Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jadowity zenek

EWOLUCJA vs RELIGIA pytanie do wierzacych w Boga

Polecane posty

charmsy nie ma sie co bogumiłą przejmować,ona tak pewnie dla jaj pisze, znając życie to janusz palikot tam siedzi i takie bzdury pisze by kompromitować katolików

Gość Ilona-katoliczka
Świat stworzony w Biblii jest obrazem stworzonym dla ludzi, którzy żyli w tamtych czasach. Ich umysły były inne i wszystko było tłumaczone symbolicznie. Dla ludzi w tamtym okresie obraz świata powstającego w tydzień był zrozumiały. Tu chodzi o przekaz. Biblia to nie jest książka, w której są opisane fakty, tylko symbole

Nie jestem żadnym Januszem Palikotem, nienawidzę tego bezbożnika! My katolicy chodzimy wściekli, bo mamy do tego prawo, żeby się wściekać na was niedowiarków i was potępiać. Jestem od was milion razy lepsza, więc modlę się żeby was grom z jasnego nieba trafił.

Też mi podpada ta bogumiła...chociaż pieprzy 3 po 3 jak moja matka więc tacy ludzie istnieją naprawde :)

Gość twoja mała XXX
Ja słyszłam zupełnie inną teorie: małpa, małpa człekokształtna(yeti) oraz człowiek to 3 zupełnie różne gatunki. Faktem jest że mają 90% takich samych genów co My i fizycznie wszystkie 3 gatunki są do siebie podobne. Ale jednak to są 3 różne gatunki! Jestem wierząca, i nie uznaję ewolucji. Człowiek nigdy nie pochodził od małpy, a cząsteczka DNA i RNA wzieła się na Ziemii bo przywiozła ją tu obca cywilizacja która na naszej planecie zaszczepiła życie. To tak jakby nasi naukowcy wywieźli na Marsa embrjony zwierząt i ludzi i tam zapoczątkowalby życie.

tak czy siak z kogoś kto został wychowany po katolicku od małego nie da się zrobić ateisty....no może na pewien okres czasu... W społeczeństwie polskim u większości obywateli głównymi składowymi nad-ja jest albo autorytet Kościoła, albo autorytet rodziców Stare nad-ja(wiara w Boga) i tak prędzej czy później zechcę powrócić na swoje dawne miejsce.... Polecam stronę: http://watchtower.org.pl/iszbin/gandalf.htm

Jeżu to jak powstają nowe gatunki? Nie tylko nie uznajesz ewolucji ale też nic o niej nie wiesz. Czasem nie zaszkodzi trochę poczytać a nie szerzyc głupotę bo się coś uslyszalo

tak czy siak z kogoś kto został wychowany po katolicku od małego nie da się zrobić ateisty....no może na pewien okres czasu... W społeczeństwie polskim u większości obywateli głównymi składowymi nad-ja jest albo autorytet Kościoła, albo autorytet rodziców Stare nad-ja(wiara w Boga) i tak prędzej czy później zechcę powrócić na swoje dawne miejsce.... Polecam stronę: http://watchtower.org.pl/iszbin/gandalf.htm Ewolucja to tylko teoria...

Da się zrobić ateiste z katolika. Ale trzeba go odizolować od fanatyków religijnych i wtedy sam zobaczy w czym siedział od urodzenia

Gość twoja mała XXX
lis będzie lisem a wilk wilkiem. Człowiek człowiekiem a małpa małpą. Na tym polegaja gatunki. Ewolucja nie tłumaczy powstania cżasteczki DNA i RNA

tak czy siak z kogoś kto został wychowany po katolicku od małego nie da się zrobić ateisty....no może na pewien okres czasu... ja bylam wychowywana po katolicku przez bardzo restrykcyjnych rodziców, ale sie zbuntowalam,nie chodze do kosciola i oni już to zaakceptowali. ateistką nie jestem co prawda, ale poganką i to jest tak ludzie o niebieskich oczach pochodza od psa o zielonych od kota o brązowych od orangutana a o czarnych od mudżina i maup

Wasza pra pra pra ( i tak jeszcze kilka tysięcy razy ) była prymitywna bakteria na dnie oceanu. Miliony lat ewolucji a niektórzy z was mają z ta bakteria wiele wspólnego

Gość nie wiem,czy jest,czy nie
mi by się nie chciało żyć bez wiary w jakąś siłę wyższą

więc bez dowodu,że nie ma takiej siły nikt mnie do ateizmu nie przekona,i propagowanie ateizmu uważam za coś bezsensownego

Gość to świadkowie jehowy gadają
takie bzdury z tym ,że świat ma 6 tyś lat,dinozaury to wg nich wymysł szatana-jak próbują mnie zaczepiać to zawsze pytam czy w tych poglądach się coś zmieniło

A ja za bezsens uważam wrzucanie tzw cytatów Jezusa. Nie dość że nikt tego nie czyta to jeszcze bardziej zniechęca mnie to do chrzescijanstwa. Jakbym chciała to bym wzięła Biblię i przeczytała.

Gość twoja mała XXX
Wierze w istnienie 2 materiałów budulcowych z których Bóg stworzył świat. Jeden to materia drugi niemateria ja myślę że cząsteczke DNA i RNA stworzył poprostu Bóg. Najpierw ulepił ją z "gliny " a później tchną w nią życie , I tak oto powstał pierwszy człoewiek na Ziemi Myśle nawet że opis tego fragmentu Biblii wyraża wzór mc2=E2 z czego: m-masa materii c-światło materialne i niematerialne E-energia z materii oraz energia z niematerii

Kafe to skupisko Jehowych, co z tego skoro w ich niebie.jest ograniczona liczba miejsc? Kto pierwszy ten lepszy

Petroniusz z Quo Vadis odrzucił chrześcijaństwo słusznymi argumentami,że nie potrafiłby kochać wszystkich ludzi.Musi mieć ktoś nie z tej ziemii życie,żeby cieszyć się tego,że sra codziennie.

Gość twoja mała XXX
Materia to pierwiastki z jakich składa się człowiek a niemateria to dusza ludzka