Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hearts

SOUTH BEACH-30 kg

Polecane posty

Gość Hearts

Czesc :) Zaczynam South Beach mam do zrzucenia dobre 30 kg .Moze ma ktos ochote sie dolaczyc?Od 5.01.12 start! To bedzie dobry rok,idealny na zmiany:)

czesc dziewczyny no ja wlasnie zaczelam dzis 1 dzien hehe co za zbieg okolicznosci

na moim topiku nikt nie stosuje tej dietki wiec bede tu do was zagladac tzn dołączam sie ok?

Gość startująca1
no to super że jest nas kilka :) Może wrzucajmy swoje menu - by czerpać inspirację :) ja nie mam książek bazuję na necie i kreatywnym podejściu ;) by było mi raźniej mój facet zaczął ze mną SB - niestety jest wegetarianinem, więc ma gorzej. Wczoraj moje menu:rano kostka twarogu chudego i pół papryki, do tego kawa z mlekiem w pracy: camembert light plus jogurt naturalny 0% i duuużo wody non stop obiadokolacja: leczo warzywne plus pierś z kurczaka smażona na odrobinie oliwy z oliwek. Dziś: kostka twarogu chudego do tego pół pęczka rzodkiewek i kawa z mlekiem do pracy mam sałatkę - pomidor, pół papryki, 5 oliwek, pół kulki mozarelli light i jajko. Wszystko dosmaczone ziołami i skropione oliwą. obiadokolacja - znów leczo :) może potem jeszcze kefir 0% Nie jestem w stanie jeść 6 x dziennie - nie mam czasu ani nie jestem aż tak głodna ;)

Gość o ja pierdolkam
facet ktopry jest wegeterianinem i do tego na diecie zwanej South Beach to musi byc gej nie facet. Dziewczyno otworz oczy!!!!!

Gość startująca 1
no chyba przesadziałam :( sałatka została w pracy a ja latałam po mieście. Własnie wrąbałam 4 ususzone kabanosy - 2 wieprzowe, 2 drobiowe... Chyba nie są dozowlone, ale...

startujaca to mozna twarog w 1 fazie? ja to w menu co mam wybrane warzywa i tylko niektore bialka ale czytalam ze twarogow i jogurtow itp nie mozna czasami jakistam light

ja to mam a raczej dostalam menu dla tej diety ale takie ktore ma przyniesc raczej efekty a mianowicie 6kg w 14 dni chociaz nie wierze ale jak bedzie 4kg to bede barzdo zadowolona

Gość startująca1
Wklejam to co znalazłam :) NIEDOZWOLONE!!! Drób Gęsi, kaczka, skrzydła i nogi kurczaka, przetworzone produkty z drobiu Jagnięcina Tłuste części takie jak łopatka czy wątroba Nabiał Jogurty świeże i mrożone, lody, mleko pełne, słodzone mleko sojowe, tłuste sery, brie, edamski, Skrobie Maca, makaron, owsianka, pieczywo, płatki zbożowe, ciastka, słodycze, ryż Owoce Wszystkie niedozwolone, soki owocowe Warzywa: buraki, marchew, kukurydza, ziemniaki Wszelkie alkohole, w tym także piwo i wino, nawet w małych ilościach DOZWOLONE !!! Cielęcina (eskalopki, kotlet) Drób (pierś z kurczaka lub indyka) Dziczyzna (królik, zając, sarnina) Jajka W ciągu dnia można wybrać tylko jedną z przekąsek (w nawiasach limit): 1. migdały (15 sztuk) 2. orzechy laskowe (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 3. orzechy nerkowca (15 sztuk) 4. orzechy ziemne (20 małych sztuk) 5. pistacje (30 sztuk) 6. orzechy włoskie (15 sztuk) 7. pestki z dyni (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 8. pestki słonecznika (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 9. nasiona sezamu (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 10. siemię lniane nasiona (1 uncja = 3 łyżki = ok. 30 gr) 11. nasiona soi (1/4 filiżanki) 12. naturalne masło z orzeszków ziemnych (2 łyżeczki) Owoce morza wszystkie Jogurt naturalny 0% Maślanka 0-1% Mleko odtłuszczone 0-1% Niskotłuszczowe mleko sojowe niesłodzone (max 5gr w porcji) Bulion Czosnek Imbir Sery (max 6 gram tłuszczu w porcji) feta mozzarela ricotta, parmezan serek wiejski Słodkie przysmaki do 75 kcal galaretka bez cukru, guma do żucia bez cukru, kako niesłodzone, słodzik, lizaki bez cukru, twarde cukierki bez cukru Tłuszcze olej arachidowy, olej z orzechów włoskich, olej rzepakowy, oliwa z oliwek Tofu gatunki naturalne Awokado Bakłażany Botwina Brokuły Cebula Ciecierzyca Cukinia Ogórki Papryka Pomidory Rukiew Rzepa Sałata Seler Soczewica Szalotka Szparagi Szpinak Fasola (świeża lub suszona) Grzyby Kalafior Kapusta Karczochy Kiełki Wędliny chude beztłuszczowe lub niskotłuszczowe Chudy bekon Szynka gotowana Polędwica

Gość startująca1
Nie można serów tłustych - ja więc jadam chudy twaróg, z resztą z powyższej listy wynika że raczej można. Kurcze, tak sobie myślę, że nawet jeśli to lekkie nadużycie to trudno. Jak zjadam rano po 7 taki twaróg to nie jestem głodna do 13-14 - więc mnie trzyma. Dziś moje menu to: - jajecznica na cebuli z pomidorem plus kawa z mlekiem - zakąska: kefir 0% i kilka orzechów laskowych - leczo plus pierś kurczaka - gotowana soczewica z czosnkiem i oliwą z oliwek.

