Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
KROSTKAAA

UCZULENIE NA GLYKO A 12%?

Polecane posty

Witajcie Mam problem, 2 dni temu zaczęłam stosować GLYKO A 12% na przebarwienia, zaskórniki - generalnie na poprawienie kolorytu cery. Trochę już wiem o kwasach (stosowałąm migdałowy ok 20%, po jakimś czasie triacneal - ok 2 tygodnie ale wystraszyłąm się wysypu, tzn pogorszenia stanu cery o czym nie doczytałam, że tak ma być i przerwałąm kuracje) Nie chodzę na solarium, nie opalam się, nie mam uczulenia od produktów spożywczych. Po nałożeniu GLYKO A - standard, szczypało przez 10min i przeszło i tak 2 aplikacje na noc zastosowałam. Dziś obudził mnie świąd na twarzy! Tysiąc małych krosteczek na policzkach, i brodzie, policzki zaczerwienione i okropnie swędzi. Staram się nie dotykać. Piję wapno od rana ale średnio pomaga. Na pozostałych partiach twarzy, tych które mi się przetłuszczają (strefa T) nie ma takiej reakcji, tylko na policzkach tu gdzie skórę mam normalną. Powinnam odstawić GLYKO A, czy smarować tylko miejsca z problemami czyli czoło o nos? Czy mogę być uczulona na kwas glikolowy? Proszę o odpowiedź osoby z doświadczeniami :) z góry dziękuję :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować