Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagnaaa0000

ma ktos 1.5 rocznego smyka?? - grupa wsparcia :)

Polecane posty

Gość jagnaaa0000

Mamusie 1.5 roczniakow, laczmy sie i dzielmy doswiadczeniami, radosciami i smutkami zwiazanymi z wychowywaniem naszych malenstw :):)

Moja córeczka kończy 16 miesięcy dokładnie 16 stycznia :). Jest bardzo ruchliwym dzieckiem, wszędzie jej pełno.

Gość jagnaaa0000
ja tez mam corke :) Tylko, mu mamy niekonczacy sie problem - jest alegrikiem i nie moze jest bardzo duzo produktów :( Mam nadzieje, ze kiedys z tego wyrosnie... A opowiedzcie cos o Waszych dzieciach? Duza juz mowia? Moja kilkanascie podstawowych slow wymawia. :)

Ja bylam alergiczka jako dziecko, do dzis pamieitam jak nie moglam jesc czekolady a bardzo chcialam...tak wiec naprawde wspolczuje tymbardziej ze podobno dokladne testy alergiczne mozna dopiero po 5 roku robic

Odnosnie mowienia to mowi sporo pojedynczych slowek, czasem powie mama daj. Jej ulubionymslowem jest NIEMA. o co nie za pytam to jedna odpowiedz-niema , no chyba ze jest w zasiegu wzroku to pokaze :)

Moja Marika mówi- mama, tata, baba, tuku tuku, i jakieś po swojemu słowa ;). Moja mała niestety ostatnio dużo choruje, od kiedy starsza córka poszła do zerówki :/. A ile waży twoja córka? Bo moja 10 kg i ma 85 cm wzrostu.

Gość Maaalutkaa
Ja mam 15 miesiecznego synka ma na imie patryk. jest bardzo klutliwy;) i krzyczacy uwielbia wspinac sie po mebelkach

Gość Mama20miesięcznej
Czy ja też się mogę przyłączyć?

Moja córcia lubi tańczyć, jak tylko słyszy muzyke to biegnie i tańczy sobie :). Troche za sprytna jest na moje, bo wszędzie wejdzie. A to czasami niebezpieczne.

Gość Maaalutkaa
Mojego ubieram w ciuszki na 80 a wazy 9300 ;) mowi najczesciej tata. dej to. nie. ciocia (cos w tym stylu) baba dziadzia. co. ;)

Gość kaskaada
moja córka ma 18 miesięcy. Jest bardzo ruchliwym dzieckiem, sika już na nocnik:) A za 9 miesięcy będzie miała rodzeństwo.:)

Gość Maaalutkaa
Moj maluch mial atopowe zapalenie skory. ale juz jest okej je jogurty pije mleko ;)

Gość Maaalutkaa
To gratuluje ;) ja bym sie jeszcze na 2 nie zdecydowala za bardzo szkrab daje w kosc.

Ja mam już trójkę dzieci :), a marzy mi się czwarte ;). Ale jeszcze nie teraz, planuje za około 8-10 lat czwarte dziecko :).

Gość Maaalutkaa
kamilka dlaczego tak pozno? te 4 bedzie mialo slaby kontakt z rodzenstwem.

Gość jagnaaa0000
Maalutkaa - moja corka tez ma atopowe zapalenie skory :( powiedz jak wyszedl z tego Twoj syn? Ile mial latek? Ja mojej podaje syrop przeciwalergiczny juz 3 miesiace, co prawda widze duza poprawe, ale do konca od 5 miesiaca zycia nie moge jej wyleczyc :(. Zal mi jej strasznie bo chcialaby jest to co mama i tata a nie moze :( ciagle osobno jej gotuje. Kaskada - gratuluje :) ja tez planuje zaczac starania ale gdzies w lipcu czy sierpniu, bo jak na razie nie dalaby rady, bo mala jest jeszcze za malutka.. A moja corka wazy cos ponad 10kg, a wzrostu nie wiem ile ma, bo jej nie miazylam ale ubieram ja w rozmiar 80 lub 86 :)

Teraz chce szkołe skończyć, później jakieś studium zrobić, troche popracować a dopiero potem na dziecko kolejne chce się zdecydować dlatego dopiero za 8-10 lat. A młoda jestem jeszcze ;), za 10 lat bede miała 35 lat :).

