Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kuba08

Krzywa przegroda nosowa

Polecane posty

Gość kuba08

Mam 17 lat. Kilka miesięcy temu zdałem sobie sprawę, że mam krzywą przegrodę nosową. Wkładając palec można wyczuć, że owa przegroda bardziej jest wygięta w prawą stronę, przez co lewa dziurka jest większa. Co nieco dowiadywałem się w necie o tym i ludzie piszą, że mają problemy z nieprawidłowym oddychaniem, chrapaniem, częstymi infekcjami itd. Jak dotąd nie zaobserwowałem u siebie podobnych powikłań, ale wolę być zapobiegliwy, by nie mieć problemów w przyszłości (bo w końcu niewykluczone, że mogą się pojawić). Dlatego też rozważam operację nosa. Innym powodem jest też fakt, że w ciągu ostatnich 3-4 lat pojawił się u mnie garb (czytałem, że jest między innymi wynikiem tej krzywej przegrody - genetycznie raczej nie, bo nikt z rodziny nie ma garba). Stąd moje pytania: 1/ Czy prostując przegrodę, chirurg "pozbędzie" się również garba, wyrównując mi nos (takie 2 w 1)? 2/ Czy zabieg może być przeprowadzony teraz, czy jednak poczekać z tym? 3/ Gdzie się zgłosić i ile to kosztuje? Czy potrzebuję jakiegoś skierowania itp.? Bardzo proszę o wypowiadanie się osób doświadczonych, które przeszły taką operację. Z góry bardzo dziękuję.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować