Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ulamaluda

Czy ktoś jest z was tu dużej bezrobotny niż rok?

Polecane posty

Gość ulamaluda

?

Gość lalalalalalalla
wszyscy haha a tak powaznie o ja juz dwa i pol roku siedze i mysle co dalej :)

Gość ulamaluda
ile masz lat?

Gość lalalalalalalla
27

Gość lalalalalalalla
przegralam zycie,nie mam studiow,pracowalam fizycznie przez 5lat za granica a pozniej deprecha i tak sobie siedze i nie wiem na co czekam,chyba az mnie cos rozjedzie na ulicy

Gość lalalalalalalla
odlozylam ale z czegos musialam zyc przez te dwa lata.Teraz kasy zero,checi do zycia jeszcze mniej.Mam gdzie mieszkac ale co z tego jak moje zycie to jeden bezsensowny dol z ktorego nie umiem wyjsc.Nie widze juz sensu w pracy,w uczeniu sie,nawet w zakladaniu rodziny.najchetniej chcialabym zniknac i nie wrocic.

Gość ulamaluda
ja mam 25 do tego mieszkam z rodzicami jedyny plus jest taki ze moj chlopaka dosyć dobrze zarabia ale moi rodzice nie moga tego zakceptowac ze chce powiesic sie calkowicie na facecie i ciagle awantury a ja czuje ze zaczynam miec depresje i jakas fobie spoleczna

Gość lalalalalalalla
i co zrobilas?jak wyszlac z takiego czegos?ile mialas lat? Ja moge pwoiedziec ze teraz czuje sie lepiej niz wczesniej.Mialam straszna depresje,mysli samobojcze,codziennie planowalam swoja smierc,szukalam co sobie zrobic itp,czasami tydzien nie jadlam,nie wychodzilam z pokoju tylko spalam i plakalam.Szlam spac placzac,wstawalam ze lzami w oczach ze wogole sie obudzilam i znowu jest dzien do przezycia.Sama z tego jakos wyszlam ale chyba nie do konca bo stracilam checi do zycia.Nie chce mi sie pracowac,chociaz nie jestem leniem,naprawde ciezko zapieprzalam po 12 godz dziennie.teraz mi nie zalezy na pieniadzach,na niczym.Myslalam zeby pojsc do lekarza ale nie mam kasy juz na to.Nie wiem jak tak dalej pociagne.

Gość ulamaluda
do tego dobija mnie fakt spotykania starych pseudo znajomych z pytaniem ,, gdzie pracujesz''?

Przecież możesz iść do lekarza na niz., to jest życie przecież nie wszystkim się układa ale jednak żyją. Musisz spróbować zmienić negatywne myślenie na pozytywne.

Gość On36latt
Ja nie pracuje juz ponad 2 lata

Gość lalalalalalalla
mieszkam za granica,nie moge isc do lekarza za darmo.Do Polski to juz wogole nie chce wracac bo po co?I to nie jest kwestia pozytywnego myslenia tylko to jest tak ze ja po prostu nie widze sensu w niczym.Nie chce miec rodziny,nie chce miec dzieci,nie chce pracowac,nie chce czegos sie uczyc zeby pozniec cos tam zdobywac.Po co mi to wszystko jesli i tak umre.Jaki w tym sens?gonic za wszystkim.Nie wiem ale chyba mi sie cos w glowie poprzestawialo bo dawniej bylam inna.Teraz po prostu chcialabym juz zasnac i sie nie obudzic.Isc tam gdzie mam isc do smierci juz teraz a nie czekac na to niewdiadomo ile.

Gość ulamaluda
lalalalalalalla to za co Ty się tam utrzymujesz?

Gość lekarz nic nie
pomoze tylko kasa wyrzucona w bloto

Wiesz nie jestem ekspertem, ale poszukaj ludzi podobnych do siebie może oni wiedzą jak Ci pomóc. Bo jest nie do końca tak jak piszesz, dlaczego a no dla tego że dzielisz się tym z nami i jest to wołanie o pomoc.

Gość lalalalalalalla
moja mama ma mieszkanie i tak sobie pomieszkuje w pokoiku.Zjem obiad jak zrobi i tyle.nie kupuje ciuchow,nie kupuje kosmetykow.Moja mama mysli ze sie ucze,nie ma pojecia co sie dzieje.Wychodzi rano i wraca w nocy,czasmi jeszcze jedzie do faceta wiec nie mam jej pare dni.Wlasciwie to ma gdzies co u mnie.Nie wiem moze gdyby mnie wywalila i zostalabym na ulicy to cos zrobilabym z tym ale nie wiem bo nie raz myslalam co by bylo i pewnie zostalabym wloczykijem. Dopiero jak to pisze to dociera do mnie ze ja chyba naprawde potrzebuje pomocy lekarza bo chyba wiekszosc ludzi nie ma takich mysli.

Gość lalalalalalalla
lubie tutaj siedziec na kafeterii,czytac o tych wszystkich problemach.Mialam raz pisac o sobie ale stwierdzilam ze to bez sensu,nikt tego nie zrozumie. Ja w glebi chcialabym sie czuc inaczej,chcialabym zeby mi na czyms zalezalo,zebym np chciala miec prace,pieniadze.Prace moglabym miec nawet dzisiaj.Pelno ogloszen w gazecie,mam tez kontakt do tych ludzi u ktorych pracowalam wiec moglabym ale po rpostu nie chce.Wole nie jesc,nie miec na nic niz isc i pracowac.Nie wiem co chce robic w zyciu,wydaje mi sie ze do wszystkiego jestem za glupia,ze juz za pozno zebym sie cokolwiek nauczyla.

Gość ulamaluda
lalalalalalalla smutne to co piszesz ja tez jestem w podobnym stanie nawet sobie kiedys myslalam co bym zrobila gdyby rodzice mnie wyrzucili z domu a chlopak zostawil poszlabym do ośrodka dla bezdomnych wiec tez czuje ze nie jest u mnie dobrze i tez nie wiem gdzie mam szukac pomocy kiedys poszlam do psychologa to uslyszalam ze jestem egoistka i to wszystko super nie!

Gość ulamaluda
do tego przerwalam studia nikt o tym nie wiem udaje w weekendy ze wyjezdzam do szkoly a marcu mam niby wrocic nie wyobrazam sobie tego wplacilam juz kase ale nie wiem czy to mnie zmobilizuje

Gość lalalalalalalla
no to wiesz jak sie czuje.ktos to tego nie przezyl nie potrafi zrozumiec.Ja np nie zazdroszcze ludziom tego ze cos maja,domy ,kase tylko tego ze chce sie im cos robic,tego ze widza w tym sens,tego ze wiedza co chca robic,ze to ich pochlania.Ja nie mam takiego uczucia do niczego.Wszystko wydaje mi sie takie bezsensowne i niepotrzebne.Jak np juz wyjde z domu i jade autobusem czuje sie tak jakbym byla za szklem,jakbym byla niewidczna i nie zyla tym dniem.patrze na ludzi i mysle sobie,matko po co ona sie stroi?jak jej sie chcce malowac?ubierac?po co sie tak spiesza?stresuja?Nie wiem co to jest ale moze ktos tutaj wie co sie w moim mozgu dzieje.Dla mnie to jest bezsensownosc,czarna dziura bez wyjscia.

Gość lalalalalalalla
no to witaj w klubie,ja przez pol roku udawalam ze pracuje a teraz udaje ze chodze do szkoly.Mama jak jest to jestem tak zajeta ze nie mam czasu z nia gadac,unikam jej jak moge.W sumie ona jest tak zajeta wlasnym zyciem ze moiglabym zniknac na dwa tyg i pewnie by nie zauwazyla.

Gość simian raticus
Życie jest bez sensu!

Gość ulamaluda
a ja zakładam na twarz jakąś maske staram sie ubrać pomalować miec cos super zeby tylko nie pokazac ze jest u mnie zle i sypie sie wewnętrznie i modle sie jak jestesmy gdzies na imprezach lub wśród ludzi zeby nikt mnie tylko o prace nie zapytał wiem ze rodzice sie mnie wstydza przyszli teściowie też

Gość ulamaluda
też udawalam ze pracuje bo matka tak bala sie ojcu powiedziec ze nie pracuje i ze jestem na L4 ze kazala chować mi sie w piwnicy

Gość lalalalalalalla
ej wiesz co wlasnie trafilam na artykul w ktorym pisze ze takie zachowanie to Dystymia.Przeczytalam w wiki i jestem w szoku z jaka trafnoscia to mnie opisuje.Dokladnie tak sie czuje.Nawet nie dbam o wyglad zewnetrzny i zastanawiam sie jak ludziom chce sie dbac o siebie.Poczytaj sobie.Nie wiem,moze razem jakos cos wywnioskujemy.http://pl.wikipedia.org/wiki/Dystymia

Gość ulamaluda
ja mysle ze mam cos innego bo o samobojstwie narazie nie mysle moze dlatego ze mam ta alternatywe w postaci chłopaka mam glupie mysli zeby zajsc w ciąze zeby mnie nikt nie meczyl praca przez okres ciąży ale wiem ze to bledne kolo bo na wychowanie dzieci potrzebna jest kasa. W jakim kraju mieszkasz?

Gość ulamaluda
najgorsze jest to ze mysle ze chyba bym z nim nie byla gdyby nie jego praca