Gość jagnaaa0000
Kamilka - masz naprawde sliczne dzieci :) widzialam galerie :):) Ja tez bym chciala miec duza gromadke, ale maz nie za bardzo.. :( Mam do Ciebie pytanie? Ci sprawilo, ze zdecydowalas sie na 3ke dzieci i jeszcze 4 planujesz?

jagnaaa0000- bardzo lubie dzieci, sama jestem z rodziny wielodzietnej, mój mąż tak samo. Zawsze chciałam mieć dużo dzieci ;), teraz mam troje i nie wyobrażam sobie jakby ich nie miało by być ;).

Gość Maaalutkaa
Jagna ja swojemu dawalam mleko bebilon pepti i smarowalam go masciami jedna z nich to protopic. maly jak mial 6 mies odrzucil te mleko i dawalam mu normalny bebiko ale zamiast 6 miarek 3 miarki plus kleik i tak co jakis czas dodawalam. i mu przeszlo stopniowo go przyzwyczajalam teraz nawet wypije mleko z kartonu i jest okej. kamilka no chyba ze tak. ja bym chciala zaczac starania jak malutki bd mial 3 4 moze 5 latek zebym miala wiecej czasu dla noworodka

Gość Maaalutkaa
Jagna polecam tez emulsje do ciala atoperaj baby to bardzo mojemu synowi poprawilo skore 250ml 30zl chyba

Maaalutkaa- taki czterolatek albo pięciolatek jest dosyć zajmującym dzieckiem ;), wiem co pisze bo mój drugi synek ma prawie 4 latka i wszędzie za mną chodzi, nawet do wc za mną biegnie i pyta mnie o wszystko.

Gość Maaalutkaa
Myslalam ze jak jedno do szkoly pojdzie to z 2 bd latwiej

A co dajecie do jedzenia swoim dzieciom? Bo ja mojej już prawie wszystko, ale daje jej jeszcze 2 razy mleko dziennie, rano i wieczorem. Robie jej kanapeczki i ładnie sobie je sama :).

Maaalutkaa- niby łatwiej, ale np po dziecko ktoś musi iść do szkoły, zaprowadzać a z małym dzieckiem to raczej nie jest takie proste. U mnie na razie tylko Dominika, ta co ma 6 lat, chodzi do szkoły, Krystian siedzi w domu, ale za półtorej roku idzie do zerówki już.

Gość Maaalutkaa
Moj maly tylko parowki je sam ;) a kanapki ciapia sie po podlodze grzybow i kapusty mu nie daje. mleko rano i wieczorem mleko gotowane z kaszka manna (kartonowe mleko)

Gość jagnaaa0000
No moja tez sama juz je, tylko potem mam kupe sprzatania po tym jej jedzeniu ... :) Tez jej daje 2 razy dziennie mleko bebilon pepti z kaszka. Moja jest na diecie caly czas.. je tylko mieso z indyka, warzywa ale nie wszystkie z owocow tylko jablka gruszki sliwki i czasem banana. Kanapeczki tez je, bardzo lubi chlebek i bułki z maslem :) Slodyczy jej w ogole nie daje, czasem tylko chrupki kukurydziane albo wafle ryzowe.

Gość Maaalutkaa
Tesciowa mam chetna do pomocy ;) nie bedzie zle. ;) W czerwcu z ojcem patryka bierzemy slub wiec te z bedzie to malucha swieto mam nadzieje ze dobrze zniesie taka impreze ;)

Moja Marika pije bebiko 3 z kaszką smakową. Parówki też je sama, Ostatnio próbowała sama jeść ziemniaczki, ale wkurzała sie że nie może widelcem trafić :D. A ona jak się wkurza to tak głośno krzyczy że uczy bolą ;).