Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Potrzebujerady

Pilne!!!! co dalej robic

Polecane posty

Gość Potrzebujerady

Witam wszystkich, przez kilka dni miałam nadzieję, że jestem w ciąży (staram się juz ponad rok czasu, brałam costybegyt, na wywołanie owulacji, progesteron mam w normie), nie miałam okresu, strasznie bolało mnie podbrzusze, piersi, byłam zmęczona, odrzuciło mnie od kawy, jedynie co mnie zastanawiało to ujemne testy ciazowe, robiłam ich trzy i tylko w jednym wyszła bardzo blada kreska, sama juz wątpiłam czy widziałam ją bo chciałam, czy ona tam była... Wczoraj byłam u lekarza i stwierdził, ża mam polipa, a okres się zbliża, dał mi tabletki na wywołanie@ - duphasten, ale jak czytałam to raczej tabletki na podtrzymanie ciąży i teraz juz sama niewiem czy je brac czy nie, co myśleć o polipie, niewiem czy lekarz na usg jest w stanie stwierdzić zblizającą się @....

te tabletki podtrzymują ciążę - jeśli jest ciąża - jeśli nie ma - to wywołują @

Gość naimma
dokładnie tak jak napisała Miszka.

Gość Nitta....
Duphaston daje sie i na podtzymanie ciazy i na wywolanie @. To czysty progesteron wiec wzięty w odpowiedniej fazie wywola ci @ a w poczatkowej fazie ciązy kiedy moze ona zostac poroniona przez zbyt mała ilosc progesteronu. A co do polipa i tego czy lekarz moze przewidziec @ - to tak moze jezeli bylo fizyczne badanie wziernikiem czy usg. Wtedy widzi czy scianka macicy niedlugo bedzie sie zluszczala czy nie. A objawy moze sobie wmowilas, niestety przy czekaniu na pozytywny test tak czesto jest - sama tak mialam.

Gość w jakiej częsci boli cię
pewnie ze jest w stanie po usg stwierdzić że zbliza ise okres

A ja bym Ci doradziła udać się jeszcze do innego lekarza.Nic nie zaszkodzi przekonasz się czy powie to samo ,czy może poradzi coś innego.

Gość Nitta....
ale tez przeczytaj na ulotce testu ciązowe - moze byc falszywie dodatki jezeli ma sie polipy czy cos takiego. Zrob bete HCG i bedzies zmiala 100 % pewnosci. Jezeli wezmiesz duphaston on nie przerwie ciazy wrecz odwrotnie podtrzyma ją, a jezeli to nie ciąza to dostaniesz @. Ja bralam duphaston do 20 tyg ciązy bo jestem po poronieniach nawykowych i na wszelki wypadek bralam.

Gość Potrzebujerady
Bardzo dziękuję za informacje:) jednak chyba wezmę ten lek i zobaczę. Myślałam o konsultacji z innym lekarzem, ale.... chyba za bardzo się boję kolejnego rozczarowania....

Gość niiiikiiitaaaa
Powodzenia

Gość polecam krem firmy
ja bym na twoim miejscu słychała lekarza, on wie lepiej

Gość niiiikiiitaaaa
Słucham lekarza, tylko, że mija rok i nic... ciągle mówi mi o badaniach w szpitalu ale nie daje mi skierowania, wiem, ze jest trochę też mojej winy bo jak wchodzę do gabinetu to wszystko co miałam powiedzieć ucieka mi i nie potrafię wydobyć z siebie słowa.

Gość MelisQa
Od tego są kartki i długopisy, żeby po wejściu do gabinetu wiedzieć, o co się chciało zapytać.

Gość niiiikiiitaaaa
ja wiem o co mam zapytać, tylko mam jakaś blokadę.

Gość niiiikiiitaaaa
Ja doskonale pamietam co mam powiedzieć, tylko mam jakas blokadę

Gość malamiiii
To tak jaby troszke urojone objawy, moze nawet podświadomie.

Gość kryyy
czasami tak bywa, ze jak sie czegos mocno pragnie to tak własnie jest

Gość o matko- a po co pic w nocy?
proponuje badanie nasienia partnera

Gość o matko- a po co pic w nocy?
a jesli masz blokade to zmien lekarza na takiego u którego nie bedziesz sie blokowac