Gość startująca1
werka jeszcze uzupełnię - znalazłam na innym topicu że twaróg odtłuszczony lub 1-2%^ tłuszczu można :) A kupowałaś już jakieś żółte sery niskotłuszczowe - mnie nic nie wpadło w oko. Kupiłam tylko mozarelle, właśnie twaróg i widziałam sery Hochland w plasterkach light ale za nimi nie przepadam :(

czesc ) jet taki ser żółty odtlusczony na wage , nazywa sie --- hit z ryk) ma ok 13 % tluszczu ja kupuj e go w sieci stokrotka, ale chyba raz kupilam w tesco, mnie smakuje :) pozfrawiam wpadlam tu przypadkiem bo bylam raz na tej diecie I mile ja wspominam - schudlam w 2 miesiace ( 15,5 kg) a m oj cel byl 10

Gość nie przezywaj.... o.oo
Dziś moje menu to: - jajecznica na cebuli z pomidorem plus kawa z mlekiem - zakąska: kefir 0% i kilka orzechów laskowych - leczo plus pierś kurczaka - gotowana soczewica z czosnkiem i oliwą z oliwek. no worrym,ale kto by na tym nie schudla? czy ty liczylas w ogole ile to jest kcal?!?!!

Gość do kogo to było
na 1 fazie ma byc 6 posiłków ana 2 piec :P

dieta ta ma NIE dostarczac nam przede wszystkim wapnia kofeiny weglowodanow poza tym tluszczow ale tylko niektorych bo np oliwa z oliwek olej lniany czy tluszcz rybi nie przeszkadza takze gdzie tu mowa w 1 fazie o serach czy jogurtach nawet zerowkach wyraznie napisane nawet w necie ze uzupelniac wapn tabletką na ten okres 2 tyg i zero owocow a takze nie wszystkie warzywa mozna

Witam dziewczynki:) Wczoraj bylam tak zabiegana ze nie mialam czasu wpasc do was.Dzisiaj 2 dzien I wszystko idzie bardzo dobrze:)Na sniadanko wciagnelam jajecznice ze szczypiorkiem I kawaleczkiem surowej papryki. Moze ja jakas slepa jestem ale jak to jest z rybami??Bo ja nie widzialam wzmianki o rybach I co z sola?Nie sole nie wiadomo jak duzo ale ciut do pomidorka by sie przydalo:)Milego dnia:)

Gość startująca1
Werka w zasadzie na wszystkich stronach dot. diety napisane jest że sery light można w tym twarożki można - wiec nie rozumiem w czym problem :P proszę sprawdź: http://southbeach.c10.pl/southbeach-1faza.php http://www.dieta-odchudzanie.pl/dieta-south-beach.html http://www.dietasouthbeach.biz.pl/ Co do ilości posiłków nie jestem w stanie jeść 6 po prostu nie jestem głodna. W sumie jem 3 konkretne i jakąś duperele po drodze - jeśli nie jestem głodna nie widzę problemu.

Gość startująca1
hearts : ryby możesz wszystkie plus skorupiaki też :) zobacz w pierwszym linku jaki wkleiłam powyżej. Ja też póki co nie czuję że jestem na diecie - gorzej będzie jak najdzie mnie smak na słodycze ;)

czesc czlowiek nie jest w stanie zjesc 6 to prawda ale 3 to przekaska a trzy glowny wiec jak sie je posilki dosc duze to wiadomo ale jak bardzo male trzy to wtedyy sie miesci i jest ok to proste zawsze tlumacza czesciej a mniej ale nie wazne ja mam usa sb nie ma tam mowy o wapniu w 1 fazie zdobylam od kumpeli jej siostra w stanach ja ciagle stosuje jak tylko cos zlapie na plus dopiero 2 faza pozwala stopniowo wprowadzac wapn i nawet by sie zgadzalo bo wpisalam w wyszukiwarke wszystko o sb i tez zauwazylam ze wapn w 1 fazie odpada i mozna w ostatecznosci jak ktos musi wtedy light a reszcie ludzi proponuja na okres 14 dni 1 fazy tabletki czyli ogolnie wapno

oczywiscie dla mnie to nie na reke bo ja bez jogurtow serkow kefirow to ani rusz ale zobaczymy jaki bedzie efekt sprobuje jak dieta to dieta heheheh zreszta nie 1 i nie ost zawsze mozna powtorzyc 1 i2 fazke

Gość lmoim
werka masz racje z tym nabialem od 2 fazy dopiero teraz zakupic wapno w aptece

startujaca jak najdzie to go pogon masz przekaski w to miejsce orzechy np itp

nie mam pojecia kochana co sie stalo pisala jeszcze potem jakis czas juz 113 wazyla sporo schudla i znikla

Gość startująca1
Nie sądzę by ketchup był dopuszczalny chyba że jest bez cukru - a nie wiem czy takowe istnieją. Ja tam z nabiału light nie zrezygnuję - byłoby dla mnie za hardcorowo ;) poza tym mam 1,67 zaczynając ważyłam 64 dziś mam 63 więc drgnęło, marzy mi się 56 może 57 więc spokojnie do tego dojdę nawet z serem ;) Z tymi posiłkami to różnie bywa - ja mimo lecza o 14.30 właśnie wrąbałam serek ziarnisty light z kawałkiem łososia :D