Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala_Zaniepokojona_

Zajscie w ciaze w trakcie tabsow. Czyzbym byla tym wyjatkiem?!

Polecane posty

Gość Mala_Zaniepokojona_

Hej. Czy to mozliwe, ze jestem ta jedna z wyjatkow ktore w trakcie brania tabsow zachodza w ciaze? Kolejna nieprzespana noc za mna, bole w podbrzuszu. Coraz czesciej musze odwiedzac toalete. Powinnam zrobic test. Jednak boje sie tego i najpierw wole porozmawiac z Wami. Tabsy biore regularnie. Nie zapominam o tabletkach. Innych lekow nie stosuje, a jedyna rzecza ktora moglam nadurzyc to cytryna. Pije duzo herbaty z cytryna do 5 - 6 szklanek dziennie, ponadto nie raz woda cytrynowa i lykam witami c. Niedawno wyczytalam ze zbyt duza ilosc tez moze miec jakis wplyw na tabsy o czym nie wiedzialam. Co wy na to??

Gość Mala_Zaniepokojona_
Nieprzespane noce, bole podbrzusza trwajace krotko ale tak jakby mnie cos ciagnelo w dol, moze nie tyle czeste chodzenie do toalety jak czestsze, ostatnio tkliwosc piersi.. Nie jestem raczej panikara, a jednak od kilku dni tylko to mi w glowie siedzi.

Gość jak nizejjjj
zona zaszla z pierwsza cora jedzac tabsy yasmin.

Gość Mala_Zaniepokojona_
Wiem ze to sie zdarza i myslalam wlasnie ze bede mogla z kims tutaj na ten temat porozmawiac. Albo mnie ktos troche uspokoi albo faktycznie zaczne sie denerwowac. Ale ludzie poprostu bagatelizuja to. Uwazaja za niemozliwe lub przesadne..

Gość Mala_Zaniepokojona_
A czy moze miala jakies szczegolne objawy tego czy zupelne zaskoczenie?

Gość jak nizejjjj
hmmm objawy jak w ciazy, brak okresu nabzmiewały piersi z kazdym miesiacem rusł brzuszek. była zmeczona chciało jej sie spac , wzmozony apetyt ... no jak baba w ciazy

Gość x x xx x xxx
kal by co to bys nie byla jedynym przypadkiem, ja mma 10 letnie dziecko , wlasnie wtedy bralam tabsy nie sadze by cytryna tu cos mogla zdzialac

Gość Mala_Zaniepokojona_
A jak dowiedzialas sie ze jestes wciazy kiedy bralas tabsy? Czuje sie poprostu zaniepokojona, a nie mam obsesji na tym punkcie..

Gość x x xx x xxx
ja nie dostalam okresu w tarkcie brania tabsow i to mnie zdziwilo , po kilku dniach zrobilam test, a lekarz powiedzial ze to pewnie watraba nie metabolizowala nalezycie hormonow

Gość x x xx x xxx
moje dziecko zdrowe i ineligentne,a u ciebie taki by byl taki koszmar? Moze kup test?

Gość Mala_Zaniepokojona_
Mnie zaniepokoilo ostatnie krwawienie bo bylo owiele slabsze niz zawsze takie dziwne.. A teraz zostaly mi 3 tabletki do przerwy. Katastrofy by nie bylo ale jednak planuje dziecko dopiero za 2-3 lata;(

Gość x x xx x xxx
spadam do pracy , kup dzisiaj test i sie okaze po co sie zadreczac, moze to tylko cos nie gra , nawet jak bedzie ciaza to lepiej wiedziec teraz i nie brac tabletek bez sensu , daj znac wieczorem trzymam kciuki , ale jak by co tragedi nie bedzie , ja jestem zadowolona ze tak wyszlo

Gość Mala_Zaniepokojona_
Dam znac napewno.

Gość Mala_Zaniepokojona_
Mam jeszcze jedno pytanie. Czy w trakcie brania tabletek pojawial wam sie bialawy sluz bo wlasnie go zauwazylam..

Taki śluz jest normalny jesli sie bierze tabsy. Watpię,żebyś była w ciąży, jak długo bierzesz tabsy i jakie?

Gość Mala_Zaniepokojona_
Tabsy biore od mniej wiecej 7 miesiey (Novynette).

Gość ann//
Słuchaj nie pozostaje ci nic innego jak zrobic test ciązowy

Gość Mala_Zaniepokojona_
Testu jeszcze nie zrobilam.. Zostaly mi dwie tabletki do konca opakowania wiec test zrobie w przerwie..

Zasadnicze pytanie: po co ci test ciążowy? Nie pominęłaś żadnej tabletki, nie wymiotowałaś, nie miałaś biegunki i nie brałaś antybiotyku, więc ochrona antykoncepcyjna pozostała zachowana. Rozumiem, gdybyś 2 razy pod rząd nie dostała krwawienia z odstawienia, ale tak to tylko siejesz panikę i niepotrzebnie wmawiasz sobie ciążę.:-P A objawy, które opisałaś u mnie występują przed każdą przerwą. To objawy zbliżającego się krwawienia.

Gość iXiYiZ
Poczekaj na miesiączke. Jak nie dostaniesz to zrób test. Ale moim zdaniem mało prawdopodobne żebyś zaszła.

Gość Mala_Zaniepokojona_
Dzieki za odpowiedzi. Nie zdarzylo mi sie zapomniec o tabletce jedyne wachanie to 2-3h ktore z tego co wiem sa dopuszczalne. Zobacze czy dostane krwawienie w przerwie. A poki co nadal czuje sie dziwnie w porownaniu do innych poprzednich miesiecy.

Gość Mala_Zaniepokojona_
Wciaz 'zle' sie czuje..

Gość Mala_Zaniepokojona_
Hej to znowu ja. Jak narazie nie dostalam jeszcze krwawienia, a w piatek zaczelam 7dniowa przerwe. Powiedzcie mi prosze jeszcze czy jesli ktos zrobi w trakcie brania tabletek test a nie w przerwie czy moze on byc falszywy? Ja narazie jeszcze czekam.

Przyjmowanie tabletek antykoncepcyjnych nie fałszuje wyniku testu, bo nie mają one wpływu na poziom beta-hcg.

Gość mamajuliiadama
zrob test.. u mnie np zawiodly tabletki

Ja biorę tabsy 3 lata i krwawienie z odstawienia dostaję różnie raz 4 dnia przerwy, a bywa,że 6, więc poczekaj, masz takie objawy, które w trakcie brania tabsów nie są niczym dziwnym.

Gość Mala_Zaniepokojona_
Zawiodly tabletki mimo prawidlowego stosowania? Czekam na krwawienie jednak u mnie nie bylo nigdy wachan nawet jedno dniowych co do krwawienia w przerwie.

U mnie przez pierwsze 8 miesiecy tez nie, a potem to róznie, więc to żaden wyznacznik (nawet takie opóxnienie w przyjęciu tabsa 2-3 godzinne ma wpływ)

Gość mamajuliiadama
zawiodły mimo prawidłowego stosowania