Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jagnaaa0000

ma ktos 1.5 rocznego smyka?? - grupa wsparcia :)

Polecane posty

Gość Maaalutkaa
A jak dajesz jej czekolade to tez ja wysypuje?

Gość Maaalutkaa
Moj wszystko wymusza krzykiem bije i szarpie dzieci nie wiem co z tym zrobic. ostatnio tez gryzie

Gość jagnaaa0000
Ja jej nie daje czekolady. Nigdy jej nie dalam. Zero slodyczy.

Gość Maaalutkaa
Aha tak wychowujesz ;) a próbowałas dac jej np 2 lyzki jogourtu i sprawdzic czy wysypie?

Gość jagnaaa0000
dawalam kiedys te serki dla dzieci, ale przestalam bo ciagle ja wysypywalo a nie wiedzialam od czego. Do tej pory jak ja wysypie to nie wiem po czym bo zawsze jest kilka mozliwosci :(

Gość Maaalutkaa
Rozumiem mojemu przeszlo. je mleko jogurty wszystko co zapragnie ;) ale przedtem tak nie bylo. ja mykam spac bede jutro. calusy

Gość mama 18 miesięczniaka
Witam. Moje szczęście 30 grudnia skończyło półtora roku.:) jest alergikiem. ale ma tylko skazę, nie ma azs. podobnie było u Ciebie Malutka,bo alergia pokarmowa mija z czasem a azs nie. Mój Olo na razie nie wyrósł z alergii. Mówi mama,tata, baba, dziabo-na dziadka, naśladuje odgłosy zwierząt, pojazdów-inaczej samochód, inaczej autobus i pociąg. dużo mówi po swojemu. mówi tak i nie. jak u Was z nocnikiem i jedzeniem z butelki?

Gość Maaalutkaa
mi powiedziano ze to azp. wiec tak myslalam. maly pije z butli ale rano i wieczorem woli byc wyreczany przez kogos. nocnik? ucieka z niego. a jak z usypianiem? o ktorej ida spac i jak zasypiaja moj chodzi spac o 19 daje mleko na rekach potem do lozeczka glaskam go chwile mrucze i wychodze z pokoju. placza wam dzieci w nocy?

Mój je sam od dawna, na pewno roku jeszcze nie miał jak trzymał butelkę i właśnie chciałabym go już oduczyć. nocnik wie do czego służy,ale jak widzę że robi kupę i pytam czy chce nocnik to mówi że nie,a jak pytam po co jest nocnik to idzie, bierze go i siada. ale nie chce się załatwiać. może za dużo wymagam... czasami budzi się z płaczem, biorę go wtedy do nas do łóżka i przytulam,mówię że mama i tata tu są i odkładam do łóżeczka żeby poszedł spać. zawsze sam zasypia i odkąd pamietam to sam zasypiał. Lekarze często mówią azs nie robiąc badań i nie mając podstaw. łatwo szybko to zdiagnozować i dać silny lek który pomoże nawet jak to tylko alergia na białko mleka lub jakiś składnik danego mleka. A protopic to ostateczność. my od czasu do czasu stosujemy elidel,bo jest słabszy,ale to tylko jak jest bardzo źle.

Gość Maaalutkaa
A o ktorej chodzi spac? jest grzeczny? Jak idziecie do znajomych?

Przepraszam,że dopiero teraz,ale musiałam się trochę pobawić z małym i obiad mężowi zrobić :) grzeczny to pojęcie względne jak patrzę po dzieciach znajomych to pozwalają swoim dzieciom na więcej niż ja synkowi. ma czasami takie swoje humory,że marudzi i popłakuje o wszystko ale wtedy nie zwracam na to uwagi i mu mija. nie pozwalam mu na rzucania się na podłogę, bicie innych czy wymuszanie. na ogół jak idziemy do znajomych to grzecznie siedzi w miejscu i bawi się, ogląda książeczki czy próbuje układać klocki. trochę pobiega i pogania za piłką. reaguje na nie wolno, nie rusz tego itp. nie zdejmuje niczego z regałów,jak inne dziecko chce zabawkę którą on się bawi to oddaje bez płaczu. zasypia koło 20. zaraz idę go kąpać i dam mu butlę, zje, umyje zęby i pójdzie spać. A jak Twoje dziecię?