Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ciągutka

oddać mu ten prezent?Pomóżcie proszę :(

Polecane posty

Hej. Od kilku dni zostałam sama bo mój chłopak po Nowym Roku juz nie chce ze mną być.Nagle bardzo kochał inną i odszedł z dnia na dzień bez słowa do niej.Zabrał walizki i bziuuuum do tamtej :(.Byliśmy ze sobą niecały rok,więc pewnie niedługo.Na Gwiazdkę dostałam od niego aparat fotograficzny,ponieważ zawsze o takim marzyłam a fotografia to moje hobby i po części również moja praca dodatkowa.Mnie nie stać na taki sprzet-jego owszem bo zarabia dużo więcej niż ja,ma własną firmę i duże oszczędności.I tu moje pytanie.Skoro mnie zostawił i się rozstaliśmy powinnam mu ten aparat oddać?Dziewczyny oddwałayście po rozstaniu prezenty czy sobie zostawiałyście.Ja też mu kupowałam prezenty,wiadomo ale nie takie drogie.

Gość Czara goryczy
dlaczego miałabyś oddać mu ten prezent? daj spokój..to nie był pierścionek zaręczynowy :) a nawet takiego bym nie oddała, co najwyżej sprzedała ;) Korzystaj z aparatu i ciesz się nim ile wlezie :)

Gość rtyuikl
Głupiaś?? nie dośc że to on zawinił, on cie zranil i on jest debilem ty chcesz mu aparat oddac??NIE RÓB TEGO!!!

Gość ja oddałam wszystko temu złama
sowi. Nie mogłam patrzeć na nic, co było od niego. Ale my byliśmy 5 lat razem ;]

Gość Eleeena
nawet nie przyszlaby mi taka mysl do glowy.Prezent jest prezentem , jest teraz twoja wlasnoscia i mozesz zrobic z nim, co uwazasz za stosowne. Gdyby on zazadal zwrotu jego , bylby zalosny i smieszny. Mysle, ze tak sie nie zachowal.

Gość jak nie możesz
patrzeć to sprzedaj albo wyrzuć ale nie oddawaj

Gość 4db7899.
Mialam taka sytuacje, ale z kamera. Nie oddalam, chociaz moj eks splacal raty jeszcze rok po naszym rozstaniu (on zerwal).

Gość Ja tez się wypowiem:)
Prezent TO PREZENT,NIE ODDAJE SIĘ. ODDAWANIE TUDZIEŻ ODBIERANIE KOMUS PREZENTÓW SWIADCZY O NIEDOJRZAŁOSCI... TRZEBA ZACHOWAĆ TROSZKĘ KLASY I TAKTU🖐️

Dziękuję za odpowiedzi. Ten aparat bardzo mi sie przyda,chciał mi go kupić i kupił.Teraz jednak jest mi głupio bo mnie nie było stać na prezenty za kilkaset złotych.Mówiłam mu o tym ale powtarzał,że jakby nie chciał to nie kupiłby go dla mnie.Nie chcę,żeby miał pretensję do mnie,że mu nie oddałam czegos kosztownego lub coś takiego :(

Gość nic mu nie oddawaj
tyle Twojego,ja od swojego dostalam telewizor i tez mnie zostawil i mu go nie oddalam,mam do teraz.

Gość nie odddawaj
przecież on już w święta musiał wiedzieć, ze od ciebie odejdzie, moze z jego strony to jakaś rekompensata była więc nie oddawaj

Mozliwe,że juz cos planował bo watpie,żeby w ciagu jednego dnia postanowił odejśc do innej :(.

Gość jak nie mozesz
co zawadza z gratów to wywal, co praktyczne i przydatne "odczaruj" z sentymentów i używaj do woli bez żadnych wyrzutów, złoto jak masz to sprzedaj na złom u jubilera lub allegro jak się brzydzisz je nosić, niczego nie oddawaj

Gość jak nie mozesz
chłopina zapewne chciał pozostawić po sobie mniejszy smród, stad ten aparat, to pewne na 100%

Pewnie tak :( Pewnie kupił mi aparat,bo już miał zaplanowane,że kopnie mnie w tyłek.

Gość z warmii i mazur
Kiedyś też oddawałam prezenty jak zrywałam z chłopakami, potem przestałam oddawać prezenty. Bo to jest głupie. Jak się komuś daje to się nie spodziewa oddania. Od tej pory nie oddaję prezentów i pierścionka też nie oddam, jeśli mi nie wyjdzie z obecnym.

W takim razie zostawię sobie ten aparat i będę z nim pracować.dziekuję za rady :)