Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lubie_kafe

Krępowalibyscie się przy ludziach znacznie zamozniejszym od Was?

Polecane posty

Was? Wyprowadzilismy się jaki czas temu za miasto do domku jednorodzinnego no i wiekszosc osob tu mieszkajacych to osoby dosc zamozne. My do biednych nie nalezymy, żyjemy na srednim poziomie.Jakis czas temu moja 6 letnia córka zaprzyjaznila się z to tego dzieczwynką w swoim wieku mieszkającą niedaleko nas. Dziewczynki się polubiły i zaczęły się nawzajem odwiedzać. Obserwując rodzine zauwazyłam ze żyją na znacznie wyższym poziomie niż my. Dom mają ogromny i bardzo okazały, przed domem 2 drogie samochody, dziewczynka ma chyba wszystkie mozliwe najmodniejsze zabawki,mają w domu gosposie, sprzataczkę. Ja uwazam ze my zyjemy na wyzszym poziomie niz wiekszosc spoleczenstwa ale przy tych ludziach czuję się jak kloszard tym bardziej, że często w rozmowie wychodzi ze nas na mniej stac. Jak byli u nas to dziewczynka dziwila się ze moja corka nie ma np laptopa albo jakies super interaktywnej gry albo matka dziwiła się ze ubieramy córkę w c&a lub reserved bo to taka zła jakosc, jakby w ogole nieswiadomi ze sa ludzie mniej zamozni od nich. Co Wy o tym myslicie i czy byloby Wam glupio w takich sytuacjach

Gość co się dziwisz matce
tej dziewczynki? Sama napisałaś, że tam, gdzie teraz mieszkacie są ludzie bardziej zamożni od Was. Pewnie mają wszystko lepsze i myśleli, że obok nich zawsze będą mieszkać ludzie na podobnym poziomie materialnym.

Gość rttr
nie, bo pieniedze nie musza oznaczać klasy . NA przyklad wisniewski michał ma pieniadze , a nie ma klasy i przeklina . A w zyciu klasa jest najwazniejsza

Gość rttr
Pieniadze nic nie znacza .

no tak dziecko sie może dziwić, albo jakas inna rodzina, ale Tto Ty jesteś odpowiedzialna za swoją rodzine, przecież nie wytykają was palcami :) a na wszystko można znaleźc argument, po co dziecku z podstawówki laptop, co będzie chciało w wieku 16 lat? odpowiedzialnośc od najmłodszych lat i uczenie jej też jest wazna :)