość hwdpxx
"a to że pochodzimy od zwierząt oznacza,że powinnismy o nie dbać i kochać je" my nie pochodzimy od zwierząt my nimi jesteśmy

hwdpxx bo mają racje murzyn od małpy pochodzi a my od murzyna to znaczy kolor skóry to przystosowanie do środowiska naturalnego ewa i adam byli czarni w sensie pierwsi ludzie to mnie troche zszokowało! dlaczego przestawia sie ich jako białych? i jakiej narodowosci był Jezus (dla przypomnienia niebieskooki blondyn)

Gość hwdpxx
każdy chyba wie że Jezus był żydem w tv zazwyczaj pierwotnych ludzi przedstawia się jako białych z powodów kulturowych

i bardzo dobrze! MAM NAdzieje, że Iran dokończy jego plan ;) widzieliscie tego zioma przywódce Iranu? on jest bardziej europejski od tych semitów hamitów z hamolandu

Gość realista und racjonalista
kler to tandeta!

Wcale nie jestem opętana, chodzę codziennie do kościoła, tępię takie bezbożne zdziry jak ty, kocham Pana Jezusa i księdza moderatora naszego portalu!!!

U nas w TV.jezus jest biały a w Afryce oraz w każdym kościele chrześcijańskim jest.czarny Łatwiej trafić do ludzi

No właśnie Bogumiła pokazujesz czego.cię tam w kościele uczą. Wyzywania ludzi którzy mają rację :) Ps. Nigdy nie słyszałam o opetanym ateiscie. A o katolikach tak. Co oni wam tam robią w kościele że wychodzicie do ludzi zawistni i opetani ??