Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

becina

prosze o pomoc

Polecane posty

witam. mam pytanie. od roku staram sie z mezem o dziecko, zaawsze miałam regularną mkiesiączke co 28 dni. teraz okres jak nigdy spóznia mi sie juz o 6 dni. robiłam dzisiaj test ciążowy ale wykazał mi ze nie jestem w ciązy. w tej sytuacji chciałabym wiedziec czy jest mozliwe ze 6 dni po spodziewanej miesiączce test nie wykazał ciązy??? prosze o odpowiedz:(

owszem jest to możliwe wiem po sobie mi wyszedł pozytywny dopiero w 17tc kiedy już dawno o ciąży wiedziałam :) zrób bete albo idz do ginekologa bo również możliwe jest wiele innych rzeczy :) życzę ci aby to było TO

Gość tamai
ja tam przy cyklach 28-29 dni zrobiłam test tydzien po terminie okresu i od razu były dwie kreski.

możliwe wiele innych rzeczy czyli co na przykład ? aha jeszcze boli mnie brzuch tak rwie ale za silno tak jak przed okresem ale lżej,

Gość tamai
beta to badanie gonadotropiny kosmówkowej która pojawia się w ciązy. To samo wykrywają testy domowe. Ale beta hcg jest robiona z krwi i wykrywa o wiele mniejesze ilości hcg niz domowe testy. Nie trzeba na to skierowania

inne rzeczy jak np: - przesunięta owulacja ze względu np na chorobę czy nerwy czy chociażby zmianę klimatu - jakies zakażenie bakteryjne - nadżerki, cysty itp - zachwianie równowagi hormonalnej i pewnie jeszcze inne powody ginekolog by ci podał :) a co do bety to badanie z krwii idziesz do laboratorium rano i tego samego dnia góra na następny dzień masz czarno na białym czy jest ciąża i który tydzień :)

Gość no akurat tygodnie ciąży
okreslane z pomocą bety sa raczej orientacyjne -są szerokie zakresy i czasem wynik łapie sie aż do przedziału 3 tygodni. Ale przy becie ważniejszy jest przyrost i dlatego robi się ją 2 razy -w odstępie 48godz. Wiek ciązy o wiele dokładniej określa usg. :)

Gość Profamilia
Test ciążowy może się mylić. Jedną z przyczyn może być zbyt mała ilość hormonu choriongonadotropiny na podstawie którego wykrywana jest ciąża. We wczesnym stadium ciąży sytuacja taka może się zdarzyć. Najlepiej powtórz test za 2-3 dni, a jeśli znów wykaże, a jeśli wynik będzie nadal negatywny zgłoś się do lekarza w celu wyjaśnienia przyczyny spóźniającego się okresu.

• NAJŚWIEŻSZE

• 0
      Hej