Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość problem z pierscionkiemmmmmmmm

problem z pierscionkiem zareczynowym - doradzcie

Polecane posty

Gość problem z pierscionkiemmmmmmmm

dostałam pierścionek zaręczynowy troszkę za duży jak na serdeczny palec prawej reki zastanawiam się czy nie pomniejszyć go troszkę u jubilera, ale ten pierścionek składa się z 1 większego oczka i po bokach takich malutkich, wyczytałam w internecie, że po jakimś czasie po pomniejszeniu np po roku czy po kilku latach oczka zwłaszcza te małe mogą zacząć wypadać, a tego niechciałabym jest tez kolejna opcja, gdyż ten pierścionek pasuje na środkowy palec lewej ręki, jeśli jest na środkowym prawej ręki to mam małe problemy przy zdejmowaniu... czy wypada nosić pierścionek zaręczynowy na inny palcu niż serdeczny prawej ręki? znalazłam jeszcze w internecie, że są takie małe plastykowe rureczki które wkłada się pod pierścionek, żeby pasował, ale wyczytałam to tylko na 1 stronie i nigdzie więcej o tym nie widziałam.... słyszałam jeszcze ze można wewnętrzną stronę pierścionka obwiązać nitka, ale w moim przypadku nie byłoby to parę owinięć nitką i byłoby widać zgrubienie, chociaz byłoby to po wewnętznej stronie więc nie rzucałoby się w oczy... no i co jakiś czas tzrebabyłoby zmieniać nitkę... co zrobilibyście na moim miejscu ?

A możesz wkleić zdjęcie tego pierścionka ?Lub podobnego? Ja wiele razy pomniejszałam swoje, mogłabym Ci doradzić. Wg mnie obwiązywanie nitką czy wsuwanie jakiś rureczek będzie niewygodne, a gdy przyjdą ciepłe i gorące dni skończy się to odparzeniami. Owszem można nosić pierscionek na innym palcu niz serdeczny - ja noszę na środkowym bo tak mi wygodnie - oglądało go wiele osób i nigdy nikt nie zwrócił uwagi na to, na którym on właściwie jest palcu :) Jesli natomiast bardzo chcesz nosić pierscionek na serdecznym palcu to najlepiej wybierz sie do złotnika i zapytaj co da się z tym zrobić - specjalista najlepiej Ci doradzi.

Gość loteriaaa
łóóó matko ale problemy idź do wróżki

Gość olatola1
noś na środkowym! Ja mam odwrotny problem. Jestem już po ślubie i pierścionek zaręczynowy nosiłam na palcu serdecznym prawej ręki. Teraz noszę tam obrączkę, a niestety pierścionek wylądował w szufladzie, bo na jednym palcu z obrączką źle wygląda, na palce środkowe nie wchodzi, a na palec serdeczny lewej ręki jest trochę za duży. Gdybym od razu nosiła na środkowym nie byłoby kłopotu :P

Gość klainer
Możesz spokojnie przenieść na inny palec pierścionek, bo nie ma jednego palca lub ręki (że się tak wyrażę) na której nosi się ten pierścionek. Jedne kobiety noszą na prawej ręce, inne na lewej. Jedne na środkowym palcu, inne na serdecznym.

Gość osz przegapilam ciag dalszy
ja nosze na srodkowym palcu prawej reki bo mi tam najbardziej pasuje i najwygodniej

Nos od razu na srodkowym, pozniej nie będziesz miała problemu jak dojdzie obraczka.