Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bcvbbcbcvbcvbvc

ALLEGRO Dlaczego sprzedający zniechęcają do kupna, doliczając do każdej kupionej

Polecane posty

Gość bcvbbcbcvbcvbvc

rzeczy np. 1,50 do przesyłki?

Gość bo poczta polska nie jest
instytucja charytatywna i za usluge przeslania paczki/listu pobieraja oplate, a sprzedawca tez musi wyjsc na swoje.

Gość idesiezabicnormalnie
za drogę na pocztę

Gość bo poczta polska nie jest
a zreszta, z wlasnego dosiwadczniea ci powiem, ze ja produkty na allegro wybieram takze pod katem oplat za przesylke. bardzo czesto sprzedawcy naliczaja oplate 1 raz za kilka przedmiotow. poszukaj wiec innego sprzedawcy, jesli mozesz, jesli jakis ci nie odpowiada

Gość polak potrafi
dlatego że rzeczy droższej o 1,50 nie kupiłabyś bo wyświetliłaby się poniżej ofert "tańszych" o 1,50

Gość bcvbbcbcvbcvbvc
bo poczta polska - u większości sprzedawców za przesyłkę płacę raz. Tutaj każda dodatkowa para legginsów/jakieś tam bluzki to +1,50 zł do przesyłki. Czyli przykładowo jedna bluzka - 7 zł 2 bluzki - 8,50 3 - 10 zł i tak dalej :O

Gość bo to oferta dla krretynek
takich jak ty ktore sortuje wg ceny i kupuja tam gdzie najtanszy towar nie patrzac na koszt przesylki. gdyby towar byl drozszy o 1.5zl to nie znalazlabys tej aukcji bo dla ciebie liczy sie tylko to co najtansze a ona najtansza nie bylaby wtedy.

Gość bcvbbcbcvbcvbvc
Chyba kpisz :O Nie znasz mnie a piszesz jakieś farmazony. Zawsze to sprawdzam, tak jak teraz, a nie jak już ancisnę "kup teraz" 🖐️

Gość polak potrafi
jeśli sprawdzasz to co to za różnica rzecz droższa o 1,50 czy przesyłka za 1,50 ?

Gość bcvbbcbcvbcvbvc
Bo wolę znaleźć rzecz w tej samej cenie, a nie jeszcze dopłacać 🖐️ I już znalazłam u innego sprzedawcy :)

Zależy od wagi tych rzeczy :) Dobrze sobie przykładowo wyliczyć ile mogą ważyć 3 bluzki z wagą koperty, no i sprawdzić w cenniku poczty polskiej ile za to wychodzi (pamiętając że sprzedawcy z kontem firmą doliczają do ceny z cennika poczty 23% VATu, bo uwzględniają wysyłkę na paragonie i jest wyższa, no i mogą groszowo zaokrąglić). No ale przykładowo koszt wysyłki 2 par kozaków jest na pewno wyższy niż koszt wysyłki jednej ;) Swoją drogą się ostatnio przy torebkach wkurwiłam mocno, w cenniku za każdą dodatkową torebkę 5 albo 6 zł przy przesyłce kurierskiej (a w nich jest waga do 30 kg przy tej samej cenie :o). No i w ramach protestu kupiłam u kogoś, kto kosztów nie zawyżał tak drastycznie, tylko normalnie o tyle o ile by mogły wzrosnąć opłaty za paczkę pocztą ;)