Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lologia

jak długo może być w zębie fleczer dentystyczny ?

Polecane posty

Gość lologia

mam kosztowne leczenie kanałowe zęba i na razie nie stać mnie na zakończenie leczenia jak długo mogę mieć w zębie ten fleczer ?

Gość lologia
.

Gość Van Zann
wsadź sobie tampon :classic_cool:

Gość lologia
tampon wsadzam sobie tylko raz w miesiącu przez 4 dni fleczer mam w innej dziurze

Gość ja:))))
Fleczer może długo być w zębie. Tak jak ktoś wyżej napisał- aż wypadnie, ale wtedy to znowu by trzeba było czyścić. Spokojnie 3 tygodnie da radę.

Gość po;lef;wefn
maksymalnie do miesiąca... ale jeżeli wypadnie to od razu trzeba założyć nowy!! dodatkowo powiem, że nie można tak zostawić zęba... że już nie boli to nie znaczy, że już wszystko z nim ok... jezeli zaniedbasz leczenie bol powróci... albo ząb już będzie do usuniecia..

Zakładałam dzisiaj podobny temat. Fleczer to ten pomarańczowy opatrunek (tak powiedział mi dentysta)? Też leczyłam kanałowo i przerwałam na kilka miesięcy. Ta niby plomba mi wypadła całkiem. Czyli całe leczenie od nowa?

Tylko mój temat skończył się kłótniami kto na tym forum jest a kto nie jest stomatologiem. Siedem stron i nic konkretnego się nie dowiedziałam.

Gość po;lef;wefn
trzeba leczyć od nowa...

Gość po;lef;wefn
ponieważ kanaly zostały już zanieczyszczone na nowo... i znowu trzeba zęba opracować i założyć opatrunek.. dodatkowo przy zaniedbaniu leczenia dentysta na pewno nie zrobi już tego bezpłatnie..

Gość po;lef;wefn
mówię o prywatnych gabinetach... nawet jak wczesniej zaplaciłaś za zatrucie zęba, opatrunek czy tez opracowanie kanalów - do tego momentu co miałąś robione - jezeli chcesz wznowić leczenie to znowu prawdopodobnie za to zaplacisz... to żadna oszczędność. poza tym lekarz najpierw oceni staan tego zęba.. czy po paru miesiącach nie jest o wiele gorzzej... i wiadomo jaki moze byc skutek

Gość gość
ja nosze ponad rok