Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość QwQ RtR

Znowu po 3 miesięcznym okresie próbnym nie dostałam kasay. Za to zaproponowano

Polecane posty

Gość QwQ RtR

mi "umowe zlecenie" za 56h pracy w tygodniu, 1050 zł na ręke :( Jestem załamana.

Gość beaaata
jak nie dostalas kasy????

wg mnie to jest model biznesowy. biorą na okres próbny za który nie płacą po czym proponują umowę nie do przyjęcia. oni po prostu bazują na okresach próbnych - za który i tak powinno zapłacić. nie daj się zrobić w bambuko. masz umowę na okres próbny?

Gość QwQ RtR
Dareios, Ty dzisiaj nie w szkole ?

Gość QwQ RtR
Nie mam umowy, zwodzono mnie cały czas. Nieoficjalnie powiedziano mi że jak się nie podoba to moge sobie szukać nowej.

czyli tak jak pisałem, bazują na okresach próbnych, znaleźli sobie darmową siłę roboczą. złóż na nich anonimowe zawiadomienie do skarbówki i PIPu

Gość QwQ RtR
Nie mam umowy, jak udowodnie że tam pracowałam :(

Gość ja szukam pracy juz od
roku i nawet za 800zl poszlabym pracowac

napisałem anonimowe - żeby i do ciebie się nie przyczepili że pracowałaś na czarno. jaką kasę obiecywali na początku? co to za praca, tzn na czym polega?

Gość QwQ RtR
To nawet nie całe 5 zł za godzine :(

"idź do inspekcji pracy na skargę tam ci doradzą i żadne anonimy załatw sk**wieli oficjalnie" Bez umowy to cięzko będzie cokolwiek udowodnić. Oni powiedzą że ta pani nigdy u nich nie pracowała i chce wyłudzić kasę

Gość to na sponsoringu lepiej
wyjdziesz ! no ale to już usługi a właściwie własny biznes i to bez podatkowy ! :D

Gość gulkiytr
idz do inspekcji pracy i PIP. Tzw pracodawcy probuja te metody na kazdym poczatkujacym pracowniku. Nie odpuszczaj! Powodzenia:)

Gość gulkiytr
wszystko może być dowodem. Dziewczyno, należą Ci się pieniądze. Niech taka świnia nie czuje się bezkarna

nie ma takiego czegoś jak okres próbny za darmo. zgłos to gdzieś i przedstaw świdków.

Gość gulkiytr
ja przy takim okresie probnym czekajac na umowe wyszlam po 2tyg z firmy żegnając sie ze współpracownikami i szefową co akurat rozdała nam po kremie dla 50latek, ktory dostala darmo od firmy, w której sprzedała dzięki mnie reklamę. Pieniądze znalazły się po paru tygodniach co prawda, ale coś tam mi wypłacili

Gość gulkiytr
oni po takim czymś widzą, że Cię mają pod podeszwą. Nie trzeba czekać tyle, chyba, że zbierasz dowody, żeby dostać pieniądze za pracę.Tylko gł.problem to udowodnić wys.wynagrodzenia na jakie się umówiliście i formę pracy (zlecenie, umowa o pracę), bo od tego co to jest zalęzy ew właściwość sądu gdybyś szła do sądu