Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

przystojniak x men

jak sie robi bigos

Polecane posty

Gość mortadelaaaa
przypomniałes mi, że mam na balkonie kapuche na bigos :D zawsze biorę przepis z googla, za każdym razem inny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
kiszona kapuste wrzucasz do gara i dusisz wiele godzin az bedzie miekka, dodajesz uduszone grzyby z wywarem oraz podsmazone miesa np wieprzowinę, boczek z cebulką, dodajesz listki laurowe, ziele angielskie, duzo pieprzu, duzo czosnku, sól, dalej to dusisz az sie zapachy i smaki przegryzą, następnie smakujesz jesli jest zbyt kwasna to dodajesz 2 lyzki miodu, na koniec wlewasz pol szklanki czerwonego wina aha, jesli kiszona kapusta jest za kwasna to ja pluszczasz kilka razy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przez wieeeleee godzin z kapusty zrobi ci sie breja wiec warto by sprawdzic ile to sie powinno gotowac :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sie bierze duzy gar
ze 3 kg kiszonej kapusty, ok.1.5 kg slodkiej, zalewa woda tak by kapuste przykryla i gotuje sie az do miekkosci (proporcje wg uznania) rownoczesnie kroisz wedline, boczek, mozesz dac kawalki np miesa ugotowanego wczesniej do drugiego gara i kiedy juz to dobrze poddusisz, dodajesz ok 60-70 dkg pokrojonej cebuli do tego miesa. Dusisz do miekkosci Bigos sprawdzasz czy nie za kwasny. Jak za kwasny, odllewasz kwas do jakiegos naczynia, a do gara z kapusta uzupelniasz gotowana woda. To mozna zrobic na samym poczatku przeplukujac kwasna kapuste woda przez sitko zachowujac na bpku zapas tego kwasu na wszelki wypadek Na koncu laczysz wszystkie skladniki, dodajesz suszone grzybki, przyprawy, mozna dac troche majeranku, czosnek, garsc rodzynek, kieliszek wina, niektorzy daja odrobine przecieru pomidorowego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sie bierze duzy gar
gotuje sie kapuste na niezbyt duzym ogniu od 2 do 4 godzin

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sie bierze duzy gar
oczywiscie wieksza ilosc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sie bierze duzy gar
a do jajecznicy bigos...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a zrób bigos
tylko ze słodkiej kapusty, też jest smaczny i krócej się gotuje

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×