Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocydziewczyny

Pomocy dziewczyny,stan zapalny... :(((

Polecane posty

Gość pomocydziewczyny

hej, nie wiem komu sie wygadac,i poprosic o rade, ktoras z Was miala napewno przyjemność stanu zapalnegp pochwy,moje objawy: -szczypanie w miejscu intymnym -czasem chwilowy ból w pochwie, jakby ktoś mnie tam uderzyl Nigdy nie mialam w miejscu intymnym zadnego stanu zapalnego. Moge jechac,ale to dosyc skomplikowane do ambulatorium ginekologicznego 6km.dalej. Powiedzcie mi, co robic,czy to jest grozne? Moge poczekac do poniedzialku i jechac do lekarza? Dodam,ze uplawy mam, koloru bialo-zoltego,do okresu jeszcze ok.10 dni, biore tabletki antykoncepcyjne novynette, mam bardzo daleko do swojego gina,i raczej mi przez telefon nie pomoze. Kupilam w aptece krem,plus globulki (krem 2-4 razy dziennie,globulki 1x dziennie na noc) z substancja CLOTRIMAZOL. Dodam,ze3 jestem w Niemczech,i mam tu troche dziwne ubezpieczenie,ale nie wazne. Tylko,czy naprawde jest koniecznosc,zebym grzala do tego lekarza? Tym kremem pomarowalam sobie miejsca intymne 30min.temu Ostatni stosunek plciowy ok.9mcy temu. Z gory dziekuje za pomoc,bo jestem panikara....

Gość pomocydziewczyny
aaa,objawy od wczorajszego popoludnia wystepuja,i pierwszy raz w zyciu :(

bierz narazie to co masz i czekaj na efekty. kup sobie urinal jeszcze jak tam mają.

Gość pomocydziewczyny
dziekuje Ci bardzo:)

Gość pomocydziewczyny
ktos jeszcze cos moze z wlasnego doswiadczenia napisac?

Gość tez mi cos
Clotrimazol powinien pomóc, jest skutecznym fajnie, że bez recepty, bo w Polsce glubulki tylko na receptę i jak coś się dzieje, to trzeba grzać do lekarza. Tylko krem można kupić bez, a pomaga jak to krem tylko na objawy na zewnątrz. Będzie dobrze.

Gość Don Oskaro
pipka Cie szczypie ? ja Ci ją poliże chcesz ? to napisał facet

Gość żę tak powiem
A ja polecę Ci sprawdzony sposób na zmnijeszenie objawów w postaci pieczenia zaaplikuj sobie jogurt naturalny tzn. na palec i " do środka" powiino załagodzić pieczenie do momentu wizyty u lekarza, stosowałam gdy byłam na wakacjach i nie mogłam skorzystać z pomocy lekarza, pomogło

Gość pomocydziewczyny
Dziekuje dziewczyny:) Juz czuje mniejszy dyskonfort,rozmawialam kolejny raz przed chwila z ginkiem swoim, podziwiam Go za cierpliwosc,i powiedzial,ze za pare dni zapomne o problemie. A to jak bedziesz potrzebowac,to Ci globulski wysle,aż 8eeuro razem z kremem,ale sa 3 sztuki globulek,i tubka kremu. Na razie sie uspokoilam Dziekuje jeszcze raz:)

Gość pomocydziewczyny
a jeszcze powiedzcie mi, czy normalne,ze boli mnie brzuch tak calkiem nisko,niby na okres,ale sa to rzuty bolu? Czy to znaczy,ze jednak cos jest nie tak? Chyba forum zarazilam :D

Gość mnie sie tez wydaje
ze grzybica , nie chorowałaś ostatnio ? antybiotyki albo osłabienie organizmu ? Clotrimazol powinien pomóc , ja miałam sam krem bodajże 4 % i smarowałam w środku pomogło

Gość pomocydziewczyny
Dziekuje za odpowiedzi! Upławy: biało,zolte, ciagnace sie, czasem przy podcieraniu jakby skrzep wypada w kolorze mocno brunatnym, piecze w pochwie, po Clotrimazolu juz prawie nie piecze,ogolnie dyskonfort sie zmniejszyl. Teraz jeszcze jedna sprawa, minelo 3 lata odkad bralam novynette, czyli 2,5 roku bralam,pol roku przerwy i teraz znowu zaczelam, i koncze pierwsze opakowanie po przerwie. Apetyt wrocil,ale to chyba ze stresu nie mialam go.

Gość pomocydziewczyny
ostatni antybiotyk bralam w czerwcu zeszlego roku przed wyrwaniem zeba, a nawet nie pamietam kiedy ostatnio bylam chora, kremem posmarowalam obficie 2 razy dzisiaj jak sie poloze do lozka to zapodam sobie globulke.

Gość pomocydziewczyny
Dzieki Aga,ale ja siedze w Niemczech i musze szukac polskich odpowiednikow,bo tylko w jednej aptece w miasteczku sa normalni ludzie i juz dawno powiedzieli,ze mam przychodzic z polskimi nazwami, bo oni maja w komputerze problem,i mi znajda,i sprawdza sklad,no,ale dzisiaj mialam nie po drodze, i musi mi wystarczyc clotrimazol. Ale juz o niebo lepiej niz rano...

Gość pomocydziewczyny
Dzieki Aga:)

Gość pomocydziewczyny
MaxTwoje rady sa zawsze zajebiste:))) Dziekuje Ci za poprawienie mojego cholernego humorku wisielczego :)))) Gdyby nie Ty kafe choroby by nas wszystkich zabily :D:D:D 🌼

clotrimazolum jest na grzybice, skad wiesz ze nie masz infekcji bakteryjnej???

Gość pomocydziewczyny
wiosna, dobre pytanie,wszystkie objawy pasuja i cltrimazol pomaga ! Jak mi nie mina wszystkie objawy w poniedzialek ide do lekarza,i tak do poniedzialku nie mam jak fizycznie sobie isc do lekarza. Po rozmowie z moim ginkiem, po pojsciu do apteki wyszlo,ze to pieprzone grzyby ;/ Ale skoro lek pomaga,to moze to i grzyby;/

Gość pomocydziewczyny
Dzien Dobry:) Ale sie super czuje:))) Zero objawow:))) To co lepiej skonczyc to opkawanie, czyli jeszcze dni na noc globulki i ten kredm dorazy dziennie? Milego i dzieki Wam:)

Gość ta smaruj 3 ,4 dni
minimum ,żeby zaleczyć a do gina i tak idź

Gość pomocydziewczyny
Dzieki Aga, masz racje, skoncze to opakowanie:) Pozdrawiam!