Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zabulka pyta

Jak karmić poł roczne dziecko ze skazą białkową???

Polecane posty

Gość zabulka pyta

Jakies rady,przepisy???

Gość mamama27
ja dawałam słoiki bez mleka i masła - plus nutramugen z kaszką ryżową

Gość moje dziecko ma azs
Nie podawaj niczego co zawiera mleko lub białko jaja kurzego. U nas słoiczki uczulały. patrz wszędzie na skład. nasze przykładowe manu w wieku 6 mcy I śniadanie mleczko II śniadanie gotowane jabłko-kilka łyżeczek i po pół godzinie mleczko. Obiad gotowana marchewka z ziemniakiem. podwieczorek i kolacja mleczko. ale dieta była rozszerzana od 5 miesiąca. każda nowość pojedynczo przez 5 dni. powodzenia.

Gość moje dziecko ma azs
Pisząc w jadłospisie mleczko chodzi mi o nutramigen :D

Gość bbbbbbbbbbbbbjjjjjjjjjjjjjjjjj
dziewczęta a jak wprowadzić gluten dziecku ze skazą?

Gość Praktyczna mama 34
Niedawno znalazłam bardzo dobry zbiór porad na ten temat: http://tnijurl.com/c17b3cfb02e6/ ta kobieta przeszła wszystko ze swoim dzieckiem - bardzo polecam

Gość mamama27
gluten normalnie - gluten a skaza to dwie różne rzeczy ja podawałam normlanie - w 6 m-cu życia pół łyzeczki kaszy manny z bobovity do słoiczka z owocami - po 1 czy 2 miesiącach dałam pełny posiłek z glutenem: kaszke zbożową lub sloiczek z czymś co ma gluten na opakowaniach pisze czy zawiera mleko albo masło i czy zawiera gluten aa i jajko też normalnie dawałam - pół żółtka itd

Gość hvmjolka
menu wzbogać o Sinlac, mleko bebilon pepti lub nutramigen, oczywiście dieta musi być pod kontrolą lekarza ! żeby dziecko nie miało żadnych niedoborów najczęstszy błąd polskich matek to zbyt mało tłuszczu w diecie dziecka, który jest niezbędny dla rozwoju mózgu do zupki dodawaj małą łyżeczkę oliwy z oliwek z pierwszego tloczenia - zamiast masła masło możesz potem powoli wprowadzić - zawiera tylko jeden alergen, a mleko krowie, aż 30 ! gluten normalnie wg. tabeli kaszki z bobovity masz duży wybór bezmlecznych ryż, zupki, mięso, owoce

ja wiem tylko jak przyrzadzić te kaszkę manną? ugotowac na wodzie?

Gość hvmjolka
na wodzie, bo przecież nie dasz surowej :)

wiem ale od dziecka jak słyszę kaszka manna (u nas tez się mówi grysik) to pierwsze skojarzenie mleko:-D

Gość mamama27
ja dawałam taką kaszkę www.bobovita.pl/nasze_produkty/produkty_wg_kategorii/kaszki/KASZKA/459 nic się nie gotuje itd - dawałam normalnie pół łyżeczki takiej z opakowania do owoców - można do mleka a dla nielubiących cukru można zamiast manny dać http://www.zdrowystartwprzyszlosc.pl/nestle/produkty/kaszki/ctl/product/mid/1290/productid/179.aspx nestle zdrowy brzuszek - ma 3 warianty i tak samo pół łyżeczki na początek

Gość mamama27
a i sinlak też jest super - w przeciwieństwie do nutramigenu jest pyszny - no i jest kilka przepisów na dania z sinlakiem - możesz poszukać w necie

Gość tak realnie 555
Każdy przypadek jest indywidualnością, te rady jedna pani drugiej pani nie ujmują istoty rzeczy - posłuchajmy fachowca: http://tnijurl.com/ef84ee67b019/ Praktyczna mama 34 - dzięki, to są niezwykle cenne realne porady

Gość a ja sądze
a ja przyrządzis kaszke na nutramigenie'?

rozrabiasz Nutramigen z wodą w proporcjach jak na puszce - najlepeij, zeby woda była dość ciepła - dosypujesz kaszki dla dzieci z tych, które są na mleku i już - żadna filozofia! jedyne czego nie polecam to gotowania Nutramigenu oraz zbyt mocnego podgrzewania go - ciepło zaostrza ten nieprzyjemny posmak

Gość a ja sądzę
up

Gość ooo to mii chodziło :)
a powiedzcie dziewczyny jaką oliwe kupić najlepiej ? bo jak wiemy jest tego mnóstwo na rynku I przez jaki czas podawać pół łyżeczki glutenu ? i kiedy zwiększyć ilość ? I kiedy można dać cały słoiczek... z glutenem ?

Gość ooo podlaczam sie
do pytania.. czekamy na odp :)

Gość hvmjolka
"rozrabiasz Nutramigen z wodą w proporcjach jak na puszce - najlepeij, zeby woda była dość ciepła - dosypujesz kaszki dla dzieci z tych, które są na mleku i już - żadna filozofia!" Chyba coś się jednej pani pomyliło..., ja mam nadzieję, że chodziło jej o te kaszki, które NIE są na mleku. zawartość glutenu zwiększamy od 9 miesiąca tak mniej więcej oliwa im droższa tym lepsza, tak niestety jest

Gość ddddddd
Witam. Mam półrocznego syna ze skazą. Od drugiego miesiąca na pepti. W 4miesiącu zaczełąm wprowadzanie nowych potraw je już sporo i wszystko OK. Chciała zapytać doświadczonych mam w temacie skazy kiedy mogę a przedewszystkim jak mam wprowadzać białko?

Gość kaczooorowa
ja robiłam prowokację białkiem kiedy córka skończyła rok. zaczęłam od małych ilości białka, parę łyżeczek jogurtu, zupa zabielana, potem coraz więcej, mleko najpierw HA, potem już normalne nan. wcześniej podawałam probiotyk latopic dla dzieci ze skaza i azs, który ma powstrzymać marsz alergiczny. na pewno córka skazy już nie ma, nie ma tez azs, wcina nabiał i jest ok.