Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomarancza88

czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

2miesiace temu bralam tabletki antykoncepcyjne ale tylko jedno opakowanie dostalam okresu i nastepnie w dni plodne kochalam sie z narzeczonym bez zabezpieczenia byl to stosunek przerywany,w dni plodne co drugi dzien,spoznia mi sie teraz okres2tygodnie od 3tygonie okropnie boli mnie kregoslup, a od tygodnia mam klocie w jajnikach i bol w podbrzuszu oraz bola mnie piersi mam je nabrzmiale,czy to mozliwe ze poprzez taki stosunek moge byc w ciazy?czy po braniu antykoncepcji raczej na poczatku w ciaze sie nie zachodzi?bo slyszalam ze trzeba odczekac 3miesiace,ale nie wiem moze to glupoty.

Gość ja-sne
jasne że możesz być w ciąży! Niby hormony mogą jeszcze działać przez parę dni, ale raczej zawsze po pierwszej @ pojawia się już normalna owulacja (pisze raczej, bo czasami bywa tak ze dopiero w drugim cyklu). Tak, powinno się odczekać 3 miesiące po odstawieniu tabletek anty, ale dlatego, żeby organizm przeszedł w swój naturalny rytm, by właśnie ilość hormonów się ustabilizowała. A stosunek przerywany... no w dzisiejszych czasach to metoda żadna i powinnaś o tym wiedzieć, a szczególnie w dniach płodnych jeśli się chce uniknąć ciąży! Zawsze parę żołnierzyków może wydostać się wcześniej ;) a w tych dniach suną prosto do celu, bo szyjka otwarta i śluz im dopomaga ;) skoro spóźnia Ci się okres - zrób test, albo idź na betę i będzie wszystko jasne

Gość ja-sne
no to gratuluję, bo jest duże prawdopodobieństwo że jesteś :) Ale zrób test koniecznie i daj tu znać co pokazał ;)