Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jem lazanie7

CO TO ZA CHOROBA???????????????!!!!!!!!!!!!!!!!! OBJAWY JAK PRZY PADACZCE

Polecane posty

Gość jem lazanie7

o charaktecze toniczno-klonicznym tzn: utrata przytomnośći, wyprężania kończyn i tułowia,przygryzienie języka, ślinotoku, wszystko to trwa kilka sekund, po czym następują drgawki kończyn i tułowia, utrzymujące się do 5 min. przytomosc odzyskuje po około 6- do 10 minut. bylam i kilku specjalistow na wnikliwych badaniach jednak zaden z nich nie stwierdził u mnie padaczki. dodam ze zdarzyło mi ise to 2 razy w życiu, raz w październiku a kolejny tydzień temu...... każdy z tych ataków był zaraz po porannym papierosie, nadmienie również ze cieprię na anemie........ co to może byc??

Gość Dr House .
Hmmm... Pewnie anemia :P heeh

Gość l3l3
a miałaś rezonans lub TK ?

Gość jem lazanie7
tak miałam rezonans, eeg i wszystkie inne badania....

Gość ciekawe ,bo mój były znajomy
też coś takiego miał....Zdaje sie robił rezonans i tez nie wyszła epilepsja.Zalecono mu zażywanie depakine.Też palił i sporo pił,non stop przed kompem ,może też nie wystarczająca ilość snu... Słuchaj nie wiem ale czytałam kiedyś o związku takich rzeczy z hiperprolaktynemią,może zorientuj sie w temacie...Może też jestes zarobaczona(to nie żart) walnij coś na robaki najlepiej ziołowego ....Nie ma nic bez przyczyny pozdrawiam

Gość l3l3
MOŻE KOREANKE OBSERWUJESZ ?

Gość jem lazanie7
nie

Gość jem lazanie7
myslalam ze to jednorazowy przypadek ale teraz ostro sie wystraszyłam jak znowu obudzilam sie w karetce

Gość moja siostra ma identyczne
objawy i jest to padaczka. Co najśmieszniejsze, w jej eeg i rezonansie oraz TK również nie wykazywał jej mózg cech padaczkowych, jednak na padaczkę wskazywały objawy kliniczne. Pomijając, że padaczka może mieć naprawdę wiele postaci, objawów i obrazów jakie dają wyniki badań. Ataki ma około raz na kilka lat - przy braniu leków ataków brak. A przyczyną było wg lekarzy : na tle nerwowym. W sumie fajki Ci nie pomagają, ale nie uważam, żeby one były przyczyną ataków.

Gość znafca hydraulicznomedyczny
ciąża ujarana

Gość jem lazanie7
zapomniałam dodac... te kilka miesiecy temu mialam ogromny stres, rozstanie z narzeczonym itp, teraz tez mam troche nerwow ale nie wydaje mi sie ze to od tego... a moze sie myle?.......

Gość bo poczta polska nie jest
prawa-tywa jestes glupsza niz ustawa przewiduje :D najpewniej neurologiczne, wiec szukalabym jednak zrodla w tego typu chorobach, ktore niszcza OUN. moze SM?

Gość bo poczta polska nie jest
w sumie to powiem ci tak: nerwica moze ci dac objawy chyba kazdej powaznej choroby przy nasileniu. jesli od strony neuro byloby OK, to szukaj u psychiatry