Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

a g n i e s z k a _

wlasnie dostalam umowe zlecenie, za styczen wynag 1330zl, pieknie!

Polecane posty

wlasnie dostalam kolejna umowe zlecenie, juz trzecia u mnie w pracy na styczen oszalamiajaca kwota 1330zl brutto nie bylo mnie 2stycznia w pracy, dostalabym wtedy 1400zl brutto pracuje jeszcze miesiac i spadam stad nawet nic nie mowie bo az szkoda :o

Gość f&alknvfwelk
przeciez to sporo:o a jaki zawod? i co tam robisz

Gość kawa z mlekiem i smietanka
jesteś miła dla szefa? no wiesz o co mi chodzi

Gość powiem wam cos tez
a ty agnieszka_ jestes w Polsce? to z twoich postow wynikalo ze w UK

Gość Kjd77fff
pewnie wydajesz świerszczyki dla koniobijców

Gość ladacełe kosmatełe,,,,,
rzuć to w pizdu

ja dostawałam 1300zł do ręki na umówie zleceniu, ale po dwóch latach się doprosiłam o stałą umowe :/ i mam mniej, ale umowa jest :) to mnie cieszy :)

Gość f&am
sory nie doczytalam ze brutto

no spoko, tylko teraz jest ciężko o robote, wole te 1000zł nic nic, nie masz znajomości, jesteś w dupie

tym bardziej ze to poznan wiec rozumiem jakbym na wiosze zarabiala tyle ale w poznaniu? teraz placa minimalna to 1500zl brutto, ale na umowie o prace a jako student moge o tym snic :o

no wlasnie bylam na swieta ale bede wracac w lutym musailam wrocic do polski kilka spraw zalatwic, wlasnie tez zwolnic sie zpracy m.in. wolalam nie palic mostow tutaj bo nie wiedzialam jak bedzie w uk mam kilka propozycji pracy wiec wiem ze na pewno wyjade w lutym i bede miec prace

Gość co to za zawod?
ja mam tylko tytul inzyniera (magistra na razie nie robie), moja pierwsza praca po studiach 1500 na reke + premie i zwrot za dojazdy, wychodzi 2300 netto okolo. Mam 23 lata.

ja tez mam 23lata rozumiem ze umowa zlecenie bo studentka itp ale do cholery jak zyc za takie pineiadze? teraz mieszkam w akademiku i place 400zl, wczesniej wynajmowalam pokj i placilam 600zl jedzenie 350zl, i bilet 40zl zostaje 10zl :o pieknie! pracuje w wydawnictwie, przyjmuje zamowienia, reklamacje, robie wysylke, informuje o nowych produktach praca przy komputerze ja nie mowie ze mam miec 3 tysiaki, ale jakies 1500zl na reke zebym mogla normalnie jak czlowiek przezyc same studia mnie kosztuja 400zl, jakby nie rodzice to ja nie wiem co bym zrobila poza tym w poznaniu wszedzie takie place sa dla studentow, wiec nie pisac ze mam gdzies indziej szukac stad sie zwolnie i co mam wtedy pracy szukac? a za co przezyje? poza tym pracuje do 16, tak jak wiekszosc firm, rzakdo kto sie zgadza na rozm kwalifikacyjna po 17..

Gość co to za zawod?
a jakie masz wyksztalcenie? jakie studia? szukaj czegos innego. Ja pracxuje w malym miescie (powiatowym), wynajmujemy dom (ja, partner, syn). Robie tez drugi kierunek studiow zaocznie, zeby miec szanse na lepsza prace (jestem po geodezji, robie budownictwo jeszcze)

Gość tez z poznania
przerwałam studia ze wzgledu na ciaze i brak kasy, teraz jestem asystentka, ale ludzie którzy pokończyli te studia albo wyjechali do Uk i DE, albo zarabiaja tu grosze

mam 23lata, 2 lata po maturze bylam u rodzicow w uk nie mialam w polsce gdzie mieszkac bo rodzice wyjechali a my skonczylysmy 19lat wiec radz sobie sama narazie robie licencjat walsnie, szukaj czegos innego latwo powiedziec :( szukalam ale wiekszosc chce spotkan od 9 do 15 a jak wezme dzien wolny to jeszcze mniej kasy dostane a nikt mi nie obieca ze akurat tam gdzie ide na rozmowe, tam mnie przyjma ale jakjuz powiedzialam, w lutym wyjezdzam bo mam propozycje pracy wiec sie tym nie bede przejmowac ale boli mnie ze pracuje jak normalny pracownik, a dostaje ochlapy :( i to w poznaniu!

