Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

manusia30

pani domu czy pracująca czyja lepsza?

Polecane posty

czy kobieta prowadząca dom jest gorsza od tyj pracującej? jak uważacie? mnie się wydaje, że te które muszą pracować zazdroszczą "kurom domowym" i dlatego tak bluzgają na nie. Znam nawet takie mamy, które wolą iść do pracy i zapłacić niańce bo nogą się urwać od obowiązków

Gość kocham hp
zazdroszcza? czego? litosci:O siedzialam z dzieckiem prawie 2 lata,powrót do pracy to moment kiedy odzylam,wrocilam do ludzi:) nie wyobrazam sobie siedziec dalej w domu

nie rozumiem co te pracujące uważają ,żę są leprze. Przecież te które zostają w domu są całe dla dzieci i posprzątane i ugotowane .

Gość kocham hp
leprze:O:O:O no z takim IQ i poziomem to faktycznie lepiej siedz w domu:O

ja mam dziecko ,które potrzebuje więcej czasu żę względu na wadę wzroku i inne problemy . Jak bym mu nie poświęciła czasu to gorzej by się rozwijał

uważamy się za lepsze ponieważ pracujemy i zajmujemy się domem , umiemy zrobić te dwie rzeczy naraz , Ty umiesz tylko tę jedną , dwie to dla Ciebie za dużo

Gość gorolka*
zaraz napisze, że to literówka była :D

Gość kocham hp
nie, nie zdarza mi sie:D

wy wolicie karierę od dobra własnego dziecka, lepiej zwalić swoje obowiązki na babcię co

Gość kocham hp
o jezuuu, skad ci sie frustratko takie teorie wzieły? uwazasz ze z dzieckiem do 18-tki trzeba siedziec? siedzenie w domu jednak niezle odmozdza-najlepiej to widac na takich wariatkach - frustratkach jak ty:O

Gość bylam i kurą, i kobietą pracuj
aca w domu to jest luzik! owszem, wiecej wysprzatam, dom czystszy ale nic ponadto teraz tez musze sprzatac, robie to rzadziej, dom nie lsni ale pracowac trzeba! nie mozna zyc na koszt aceta

to też zależy ile mają dzieci lat prawda. Bo jak małe ? to co też byś poszła do pracy o to mi chodzi

Gość kocham hp
ty lepiej siedz w domu z rozumem jak u kury to faktycznie zajmij sie gotowaniem i sprzataniem

ja jestem zdania, że jeżeli mąż woli żonę w domu to czemu nie. Zwłaszcza jak dzieci małe. Wasi panowie wygonili was do pracy, bo nie umieją zarobić na rodzinę?

ja jestem zdania, że jeżeli mąż woli żonę w domu to czemu nie. Zwłaszcza jak dzieci małe. Wasi panowie wygonili was do pracy, bo nie umieją zarobić na rodzinę?

Gość co to za zawod?
hehe moj facet moglby utrzymac mnie i nawet 3 dzieci (mamy 1). Ale w dalszym ciagu to jest jego kasa. Nie wstyd ci byc utrzymywaną?

pisałam że woli mnie w domu, mam małe dzieci i jedno potrzebuje pomocy. Też poszłabym do pracy ale kto zajmie się synem po przedszkolu? ja nie posiadam instytucji babci ,jak wy zapewnie

jedno dziecko jest wygodne, no i nikt się nie czepia że nie maciepotomstwa. Taka mądra to też bym była odchować i pocisnąć babci a ja do pracy . dobre

Gość co to za zawod?
dlaczego zakladasz ze moim dzieckiem opiekuje sie babcia? są żłobki i przedszkola. co to znaczy "kto sie zajmie dzieckiem po przedszkolu"? do ktorej chcesz pracowac? ja pracuje do 15:30 i zaraz jade po syna. Nie wiem o co ci chodzi. PS jak dla mnie jestes leniwa. Sorry, ale tez to przerabialam. szukalam powodow do siedzenia w domu... ale trzeba sie ogarnac. Bycie kura domowa cholernie czlowieka uwstecznia

to zalerzy od rodzaju pracy ja musiałabym pracować na zmiany, mój mąż też pracuje na zmiany to nie są wymówki.

Gość co tam jak tam
co za zawód swieta prawda

Gość co to za zawod?
manusia, jestes strasznie infantylna. Jak Twoje dzieci - tylko one dorosna, a Ty zostaniesz na ich poziomie. Czemu narzekasz, o co Ci chodzi??? Nikt ci nie kazał dzieci rodzic. A skoro wybrałaś dzieci i bycie utrzymanka meża, a on to dodatkowo woli - to o co chodzi? zyj jak lubisz. Ja wybrałam zycie z 1 dzieckiem (nie wiem, czy kolejne pokochalabym rownie mocno) i rozwoj osobisty.

Gość co to za zawod?
niby czemu na zmiany? są rozne miejsca pracy przeciez.

napisalam tn post żeby pogadać , a nie żeby mnie obrażać żę jestem leniwa, bo dużo takich dziewczyn jest. Nie oceniajcie nmie ciągle tylko napiszcie co uważacie na ten temat. podobno to ja mam niskieIQ

Gość mamuska244
Ja też siedze w domku z moim maleństwiem. Jeszcze rok posiedze bo malucha chcemy posłać dopiero od 2-go roku zycia. I faktycznie siedzenie w domu jest fajne ale też żle działa na rozwój. Brak kontaktu z ludzmi, robienie ciagle tego samego w tym samym miejscu jest okropne. Ty też pójdziesz do pracy. W końcu bedziesz miała dosyć siedzenia w domu.