Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kjgsdag

Owsiki

Polecane posty

Gość kjgsdag

Witam :). Czy ktoś z was miał może problem z owsikami? Wiem, że jest to choroba dzieci, ale może kogoś dotknęła w życiu dorosłym? Co pozwala stwierdzić jednoznacznie, że to to, oprócz, rzecz jasna, badań? Czym się leczyliście? Dziękuję za odpowiedź :).

ja mialam i ciagle nawracaly , jak zniknely to nowe byly za jakies 4 miesiace, masakra, idz do rodzinnego przepisze ci pyrantelum, tylko po przyjeciu tabletek, wszystko musisz wyparzyc , wygotowac gacie , poprac posciel itd generalny porzadek, bo znowu wróca. ja nigdy nie robilam na nie badan, bo poprostu je widzialam:D idziesz do lekarza mowisz ze widzisz je w kale swedzi cie i td, i raczej nie bedzie ci kazal robic zadnych badan. nawet w ciazy mialam masakra bo nie moglam zadnych leków uzyc, po porodzie przeszlo , minely dwa lata i problem nie wrocil juz i mam nadzieje ze tak dostanie. najdziwniejsze bylo to ze to moment jak rodzina sie zarazi a u mnie nikt sie ode mnie nie zarazal, one tylko mnie nawedzaly, a raczej do porzadnickich osób naleze

Gość kjgsdag
... ale jak je WIDZIAŁAŚ? One są wielkości ziarenka ryzu, z tego co wiem ;p. A ja odczuwam po prostu swedzenie w okolicy odbytu, nie jakies nasilone, ze nie moge spac czy cos, tylko co dzien czy co drugi dzien jakos wieczorem mnie chwile nawiedza ;p. Myslisz, ze to moze byc to? Bo nie wiem jak to poznac bez robienia badan ;p.

Gość kjgsdag
No wlasnie, chlopaka tez nie zarazilam, wszystko jest ok, tylko mnie cos dotyka.. a moze przesadzam, sama nie wiem ;p.