Gość tez z poznania
a dokąd wyjeżdzasz?

Gość co to za zawod?
nie masz oszczednosci z czasow zagranicy? ja bym taka pracę rzuciła w cholere. Ja mieszkam na wschodzie, w malym miasteczku - tu takie pensje sa czeste, ale tylko na najnizszych stanowiskach typu sklepowa... A Ty mieszkasz w wielkim miescie, na zachodzie - na pewno znajdziesz cos lepszego. Szukaj energicznie, rob kursy, tą prace rzuc w cholere, za oszczednosci wyzyjesz te kilka m-cy zanim znajdziesz prace chyba, nie?

jesli chodzi o oszczednosci mialam pieniadze ale sie skonczyly wrocilam we wrzesniu rok temu, dopiero od grudnia znalazlam prace a za cos za 3miece musialam przezyc, bo dopiero w styczniu wyplata studia sama oplacalam, to ponad 4tys zl rodzice mi dopier teraz pomagaja wiec kasa sie rozplynela pozniej sie zwolnilam w maju, i dopiero w sierpniu znalazlam za 1000zl brutto na umowe zlecenie nie chcialam pracowac, dlatego tak dlugo szukalam a za cos trzeba zyc wyjezdzam do uk do rodzicow

Gość tez z poznania
tez mysle nad powrotem na studia ale to spory koszt, zarabiam nieźle ale w tym kraju wiecznie brakuje do 1ego

tak, pisalam o tym juz wczesniej na forum bede chciala zagranica sie uczyc, jesli nie studia, bo wtedy nie moge pracowac na caly etat, to ewentualnie jakies kursy nie wiem czy do polski wroce, nie ma chyba po co moja najlepsza przyjaciolka wyjechala z facetem moja siostra w szwajcarii dobra kolezanka chce wyjechac do australii, a kolejna do holandii wiec ja sama zostaje w polsce

Gość co to za zawod?
ja bym na twoim miejscu zrobiła tak: rzuciła ta głupią pracę. Wyjechała za 3 miesiace za granice (znasz jezyki, bylas, bedzie latwo). Ja pracowalam w Szwecji; bez problemu odkladalam miesiecznie 8-10tys. Zarobisz wiec dajmy na to 20-30 tysiecy. Wracasz, szukasz konkretnej pracy, za te oszczdnosci mozesz w PL wyżyć rok, wiec cos na pewno znajdziesz. U mnie np. ostatnio do banku chcieli kogos, jako doradca klienta, 1200 na reke dawali.

no cóż, spoko :) a to Ty kiedyś pisałas o tym chłopaku co mieszka gdzieś w okolicy rodziców, czy mi sie nicki popientroliły ?:) jesli to Ty to spotkaliście się w koncu ?:P

Gość tez z poznania
i masz racje, jak mnie tu zwolnia - a nie chca póki co, to wyjade do de

agnet - tak to ja pisalam :) to byl moj byly, widzielismy sie 20grudnia, okazalo sie ze ja bylam jedna z trzec, posuwal jeszcze 2 inne, nota bene kolezanki, wiedzialy o sobie ale im to pasowalo a ja nie chcialam uczestniczyc w tym :o mimo wszystko on chce ze mna dalej kontakt utrzymywac itp, i wiem ze dlatego mnie namawial zebym zostala w pl i zebym robila studia, bo nie chcial zebym dowiedziala sie o tej pozostalej dwojce