Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badania państwowo

Na jakie badania na pierwszej państwowej wizycie w ciąży mogę liczyć?

Polecane posty

Gość badania państwowo

Na jakie badania na pierwszej państwowej wizycie w ciąży mogę liczyć? Czy chętnie zlecają badania typu toksoplazmoza,cytomegalia,wr itp.??

Gość jhuihiu
ja toxo musialam zaplacic, dostalam skierowanie na grupe krwi, mocz morfologia cukier hiv i dwie rzeczy które nie pamietam

Gość to chyba zależy w którym tygod
niu jest ta pierwsza wizyta

Gość sedomillka
ja mialam grupe krwi, crp, morfologia i mocz

Gość badania państwowo
no to będzie skończony 9 tydzień

Gość grattatata
ja mialam grupe krwi, morfologię, mocz, tsh, toxoplazmozę, kiłę, HIV, HCV, tylko różyczkę robiłam poza nfz

ja miałam: - morfologię - krzywą cukrową - mocz - grupę krwii w pierwszej ciąży a w drugiej przeciwciała bo mam Rh- -wr - hbs - cytologię - toksoplazmozę w pierwszej ciąży a w drugiej niekonieczna bo tam wynik pochorobowy był - hiv w pierwszej ciąży a w drugiej pytała czy chce ale nie chciałam bo nie miałam się jak zarazić przez okres międzyciążowy chyba tyle aaa i skierowanie na usg bo moja lekarka u siebie nie robi tylko do szpitala wysyła na usg

Gość a to zależy
ja byłam chodzę państwowo, tj chodziłam (niestety poroniłam), a że była to ciąża planowana to już przed nią chciałam jakieś badania zrobić. I skierowanie na toxoplasmoze, cytomegalię dostałam bez problemu. Tylko ze i tak czy siak to badania płatne (tsh było darmowe). Później już w ciąży morfologia, posiewy, grupę krwi robiłam normalnie (tj ze skierowaniem i darmowo)